Detall intervenció

PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. EL QUE JO FARIA

Intervenció de: pivotatomic | 18-07-2008


Bé, abans de res... gràcies a tots els que heu participat. Quan vaig proposar aquest petit joc no m'imaginava que tindria tan bona acollida al web i que donaria peu a una selecció de relats tan sòlida com la que està sortint. Fem el que fem a partir d'ara, jo crec que la iniciativa és ja tot un èxit i una nova mostra que, amb empenta i ganes, a RC es poden fer coses molt interessants!

Així doncs... gràcies a tots per haver jugat!!

Dit això, recordo que, a dia d'avui, queden pendents de penjar el seu relat aquests participants:

Afrika Winslet (Espanya Industrial / Sants)
Afrodita (Raval)
Atram (Barri de Gràcia)
Brideshead (Pedralbes)
Carme Cabús (Barri de la Ribera)
Nina Abril (Torres bessones)
Ninona (Poble Sec)
ricard (Plaça Catalunya)

La majoria d'ells ja han fet patent el seu desig de culminar els seus relats en un futur proper, o sigui que cap problema. Penso que el termini per a ells, ara que gairebé tenim a sobre les vacances hauria de ser l'1 de setembre. Si llavors no hi són, i donat que hi ha la voluntat general de tirar endavant, jo els donaria per desvinculats... Penso que és un termini prou raonable.

PASSOS A SEGUIR

Després d'haver llegit les propostes d'uns i altres, totes molt interessants, la meva proposta és:

1. El proper 15 de setembre TOTS els participants haurien de tenir llesta una versió definitiva del seu relat (corregida d'estil i de contingut) que m'hauria de fer arribar a mi (l'adreça del meu e-mail és a la meva pàgina). Cada relat hauria d'anar acompanyat, si us sembla, d'una breu semblança del seu autor (posem 10 línies, com a màxim).

2. A partir d'aquet moment, m'encarregaré de fer maquetar el llibre amb l'ajut del mateix professional que ha maquetat els tres llibres de relats que han aparegut fins ara.

3. Amb aquesta "versió Beta" del llibre "Barcelona, t'estimo", haurà arribat el moment de trucar a algunes portes. Penso que si volem presentar el projecte, el millor és poder ensenyar alguna cosa el més elaborada possible. De la mateixa manera, també serà més senzill per demanar pressupostos exactes pel nostre conte (Bubok, la imprempta d'en Bonet...). Però abans de fer-ho, jo esgotaria altres possibilitats apuntades (ajuntament, emboscall...).

4. Caldria una portada. Jo intentaré extorquir alguns amics, professionals del tema, però si algú més pot aportar, serà molt benvingut.

5. Queda l'espinós tema de la selecció... Jo també crec que, tal i com estan ara, no tots els relats haurien d'acabar sent publicats en un llibre. Valdria la pena decidir per majoria quins són i veure que fem amb ells. Suggeriments?

Abans de fer res, però, potser valdria la pena fer una reunió (virtual o presencial) per poder parlar-ne un moment amb calma entre tots. Sé que reunir 50 persones és im-po-si-ble, però ho deixo anar perquè seria el millor (al meu entendre).

En fi, si us sembla bé a tots, deixem la canícula per als endarrerits i ens retrobem al setembre amb energies renovades per l'empenta final.

IMPORTANT!

El que si demanaria és que, en aquesta segona fase, tinguessim tots en compte que els terminis seran menys flexibles. Disposem tots plegats de gairebé dos mesos per presentar una versió final del nostre relat, el més perfecta possible tan a nivell de contingut com d'ortografia i sintaxi. Aprofitem-los. Si no ho fem i hem d'acabar enderrerint les coses per esperar dues o tres persones, al final tot plegat es pot eternitzar i anant-se'n en orris.

O sigui... que a partir del setembre, l'excusa universalment acceptada de "em sap molt greu però no he tingut temps" NO CO-LA-RA. Les vacances de les que ara gaudirem desactiven aquest argument. La majoria dels participants tenen feta el 90% de la feina. I la resta, disposa de dos llargs mesos per acabar-la, si realment ho desitja, entesos?

Fantastic, doncs! Ens veiem el proper setembre amb l'il·lusionant repte de convertir això en alguna cosa més de la que ja hem aconseguit fins ara...

MOLT BONES VACANCES A TOTS, I, UN COP MÉS, GRÀCIES PER JUGAR!!!


Respostes

  • RE: PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. EL QUE JO FARIA
    T. Cargol | 18/07/2008 a les 09:13

    Jo crec que cal tenir un comité adjunt - del que ja des d'ara m'excloc per si de cas - que faci una tria el més objectiva possible del que hem lliurat. Potser 3 o 4 persones - rnBonet, Jeremías, Allan lee, Carme Cabús, o altres que es proposin .

    Cap la possibilitat de fer comentaris creuats, però, és clar,u na mica solvents- i filtrats pel comitè? - que és el que li donaria originalitat al particular mètode que s'ha seguit per produir aquest contingut.

    Tots haurien d'haver llegit coma mínim una part dels relats.

    No cal descartar el mercat turístic i contactar l'Ajuntament; qui sap!, una nova forma de veure i aporpar-se als monuments i llocs de la ciutat!

    El paper no hauria de ser irremediblement el mode de suport.



    • RE: RE: PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. EL QUE JO FARIA
      Jere Soler G | 18/07/2008 a les 10:24

      Si es fes un comite adjunt de tria, no hauria d'estar format per cap autor dels que tenim relat en el futur llibre; almenys jo no hi voldria ser, perquè em faria cosa triar-me a mi mateix el meu relat, i encara em faria més cosa excloure'n algun. Si la longitud del llibre no surt exagerada, i es fan les oportunes correccions exclusivament ligüístiques, jo els inclouria tots. I si s'ha de fer una tria millor escollir un jurat extern, o bé votar-ho entre tots els autors implicats.
      També crec que a més de la correcció personal de cadascú del seu relat, potser convindria que un comité (ara sí que dic un comité) fes una última correcció lingüística. De fet si no vaig errat quan fan un llibre ho fan així, al marge de la voluntat de l'autor. a tot estirar, li demanen desprésel vist i plau a les correccions.
      Tot el demés que ha proposat el pivotatòmic em sembla genial.
      • A ull de bon "cuber"
        Jere Soler G | 18/07/2008 a les 10:34

        amb la maquetació dels anteriors llibres, si ara mateix s'incloguessin els 41 que hi ha sortirien unes 200 pàgines. I s'hauria d'afegir 5 pagines per cada relat més que s'afegis als 41.
    • RE: RE: PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. EL QUE JO FARIA
      Alícia Gataxica | 18/07/2008 a les 10:27

      No tinc ni idea de com fer la selecció, però el que si tinc clar, es que hauria de ser algú extern, digueu-me precabuda, però entre nosltres sempre serà difícil deixar fora o deixar dintre.

      pel que fa a la resta em sembla perfecte,
  • RE: PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. EL QUE JO FARIA
    rnbonet | 18/07/2008 a les 11:52

    D'acord en quasi tot el que proposa 'pivotatomic', excepte
    'el comité intern de jutges'. Opte per la solució de Jeremías.
    I em queda un dubte, cas que el realt meu siga triat. Quin tipus de 'breu semblança' m'escric jo mateix. Elogiosa? Realista? Modesta? I no és conya!
    Salut i rebolica!
    • Divertida i que et faci sentir còmode (no +)
      pivotatomic | 18/07/2008 a les 13:26

      • RE: Divertida i que et faci sentir còmode (no +)
        T. Cargol | 18/07/2008 a les 14:28

        i si ets un resentit com jo i com el Jóse Mourinho de la política catalana, àlies Felip Puig, aleshores que fas? - Cas que et seleccionin- Un presentació plena d'estirabots o bifida?
  • RE: PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. EL QUE JO FARIA
    gypsy | 18/07/2008 a les 14:24

    a mi em sembla bé tot el que dieu.
    Personalment, si que em caldria ajut extern per corregir el meu text. Si és possible, és clar.

    I sinó hi cabem tots al llibre, a mi no em sap greu no ser-hi, de veritat. M'ha encantat participar i esforçar-me i fer quelcom diferent del que acostumo a fer. I sé que és molt dur això de deixar gent enfora.

    petons.

    gyps
  • RE: PROJECTE BARCELONA T'ESTIMO. EL QUE JO FARIA
    mar - montse assens | 18/07/2008 a les 18:14

    algú ha pensat en la Diputació de Barcelona?
    *publiquen moltíssims llibres i de molts temes (perquè no aquest?)
    *es gasten un munt de diners arranjant les biblioteques (i poden tenir aquests llibres a l'abast de tots els lectors)
    *regalen molts llibres dels que han publicat (una manera com una altra de que un llibre arribi al lector, en vès de quedar-se en un magatzem)
    *fan tirades molt llargues

    ... no sé... jo tinc molts llibres publicats per la Diputació i me'ls han regalat en premis literaris... a mi m'encanten aquests reculls de poemes o de relats o de parcs, que no trobes enlloc més

    bé, només és una idea...

    Una altra idea és que hi ha un servei de correcció de l'oficina de català a la majoria d'ajuntaments... aquí hi és i és gratuït. Potser caldria preguntar-ho.

    i jastààà... ja no tinc més idees

    per la resta em semblarà bé qualsevol cosa que decidiu fer

    una abraçada
    m



Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.