Anna Maria i Mariana

Un relat de: Prou bé
Ambdues van néixer el mateix dia i hora del mateix any, a dues poblacions ben distants l'una de l'altra.
L'Anna Maria ho va fer a una capital de comarca del Prepirineu català, la Mariana a una capital de província d'Extremadura,
Van ser alletades per les seves mares gairebé fins als deu mesos, però ja havien començat amb el puré de verdura, el rovell d'ou i la fruita triturada amb galetes.
Al mateix temps, van anar apareixent les primeres dents i ho van patir d'igual manera: molt! Va ser una etapa difícil pels pares que en els dos casos s'estrenaven.
Quan tenien sis mesos les dues nenes ja gatejaven i de quatre grapes anaven amunt i avall explorant tots els racons de la casa per desesperació de qui les cuidava.
Van començar a caminar a l'any i encara va ser més complicat tenir-les ben vigilades. Sovint s'entretenien a obrir armaris i calaixos i jugaven escampant tot el que podien per terra.
Tan bon punt van acabar-se les baixes maternals els avis en van tenir cura durant un temps fins que van dir que cada dia tantes hores no era per a ells, que volien poder viatjar i fer la seva.
En aquells temps ja hi havia escoles bressol. I, així amb dotze mesos fets de poc, va acabar el regnat de les dues "princeses" i entraren a formar part del munt de canalla que plorava quan els deixaven en mans d'unes persones desconegudes que serien qui en vetllarien des de llavors. Així que, alhora, van seguir el camí per la vida que les duria a través de la infantesa, de l'adolescència i de la joventut al món dels adults.
I van anar fent via, com sempre en paral·lel, fins que es van trobar a Leipzig fent el mateix curs d'Erasmus d'enginyeria química. Sempre més van ser amigues.


Relat en què es basa el presentat al RepteClàssic DCCXLVII En paral·lel.

Comentaris

  • Paral·lelament[Ofensiu]
    Marina i punt | 20-04-2023

    Prou bé que conec el món dels infants i les escoles bressol, també dels avis que han de tenir cura dels nets per la dificultat dels pares de conciliar horaris i necessitats dels fills.
    Qui sap que ens ofereix el destí, oi? Encontres i desencontres per ventura o desventura. En aquest cas, que podria ser ben bé real, una bonica coincidència, doncs.
    Moltes gràcies pel teu comentari al meu darrer relat. Que passis una bonica diada de Sant Jordi

    Salutacions

  • Casualitats...[Ofensiu]
    Magda Garcia | 18-04-2023 | Valoració: 10

    ....o predestinació? M'has fet pensar en el fet que ambdues neixen al mateix moment i, també, simultàniament, decideixen fer els mateixos estudis al mateix lloc. No han triat on neixen però si el seu camí i que s'hagin retrobat ho trobo molt interessant com reflexió entre el que és innat o el que es va aprenent al llarg de la vida. La influència d'allò que en diuen social. Et felicito! Una abraçada! I gràcies per llegir i comentar els meus relats! Magda

  • un bon anàlisis[Ofensiu]
    Atlantis | 18-04-2023

    Un bon anàlisis de la infantesa i aquesta cosa tan estranya que fa que dos dos lloc ben allunyats la vida s'assembli tant.

    Un bon final sense massa explicacions : l'encontre. .

  • Retrat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 18-04-2023 | Valoració: 10

    Quin retrat més precís de la infància. Un relat ple de detalls i de dibuixos de la vida en petit. M’ha agradat molt. Una forta abraçada.
    Aleix

  • Dues xiques en vides paral.leles. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-04-2023 | Valoració: 10

    Vaja, m'ha impressionat. Aquest relat que comença per fer dues vides paral·leles i van arribar a conéixer-ne, com a amigues. Molt enginyosa, has estat amb aquest relat: Prou bé. Enhorabona.
    Respecte al meu relat "Aquell dia estiuenc", ja el tenia molt de temps en el meu ordinador i al final ho he editat. Gràcies per comentar-me'l. Et dic, que el Nil, em va traure tres o quatre frases, que podria millorar. Però ara ja està publicat i no el pense llevar per a rectificar-lo. Ja ha assolit més de quatre-centes lectures.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Còdols[Ofensiu]
    aleshores | 17-04-2023

    El móns que vivim crea uns perfils determinats, vens a dir, com els còdols, que de tan rodar pel riu tots s’arrodoneixen i s’assemblen. M’han vingut flashos en llegit el relat.
    Segur que aquests avis que dius, van fer o dir alguna cosa que va marcar a les protagonistes i que duran mentres visquin, aquí o allà.

  • VIURE[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 17-04-2023 | Valoració: 10

    Un Relat molt vivencial i sensible. Enhorabona.
    Agraeixo el teu comentari al meu Relat.
    Salutacions cordials,

  • Els camins del destí [Ofensiu]
    llpages | 16-04-2023 | Valoració: 10

    Unes vides paral·leles que estan molt ben descrites, m'ha fet gràcia. Hi ha bessons i bessones que, malgrat haver estat educats iguals, prenen camins ben diferents, a diferència del relat que ens ocupa. Tants caps, tants barrets!

  • Com un parell de bessones[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 16-04-2023

    Mai millor dit, van crèixer en paral-lel, i les circumstàncies van voler que es coneguessin en un indret prou afortunat. Una història ben redactada i entretinguda i a l'hora curiosa.

    Salutacions.

    Rosa.

  • "PROU BÉ"[Ofensiu]

    Una història ben trenada que "prou bé" podria ser real.

    Una exposició, altrament, que reflecteix, individualment, les vivències quotidianes de la canalla, dels pares i dels avis: aquest cicle vital que perviu en cada família. O gairebé.

    Salutacions,

    Fidel Gangonells

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1328 Comentaris

53357 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com