Santa innocència. [temps real de lectura: 2 minuts]

Un relat de: Joan Colom
"Cuan sigi gran bullser bombero perqeasin salvare molta gen", perpetrava un, amb una cal·ligrafia encara pitjor que l'ortografia. Havia demanat que escrivissin què volien ser, de grans, i per què.

"Quant sigui gran sere imfermera per poguer salvar moltas vidas", posà aquella mossa tan eixerida.

"Quan sigui gran vull ser puta. La puta més gran, per tenir molts fills", i tornà a llegir, incrèdul, aquelles línies. No hi havia dubte que eren d'Anna, la primera de la classe, tan llesta i voluntariosa com ingènua. No s'ho acabava de creure...

Calia parlar amb els pares, però a l'Anna no venien a recollir-la: se'n tornava a casa amb la germana gran, de tres cursos més amunt. Així que, a la una del migdia, les acompanyà amb el pretext que volia comentar amb els pares alguns canvis en les activitats extraescolars. Vivien ben a prop i tenien un negoci familiar: un bar restaurant casolà.

Era l'hora de dinar i estava ple: sobretot paletes i pintors amb la indumentària de treball. La mare era a la cuina i el pare servint. Li digué que l'esperés en aquella taula, sota la tele: amb el so projectant-se cap endavant, era un racó relativament tranquil. S'ofendria si no es quedava a dinar; a dos quarts de tres entrava el cambrer i ja podria estar per a ell: dinarien plegats i parlarien relaxadament.

Amb un bíter, patates i olives, observava la clientela, tots bocabadats mirant la tele mentre menjaven. En arribar, l'informatiu de migdia retransmetia moments d'aquella sessió parlamentària i recordava que alguns clients dedicaven als polítics sonors "Fills de puta, vosaltres encara més corruptes! Fills de la grandíssima...". Ara, a l'hora de l'esport, increpaven els jugadors: "Vinga, babau, passa-li! I tu, fill de la gran puta...".

Tot d'una, feu petar els dits i exclamà:
—Ostres, ja està!


Aquest relat ha estat presentat al RepteClàssic DCCLXXIII (tema: QUAN SIGUI GRAN), comença amb "Quan sigui gran", acaba amb "Ja està" i consta de 300 paraules, segons el comptador de Microsoft Word.

Comentaris

  • Tot i les....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 16-04-2024

    esmenes i puntualitzacions que has corregit, i que s'agraeix, has aconseguit un relat ben divertit, i la bocabadada he estat jo al principi de la lectura fins que m'he adonat de que anava aquella escriptura tan incorrecte i barroera. hahaha.

    Tens una imaginació per donar i per vendre.

    Rosa.

  • Innocéncia[Ofensiu]
    SrGarcia | 11-04-2024

    Un relat molt bonic. És un goig veure la innocència dels nens i la preocupació del mestre, que si bé no ha fet gran cosa ensenyant-los ortografia, pot estar orgullós dels valors que els ha inculcat.

  • M'ha fet riure![Ofensiu]
    llpages | 03-04-2024 | Valoració: 10

    Una bona pensada per a una expressió que s'ha banalitzat de tant fer-la servir. La concepció de la idea és de les que m'agraden, reaccions insospitades i que, a més, fan riure. Agraït, Joan!