Detall intervenció

Bon vespre, My Chemical Romance:

Intervenció de: allan lee | 27-04-2013



Avui he vist un home amb un carret que anava pels contenidors buscant quelcom aprofitable. He tingut la intenció de donar-li uns diners, però no m'he atrevit a afrontar el seu posat de dignitat amb una almoina. Què està passant en aquest país, on sempre hem treballat i ens hem guanyat la vida amb el nostre esforç...? Per primer cop a la vida m'he adonat que les persones potser són més fràgils i dignes de compassió que els animals que em fan sofrir tant pel seu desempar. Ja sabeu, tinc la dèria de "salvar" besties, encara que sovint no és a la meva mà fer-me càrrec de tots els gats ferits o gossos abandonats. Avui, en un carreró, un gat jove m'ha mirat fixament, amb el mateix orgull que una bèstia salvatge. Fem alguna cosa, vull dir, això d'escriure, té algun sentit a part de treure'ns les neures del cap...? A vegades penso que tots tenim una mania particular que ens distreu mentre va passant la vida, i els que no tenen cap mania, digueu-li passió, ocupació, afició, es desintegren més de pressa que nosaltres, abocats a la realitat freda i sense protecció del viure simplement.
Bon vespre a tots els lletraferits, que, volem o no, estem units pels lligams bells i blaus de les paraules. Però no ens hem de quedar només al refugi de les paraules. Hem de sortir i cridar si cal. Visca Catalunya.


Respostes

  • Alquímia de Diògenes (o Nímia ànima)
    deòmises | 27/04/2013 a les 22:22
    Cada sítio tem un mapa de luas


    Herberto HÉLDER.



    Has arreplegat somnis i nits a les teves palmes,
    Com qui venja la naixença paupèrrima contra llops
    De dents esmolades, que es beu els tolls a glops
    Llargs com la follia extrema, que amb res no calmes.

    Has cosit a les entranyes retalls de llum de lluna
    Per desitjar el pleniluni un cop més, en l'alquímia
    Del balanç més negatiu, com la boca més nímia
    Que endrapa plom, sense deixar ni una engruna.

    Has batejat els teus íncubes amb l'aigua maleïda
    Del temple que decreix dins teu, amb el foc ardent
    De viure en l'ombra del turment de seguir amb vida.

    I has despertat amb l'eclipsi d'una el·lipsi decadent
    Per no respondre les preguntes que el vent et porta
    Perquè viure no exclou que ja tinguis l'ànima morta.



    d.
    • Realment,
      allan lee | 27/04/2013 a les 22:40
      tens ànima de gran poeta, Lluís.

      Bona nit;-))
  • Ja hi som...
    deòmises | 28/04/2013 a les 01:09
    Els colors a les galtes... :(((

    Muacks!


    d.
  • RE: Bon vespre, My Chemical Romance:
    Galzeran (homefosc) | 28/04/2013 a les 13:21
    A voltes em sento petit, ínfim, davant de coses com les que tu descrius, i em vull revoltar contra fets tan evidents, però la meva experiència no em deixa donar-los res als homes i dones del carretó. N'he vist tants de quan treballava pel barri antic... que el cor ja no veu la misèria o el neguit d'aquella persona, ésser humà? Ni ho dubto, sols faig un interrogant que obre a pensar-hi. Les reaccions solen ser diverses, molts cops ells no valoren els diners, sols valoren - miren- la transparència, que no els vegis que no els diguis res.... i els deixis fer, altres cops volen la confrontació, els va bé que els diguis res per convertir-ho en un atac personal i creen un problema on sols hi havia bona intenció, o al reves, reben un castic brutal i desproporcionat per part de gent cruel, un correctiu que tampoc no mereixen i que en algun cop els ha dut a la mort, ho he viscut de ben a prop amb clients meus. Pobres, no miserables com els volem veure.

    Per què és tot tan complicat.

    I avui, els de dretes han guanyat en aquell país del nord que estava en banca rota i aquells qui els últims quatre anys han manat i han tret de la misèria el país, ara han quedat en una minoria que no té cap poder d'interferir en les polítiques que ara començaran a tornar a empobrir el país.... de ben segur.

    No comprenc res.
    Sort de la música que ens has convidat a escoltar.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.