Detall intervenció

Repte 609 (DCIX): Una història verídica... (comentaris i veredicte)

Intervenció de: deòmises | 15-09-2015

Abans que res, el que us diré ja sembla un déjà vu. Perquè la darrera vegada que va haver-hi dos reptes presentats en una convocatòria meva vau ser vosaltres dues. I tots dos relats van ser sensibles i de gran qualitat. Com en aquesta ocasió.

El relat de la Mena Guiga és tan trist com llegir la notícia de la vida i de la mort de la Marcy Borders. Ens adonem que, realment, molt sovint, no som res per a ningú més que per a la família i amics i nosaltres mateixos. Perquè per a la societat (tan mediàtica) o per al Govern del país que sigui (tan interessat) som cinc minuts de glòria televisiva/rotativa o l'homenatge efímer i amnèsic.

El relat de la brins és un fet de qualsevol dia a qualsevol llogarret, poble, vila, ciutat... Sigui un parc o un carrer solitari, vora mar o enmig de la muntanya. És la melangia d'una pèrdua (en aquest cas és tan plena de poesia que és bella però trista, com si es tractés de Yasunari Kawabata). Les papallones són importants per avançar en la vida, i no cal que es tracti d'amor. Tan sols de la joia de viure, entusiasta. La nota esclaridora de la brins justifica el que hem llegit. I jo li diria que no hagués calgut...

Ara, com cada convocatòria, cal emetre un veredicte. Em decanto per l'alternança perquè la qualitat és tan igualada... I no és piloteig.

El Repte següent tocarà a la brins, per la seva Amèlia anònima però (re)coneguda. Per molts anys a les dues, Mena i brins, sincerament.


d.


Respostes

  • L'enhorabona, Pilar!
    Mena Guiga | 15/09/2015 a les 20:07
    Sí, com el deo, jo també vaig (re)conèixer el personatge del parc.
    Copiaré ara uns fragments del llibre de Lya Luft 'Pèrdues i guanys', que a vegades em va bé de rellegir. En copio uns en especial:
    "La pitjor pèrdua és la d'un ésser estimat. Ens obliga a caminar per escenaris del nostre interior més desconegut: el de les nostres creences, la nostra espiritualitat, la nostra trascendència. És aprendre a guanyar-se un mateix, assumint tot el bé que aquella persona representa però que en el dia a dia no ens n'adonàvem."
    "S'ha transfigurat, però encara existeix".
    "El millor homenatge que puc fer-li és viure com li agradaria que visqués".

    Gràcies pel comentari al deo, també.
    Ens trobem al proper repte!

    Mena :)
  • Moltes gràcies a tots dos...
    brins | 15/09/2015 a les 21:34
    A tu, deo, per la benevolència del comentari i per la magnanimitat del veredicte. Veritablement, es tractava d'un empat; el relat de la Mena també mereixia guanyar.

    I a tu, Mena, gràcies per la felicitació i pel fragment de " Pèrdues i guanys" que m'has copiat. És molt bo, tot i que no estic d'acord en una cosa...quan la persona que has perdut era un ésser extremadament bo i generós, és impossible no haver-se'n adonat durant el dia a dia compartit.

    El final, en canvi, el trobo molt encertat; són paraules que encoratgen a viure.

    Ja tinc una idea al cap per al proper Repte, demà us l'exposaré. Espero poder comptar amb la vostra participació ( i amb la de més relataires...)

    Bona nit,

    brins

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.