Detall intervenció

RE: RE: "Novel·les" a la web

Intervenció de: Larivor | 20-04-2005


Jo també vaig per la tercera part de la meva, o sigui que si et fa ilu no et tallis ni un pèl, endavant les atxes com diuen per aqui! almenys això és el que jo penso


Respostes

  • "Novel·les" a la web
    EmmaThessaM | 20/04/2005 a les 20:02

    Mecatxis el teclat i l'enter que el va...!

    Res, no em féu gaire cas: el missatge ha aparegut al fòrum abans de poder-lo acabar d'escriure.

    Al què anava: simplement voldria saber el nom d'algun "relat en capítols" que hi hagi penjat a la web (per tal de mirar quina estructura se li ha donat) i, de passada, saber què en pensen els lectors d'aquest tipus de format (si ningú ho llegeix, publicar-ho és tonteria ;-) ).

    Moltes gràcies per perdre el vostre temps llegint aquests missatges i perdó per les moltèsties que els problemes "entèrics" us hagin pogut causar.

    Ens veiem,

    EmmaThessaM
    • RE: "Novel·les" a la web
      neret | 20/04/2005 a les 20:11

      jo també penso que és difícil que algú es llegeixi una novel.la a la web, pel mateix format de la cosa. A recomanats ara mateix hi ha uns capítols de Greta, que la van penjar l'any passat. L'he intentada llegir molts cops, i m'ha agradat molt el que llegia, però la veritat és que em costa, trobar temps i ganes.

      El Biel Martí també n'ha penjat unes quantes i suposo que més gent.

      I ja posats, per fer autopropaganda, jo tinc una història llarga començada (no goso dir-li novela) que e sdiu "cafè" de la que n'he penjat tres capítols a veure si semblava que valia la pena continuar, però com diuen a l'anunci, em sembla que "va a ser que no"
      • RE: RE: "Novel·les" a la web
        Larivor | 20/04/2005 a les 20:48

        Jo també vaig per la tercera part de la meva, o sigui que si et fa ilu no et tallis ni un pèl, endavant les atxes com diuen per aqui! almenys això és el que jo penso
      • Relats per capítols
        Biel Martí | 20/04/2005 a les 20:52

        Hola Emma:

        Sí, jo he penjat tres novel·les llargues a la web (llargues per aquesta web, però en foli la més llarga dura 70 pàgines) i han tingut diferent rebuda.

        Memòries de Yago (16 parts d'un 8 min de mitjana cada una) per mi la millor, és la menys llegida, a la gent li deu fer mandra perquè és espesa.

        Un creuer pel Mediterrani (7 parts d'uns 9 minuts cada una) ha funcionat força bé, també és més amè i humorístic, de manera que ha donat bon resultat.

        El viatge de Tobies Hoppenhaimer a la recerca de Turbània (10 parts d'uns 20 minuts cada una, toma ya): ha tingut bona acollida, però menys llegida que el creuer i més que Yago. És amè, quasi juvenil.

        A part, tinc els "Extractes del quotidià" en cápítols, però no és una novel·la.

        Et recomano que la tinguis feta i la pengis poc a poc, no que la vagis fent i penjant, de manera que quedarà condicionada.

        Caram, quina parrafada. Me'n vaig a sopar!

        Biel (the entretainer, per posar alguna cosa)
      • RE: RE: "Novel·les" a la web
        copernic | 20/04/2005 a les 20:52

        Hola, sóc Copèrnic i tinc penjada una novel.la (una bona feina): L'he dividit per capítols. Ja en porto set. El primer porta vuitanta vuit lectures i així anar baixant fins arribar al setè que en té dues. Quan arribo a deu envio el següent capítol. De tota manera és una novel.la curtíssima. Són quaranta pàgines. Jo crec que el lector prefereix relats que comencin i acabin però jo em pregunto: Els dos lectors que han llegit el setè capítol s'han llegit els sis restants?. Hi haurà algú que estigui esperant el proper per saber que passa?. Són preguntes que segurament ens fem molts relataires. Salut i literatura!.
    • Ja veig que tinc mala peça al teler
      EmmaThessaM | 21/04/2005 a les 10:48

      Ja veig que si vull penjar una novel·la, no obtindré gaire bons resultats, perquè si fins i tot una d'en Biel (d'en Biel!) no ha estat llegida, menys ho seria la meva.

      M'ho hauré d'acabar de pensar. Al cap i a la fi, tinc molt de temps, perquè d'aquí a que l'acabi... ;-)

      Gràcies de totes maneres per les vostres respostes desinteressades.

      Ens veiem pel fòrum: més amunt o més avall.

      EmmaThessaM
    • Des de setembre de 2003
      jordi domènech i arnau | 21/04/2005 a les 10:48

      Tinc una novel·la penjada a la xarxa des de setembre de 2003.
      Es tracta d'una obra relativament llarga: 260 pàgines en paper o unes 10 hores al ritme de lectura de Relats en Català.
      A diferència d'altres que s'han comentat aquí, la vaig penjar tota sencera d'un sol cop per dos motius:
      Perquè no la vaig escriure per ordre de capítols, i perquè després de fer una enquesta entre presumptes lectors, bastants d'ells em van dir que no tindrien paciència -o ciència- per anar cercant a la web si havia continuat o no.
      L'estructura que li vaig donar és la d'una plana per capítol amb enllaços al principi i al final de cadascuna per passar a la següent, l'anterior, tornar a l'índex, a la portada o a l'apèndix final. També al final de cada capítol hi ha un enllaç per tornat al començament.
      Vaig tenir que pensar una mica l'estructura de la web i altres detalls per facilitar la lectura, per exemple l'amplada ajustable a cada pantalla, el color del fons, tipus i mida de la lletra -encara que aquí dono prioritat als ajustos que hagi pogut fer l'internauta amb el seu navegador-, i també la manera de posar-hi el element gràfics, tan les il·lustracions com els botons de navegació.
      D'altra banda, la vaig penjar a dos llocs diferents, cosa que va ser prou útil quan un dels dos llocs va plegar.
      També he distribuït la novel·la en formats diferents al de pàgina web.
      En primer lloc, format de llibre electrònic per a ordinador de butxaca (PDA). En contra de l'opinió de qui no ho ha provat és un format molt útil per llegir, per exemple en un transport públic o al llit amb el llum apagat sense molestar la parella.
      En segon, en format pdf, per imprimir-la a casa. El resultat en aquest cas son 130 fulls impresos per una sola cara, amb dues planes de la novel·la cadascun .
      I en tercer lloc -i des de fa pocs dies- en format d'audiollibre. Amb locutors voluntaris s'ha penjat tot el llibre en format d'àudio de manera que es pot escoltar, sigui directament a a web, sigui baixant-se els capítols i reproduint-los en un dispositiu mòbil. Tota la novel·la cap en un sol CD en format mp3.
      No puc controlar exactament quanta gent ha vist el llibre. A la web més visitada, al capítol menys vist hi han entrat unes 400 persones. A les altres webs no ho sé, molts menys, suposo. La versió per a PDA, me l'han descarregat unes 200 vegades i el pdf per imprimir unes 30. D'altra banda unes 20 persones me n'han demanat còpia en paper -les tinc exhaurides ara-. Encara no tinc ni idea de la difusió de l'audiollibre.
      La versió en pdf es va incloure en el CD que "el Periodico" va regalar per Sant Jordi de l'any passat -200.000 còpies-, però suposo que sols un percentatge molt mínim de persones l'hauran vist a partir d'aquesta font, de fet era bastant difícil de trobar entre les moltes coses que duia el disc.
      Novel·la a Yahoo
      Novel·la a Annys
      per PDA a memoware
      per PDA a PalmCat
      Audiollibre



Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.