Detall intervenció

en gran part també estic d'acord

Intervenció de: Charlotte | 12-12-2006


amb vosaltres. Tots hem llegit coses que ens han semblat dolentes en la web. Vale. Jo per la meva part, intento escriure el millor que puc, i si no me'n surto, doncs no publico. De fet em va sorprendre molt quan em van publicar el meu primer relat, i més em va sorprendre quan algú em va comentar.
Em sembla que de literatura de la gran hi ha poca per aquí, jo quan la vull llegir agafo un llibre de Proust o de Poe, per exemple.

Charlotte amateur.


Respostes

  • RE: Arribe tard per dir la meua POESIA?
    XvI | 12/12/2006 a les 18:19

    Em sembla entendre que el problema no és el fet de tractar sentiments propis sinó el tracte que se'ls dóna. Poesía no és posar el que t'ha passat avui en format que recordi un poema, igual com prosa no és fer una redacció sobre les vacances. Malgrat tot, es pot fer poesía tant del no-res o dels límits ilusoris de la realitat com del que t'ha passat avui, i es pot fer prosa tant de l'imaginable com de la traducció creativa de les teves darreres vacances. Diria que el que es (critica) cuestiona és el fet de confondre un medi on publicar qualsevol gènere per a que en disposin potencials lectors amb un diari personal o la llibreta que tothom té amagada i mai ensenyarà a ningú.
    Si era això, hi estic d'acord (des del meu amateurisme) tot i que em sembla que el pivot es va equivocar amb el títol del debat; no crec que sigui poc respecte per la poesía sinó una certa indefinició del propi RC, que enlloc no diu que el que es publiqui hagi de respondre a intencions literàries.
    Si no era això, no em feu massa cas que ho he pillat començat i de refiló

    saluteixons
    • Ara no sé...
      Biel Martí | 12/12/2006 a les 19:15

      Ara no sé si he entès gaire el que ha dit en rnbonet, però si és el que jo em penso i afegeixo un SÍ.

      Però qui fa errecé som naltrus, la gent que cada dia (o molt de tan en tan com un servidor) diem coses a la web i editem els nostres texts (ja sigui poesia, prosa...). Per tant RC no és que estigui indefinida sinó que té una definició moldejable. Segons les tendències la web té un significat o un altre. Ja fa temps que en ocasions salta la polèmica sobre la qualitat literària de la pàgina, però els d'Omatech no hi posaran remei perquè la seva filosofia no és que la pàgina sigui d'alta qualitat, sinó que tothom pugui editar els seus escrits.

      Quan dic això de qualitat, no vull dir que s'hagi de fer una criva dels relats o poemes dolents, perquè (a part que potser hi sortiria perdent) segurament ningú de nosaltres voldria ser qui porta l'embut que deixa textos fora i en fica d'altres dins. El que vull dir és que la gent que forma part d'aquesta web és qui ha de fer-la seva i, actualment, segurament per insistència i persistència, domina el rotllo personalista-sentimentaloide, com deia més o menys rnbonet abans que jo. I com que jo no sé si la gent que escriu aquests "diaris personals" aquí vol fer això o vol millorar la seva manera d'escriure, doncs tampoc entraré a comentaris llargs i curradillos com faré amb altres autors/es que sí sé que, si publiquen aquí (i no és que ho hagin dit obertament però es nota per com comenten i per com escriuen) per saber què opina la gent d'allò que han escrit.

      Altrecop en caire personal, jo no esperava -quan vaig entrar per primer cop fa ja quasi 29 mesos, que es diu aviat - que aquesta web agafaria el camí que té ara ni que s'aniria girant tant cap a la corva on es troba. A mi no m'agrada el camí general, però si em segueixen agradant les bifurcacions o pedres que alguns autors/es m'ofereixen i em segueix atraient el fet de rebre comentaris crítics, elogiosos o no.

      Ha deixat d'atreure'm la idea de cercar autors a l'atzar perquè tinc poc temps i quan ho he fet, el que he vist no m'ha agradat en un % força elevat, de manera que sempre acabo recurrint als mateixos autors/es. Si volem que almenys una part de la idea que RC tingui contingut literari (cosa que no vol dir fer fora l'altra, poden conviure els dos perfectament) s'ha de fer precissament des del forum i a través dels comentaris, que per això són. Per animar els deprimits o deprimides, per fer "cotilleo" tenim els xats, els mòbils i els programes de telescombraria.

      Jo no escriuré aquí les meves penes perquè no crec que sigui la utilitat de la web, però si altres ho fan, que ho fan molts, opino el que he dit abans i prou i provo, alimentant la polèmica (realitat, com quasi totes les polèmiques) sobre la qualitat de la poesia i de molta de la narrativa de la web, perquè crec que és allò que ens fa avançar i millorar.

      Ufa, com m'enrotllo!

      salutflexionsiabdominals
      • RE: Ara no sé...
        rnbonet | 12/12/2006 a les 19:36

        No m'he expressat bé, Biel. Però em sembla que m'has entés. D'acord amb el que dius. Amb "quasi tot": la resta és pecatta minuta.
        El que volia dir és que qualificar de POESIA certes -moltes- coses escrites en 'renglons curts' és passar-se'n de la ratlla...
        Salut -sense abdominals!- i rebolica!
      • RE: petita aclaració
        XvI | 12/12/2006 a les 20:01

        Però si es permet l'opció de penjar pensaments, salutacions, anades d'olla i demès, se'ls ha de donar l'oportunitat de poder-se categoritzar adientment, per això deia "indefinida"; per una banda es permet, però per altra no té possibilitat de banalitzar-se i s'ha d'autocatalogar forçosament en alguna categoria.
        Per una banda les categories conviden a pensar en una intenció literària, però per altra els continguts admesos conviden a pensar en una oferta més amplia, i no crec que la culpa sigui només de qui penja, part de culpa tindran els que deixen que es pengi. En aquest aspecte crec que hi ha un punt dèbil o millorable.

        salute
  • RE: Redeu!
    Unaquimera | 12/12/2006 a les 19:34

    redeu, la grossa, com ve d'armada! ... i fent la mà... Has tornat amb ganes del teu descans!

    Una abraçada, artista,
    Uq
    • si encara parleu de poesia...
      neret | 12/12/2006 a les 19:56

      ... us diré d'entrada que jo considero que no n'entenc gens. Això no vol dir que no m'agradi, que sí que m'agrada, però no tinc cap mena de criteri per dir si un poema està bè o no (sobre la prosa tampoc no en tinc gaire de criteri, però com a mínim faig veure que sí)

      La poesia més aviat em fa respecte, vull dir que sé que darrera uns versos que em poden emocionar, més enllà del que expliquen, hi ha un ritme i una mètrica que fa que em transmetin alguna cosa.

      Ja sé que estem en época, i més aquí en aquesta pàgina, de rimes lliures i mètrica anàrquica. Segur que hi ha grans poetes que fugen d'aquestes convencions, però desenganyeu-vos, abans de reventar les normes, cal conèixer-les molt bé.

      I amb això no vull negar a ningú la possibilitat d'expressar-se com vulgui (més que res perquè no crec que ningú hagi de fer cap cas a aquesta parrafada), però també cal que tothom sigui conscient del que està fent.

      Poesia se'n pot fer d'una mosca o d'una posta de sol, l'important no és només el contingut, sinó tambè el continent, per això és literatura i no prosa jurídica, per exemple.

      M'he quedat, del que heu dit vosaltres, amb el concepte de que una cosa és utilitzar la pàgina per expressar els sentiments, que és molt lícit, i l'altra és intentar millorar aquesta expressió,
      • en gran part...
        Àfrika Winslet | 12/12/2006 a les 21:10

        estic molt d'acord amb tots vosaltres. Enhorabona per la "xerrada poètica", com m'agrada llegir-vos! jejeje... que continui!
  • en gran part també estic d'acord
    Charlotte | 12/12/2006 a les 22:39

    amb vosaltres. Tots hem llegit coses que ens han semblat dolentes en la web. Vale. Jo per la meva part, intento escriure el millor que puc, i si no me'n surto, doncs no publico. De fet em va sorprendre molt quan em van publicar el meu primer relat, i més em va sorprendre quan algú em va comentar.
    Em sembla que de literatura de la gran hi ha poca per aquí, jo quan la vull llegir agafo un llibre de Proust o de Poe, per exemple.

    Charlotte amateur.
  • en serio, Bonet
    gypsy | 13/12/2006 a les 00:14

    no sé com tens valor de posar això:
    "efervescències sentimentaloido-plorones-cortrencats-filosòfiques de tres pessetes mig quilo..."

    ni com saps el que és poesia i el què, no.

    Sabràs com a molt el que a tu t'agrada i res més.

    petons xicon!
    • i si us molesta el terme poesia
      gypsy | 13/12/2006 a les 00:19

      pels renglons curts que abunden per aquí, sempre es pot rebatejar com bazofia o el que volgueu.
      • ieppps... uf... ara sí que marxo a dormir!no+
        angie | 13/12/2006 a les 00:22

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.