Detall intervenció

S'haurien de casar els capellans?

Intervenció de: vent de grop | 03-05-2005


...continuant el debat iniciat més avall per la Merihan (una abraçada Merihan)

Jo crec que és evident que sí, que s'haurien de casar entre ells, i ara exposaré un ventall d'arguments a favor d'aquesta idea que em semblen força incontestables:

Si es casessin entre ells, amb aquest reconeixement implícit i sense pal·liatius de la dignitat dels homosexuals, atraurien moltes ovelles ara per ara excloses al seu ramat.

Fent-ho així, no canviaria en res el paradigmàtic caràcter fortament endogàmic i jerarquitzat de la institució, tot quedaria a casa.

I d'aquesta manera no haurien de córrer el risc que el pragmatisme moral de la dona fes trontollar la institució i se n'anés a fer punyetes en quatre dies un projecte de mascles que els ha durat més de vint segles.

A més, tindrien un argument contundent per desarmar als que acusen a l'entitat d'immobilista, retrògrada i ancorada al passat.

I de passada solucionaríem l'empipador problema de la pederàstia clerical, degut principalment a l'incapacitat de mantenir una antinatural i forçada abstinència sexual en un món on el sexe té una presencia, gràcies_a_déu, cada vegada més explícita.

Els capellans ‘hetero' que hi puguin haver, serien fàcilment reciclables
a la nova orientació institucional en un parell de ràpides sessions d'exercicis espirituals.

...Eeeeep! que em deixava un argument, crec que el més important, sobre tot a l'hora de trobar un ampli recolzament social per aquesta proposta: Si es donessin pel sac entre ells, potser llavors no ens donarien tant pel sac als demés.

I si de cas encara no hi hagués pensat, li brindo de franc la meva humil aportació a aquest debat al tant ben rebut Benet...

...l'ex Ratzinger-Z, ara transmutat en capitost almívarat, em té ben acollonit... em fa por que, déu_ens_en_guard!, qualsevol dia es posin d'acord ell i en Bush i ens treguin el santcristo gros... i llavors sí que ja l'haurem cagada... i ja ens podem afanyar, cordar-nos les sabates i aixoplugar ben de pressa les criatures i el bestiar...


Respostes

  • m'has deixat "apabullada"
    Shu Hua | 03/05/2005 a les 20:52

    Davant de tants i tan clars arguments a favor del matrimoni clerical, només puc afegir que hauré de corregir l'error comès en no haver-te llegit encara. M'agradaria fer una aportació lluïda, però m'he quedat sense res a dir.
  • RE: S'haurien de casar els capellans?
    marga | 03/05/2005 a les 22:07

    a vent de grop.
    La teva exposició em sembla un gruny sense solta ni volta.
  • RE: S'haurien de casar els capellans?
    Conxa Forteza | 03/05/2005 a les 22:25

    A jo només m'ha vengut al cap un acudit molt antic, pregunta

    Et pareix bé que els capellans es casin ??

    Contesta

    Home, si s'estimem !!!
    • La sola existència
      Espiadimonis | 04/05/2005 a les 01:43

      La sola existència de la religió al s.XXI em sembla força trista. És un concepte prehistòric, arcaic i que només serveix per enganyar la gent i atorgar poder al clericat o com es digui. Aquest debat em sembla obsolet.
      • Contrapartida.
        NinniN | 04/05/2005 a les 08:28

        Llavors també sembla trist que seguim estudiant història, no? És absurd seguir tenint monarquia.

        I és molt usual confontre catolicisme amb religió.

        Jo no donaré les meves referències sobre religió, però a grans trets podriem dir que no sóc ni creient ni practicant, però una cosa sí que penso:
        - La religió, ens agradi o no, és una part de la nostra cultura.
        - Les normes de la religió catòlica, sí que són arcaiques, la religió penso que no: molta gent s'aferra a això per a seguir vivint en condicions poc agradables, i tot i que molta gent no sigui catòlica, o protestant, o budista, creuen en alguna cosa. Llavors, no és arcaica.
        - El que sí que és obsolet, és aquesta estúpida moda a no respectar.

        El que sí que he après, (educada en un ambient catòlic), és a respectar, i aquesta moda d'atacar a la religió per sobre de totes les coses sí, que em sembla arcaica i poc estudiada.

        Ah! I finalment, vull dir que jo crec en la paraula d'un bon capellà (no cegament, és clar, tenim diferents punts de vista), com en un bon metge, un bon fruiter o una bona carnicera.
        No sempre t'has de centrar en el que et venen, sino en com t'ho venen i amb quines intencions. Compraràs o no, però marcharás amb un o altre regust de boca.

        I això d'enganyar a la gent... a qui es deixa! La majoría de gent jove, avui en dia (i amb això parlo, penso, des de la generació dels 50, que aquests sí que es poden queixar d'haver estat més reprimits per religions, i alguna que altra dictadura), no se'n deixa pas d'enganyar.

        Apa, aquí us queda.

        Una abraçada,

        NinniN

        • RE: Contrapartida. -
          Boréâs | 04/05/2005 a les 09:43

          EL PROBLEMA NO ÉS LA RELIGIÓ O LA FE DELS HOMES EN CREURE ALGUNA COSA JA SIGUI EN UN ÉSSER DIVÍ O EN ELS QUE VAN FER L'EXPERIMENT I ENS VAN CREAR, SINO QUE EL PROBLEMA MÉS GRAN RADICA EN L'ESGLESIA, L'ESTAMENT MÉS HIPÒCRITA, SANGUINARI, MALPARIT I ARCAIC QUE HI HAGUT I HAURÀ.

          NO SÓN ELS HOMES DE LA PETITA ESGLESIA EN SÍ, SINO ELS QUE LA MANEN PER SEGUIR ESTANT A LA POLTRONA. L'ESGLESIA NO HA EVOLUCIONAT.

  • RE: S'haurien de casar els capellans?
    T. Cargol | 04/05/2005 a les 09:42

    Aclapares amb la teva argumentació , com diu s Shu Hua.
    L'altre dia Rubert de Ventós deia al diari que igual que a la màfia haver comés el primer delicte de sang feia més fidel a l'organització, a l'esglèsia, amb els pederastres. passava el mateix (encara no l'han exscomunicat, per cert) Em sembla qeu deia que era com el morter dels totxos.
    De totes maneres una cosa és criticar l'esglèsia i l'altra parlar malament dels capellans. A mi em van educar ells i no em van posar mai la ma a sobre, potser perquè no eren d'una orde sinó capellans normals i veien mon.
    El capellà que donava literatura ens portava a la biblioteca i podies llegir el que vulguèssis (entre d'altres ocoese vaig llegir Dafnis i Cloe, que no era per cert molt catòlic)
    El de mates deixava murmurejar a classe i parlava així: "Avegue gui sugt a feg l'exegcissi tges mil tges cents tgenta tges" (A veure Riu, surt a fer l'exercissi tres mil tres cents trenta tres).
    Eren persones, de vegades torturades.


Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.