Si almenys et tingués a tu...!

Un relat de: Maria Sanz Llaudet

Camino amb els braços al voltant del pit, com si fessin la intenció d'abraçar-me. Les cames es mouen lentament i executen una dansa psicòtica que ben bé em podria hipnotitzar. El cos, estremit i cansat, cerca aixopluc d'aquest fred que penetra com un vent glaçat, escardant tots aquells ossos que va trobant al seu pas. L'ànima, dolorida i temorosa, resta encongida sota la daga de foc que pretén guanyar la batalla quan la travessi del tot.

Si almenys et tingués a tu...!

Sovint,
et sento arribar,
quedar-te i marxar.
Indiferent i capritxós.
Estripant cada vestit
que cuso amb fils de victòria.

Un joc pervers, el teu,
amic coratge.


Comentaris

  • Doncs si[Ofensiu]
    ESTEL | 15-01-2009 | Valoració: 10

    si almenys et tingués a tu, a un mateix. Quan més ens necessitem, menys ens tenim. El coratge de seguir passi el que passi, la força d´avançar sense ningú, però amb tots a l´hora.
    En definitiva no perdre mai la seguretat, l´empenta per tirar del carro, del dia a dia.

    Un petó molt gran i si et serveix ens tens a tots

  • t'estic descobrint[Ofensiu]
    ANEROL | 08-08-2007 | Valoració: 10

    ja és el segon que et llegeixo i trono a dir que m'agrada molt la teva manera d'expressar el m'es íntim de manera tan profunda i armoniosa. T'afegeixo als meus preferits per no perdre't la pista

  • desbordes passió...[Ofensiu]
    Capdelin | 13-12-2006

    t'han escrit més avall en els comentaris, però una passió equilibrada, mesurada, elegant... una passió que suggereix i no domina, una passió amiga no asfixiant... una passió tendra, d'ànima suau...
    Gràcies pels teus comentaris, per la teva amistat, per poder llegir-te i tenir-te a prop. Almenys et tinc a tu...
    Petons i una abraçada i un bon nadal.

  • Amic coratge[Ofensiu]
    nousica | 12-12-2006 | Valoració: 10

    Amic coratge que va i ve , que necessites quan ... bé quasi sempre, i que cal cercar cada vegada, perquè certament ve i se'n va. M'ha agradat molt. És una expressió poètica de la dura realitat, que la fa ...menys dura.

  • Prosa poètica i poesia a l'epíleg:[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 06-12-2006 | Valoració: 10

    Bona combinació. L'intimisme de cadascuna de les obres que ens has ofert a RC desborda de passió!

    Aquest relat-poema, d'altra banda, està confeccionat de tal manera que voldria destacar especialment. En un mateix plat, ofereixes prosa i poesia. Jo havia intentat algun experiment similar (La virtualitat del món dels morts, per exemple) consistent simplement en acabar el relat amb un petit poema.

    El que proposes tu, tanmateix, és diferent. Primera meitat: prosa poètica. Amb una descripció dels sentiments i la passió. Intimista, no només física, perquè parles del cos, sí, però també de l'ànima, i amb això completes la descripció global del sentiment.

    A continuació, i fent de "transició" entre una part i l'altre", hi "poses" el títol. El títol, evidentment, ja figura en lletra destacada al principi, però jo m'he imaginat el poema imprès de la següent manera: la prosa poetica, tot seguit, en negreta, o de forma destacada, el títol, i a continuació la resta del text. Una manera diferent de presentar una determinada obra. Clar que també em pots dir que m'he muntat una pel·lícula jo tot sol, però t'ho comento aprofitant l'avinentesa.

    I ja per acabar, el poema. Molt bonic, rauxós i curull de sentiments a la vegada. M'han agradat especialment els quatre últims versos:

    "Estripant cada vestit
    que cuso amb fils de victòria.

    Un joc pervers, el teu,
    amic coratge."

    T'adreces al coratge. Un coratge que t'impulsa a estripar els vestits cosits amb fils de victòria. La sensació que m'ha donat és que t'impulsa a dir que no te'n refiïs, de les victòries, ni et deixis portar pel seu triomfalisme.

    Molt bonic, de debò!

    Una abraçada i gràcies per tots els teus comentaris!

    Vicenç

  • intens, colpidor[Ofensiu]
    teresa serramià i samsó | 05-12-2006 | Valoració: 10

    Gessamí_blau, descrius molt bé l'estat d'ànim, moments de desànim que a tots un dia o altre ens atrapen.

    Les paraules, però, ens salven. Recòrrer camins de paraules és avançar pel passadís tenebrós de la tristesa vers la llum esclatant de la joia, que espera a la fi del forat negre que ens espanta.

    Tots, diguem-ho o no, tenim moments d'aquests. Ànims i la llum serà esclatant!

    Una abraçada molt tendra.

  • De manera especial[Ofensiu]
    Frèdia | 03-12-2006 | Valoració: 10

    Acabo de llegir el comentari que m'has deixat. Moltes gràcies. Aquest fet que comentes que et resulta curiós a mi també m'ha passat llegint els teus relats. Saps, m'atreviria a dir que no només tenim una manera similar de veure la vida, m'atreviria a afirmar que tenim una manera gairebé idèntica d'estimar: d'estimar-nos la vida, l'escriptura, les persones..., d'una forma desmesurada, amb sentiments sòlids i profunds. Potser les nostres històries no s'assemblin de res, ni les nostres lectures, però, tal com tu dius, sí la mirada cap al món. Això fa que allò que escrius m'arribi de manera molt especial. I em fa feliç descobrir que a tu et passi una cosa semblant.
    Segueix tu també, sisplau, regalant-nos aquests deliciosos bocins de vida que tanta companyia fan en moments de solitud.
    Un petó,
    Fredia

  • un relat[Ofensiu]
    gypsy | 03-12-2006 | Valoració: 10

    que destil·la solitud profunda.
    Sort d'alguns somriures amics, efímers, que encara que no són per sempre, ajuden a superar caigudes al pou, estats d'ànim afeblits.

    Sempre hi ha algú, que amb una paraula o amb un somrís ens pot ajudar a tirar endavant. L'amistat deu ser quelcom semblant a això!

    Molt ben expressat, arribes ben endins dels qui et llegim i ens esperones a reflexionar.

    petons Gessamí!!

    gyps

  • A mí em tens aquí, llegint-te...[Ofensiu]
    Unaquimera | 02-12-2006 | Valoració: 10

    Al menys, et tens a tu, que saps cosir amb fils de victòria vestits que impedeixen a la daga de foc travessar del tot l'anima encongida de por, al vent glaçat escardar els ossos atemorits, al cansament vèncer l'aixopluc de la voluntat definitivament... i camines, i esperes i consideres amic teu al COratge que t'ho permet!

    COm altres vegades, la sensibilitat que demostren les teves paraules m'amara i em fa sentir-te propera, en Comunicació.

    COntinuaré llegint aquests relats teus que em permeten uns minuts de goig i de COmplicitat.

    Fins aviat, t'envio de moment una abraçada amb COnvicció, amb COlor, amb el COr, per COrroborar la COneixença que he fet avui del teu Company ( vols dir que és casualitat que tantes paraules belles Comencin amb les mateixes lletres...? ),
    Unaquimera

  • hi ha en aquest relat...[Ofensiu]
    Capdelin | 02-12-2006 | Valoració: 10

    un xic de melangia, un poc de solitud, un trosset de lluna encongida en el teu cor, un tros de cor amagat en un poc de carn tràmula, un molt de misteri romàntic i punyent, un TOT de poesia, de finura, d'elegància i de saber dir... ets un àngel amb llum, ales i sang...
    Els teus escrits em salven.
    Petons i una abraçada... almenys et tinc a TU je je...

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Maria Sanz Llaudet

Maria Sanz Llaudet

54 Relats

906 Comentaris

106243 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig arribar a aquest món una matinada de ple hivern, un dissabte del mes de gener que em va batejar amb el signe d'aquari, amb ascendent escorpí (ara que ja tenim confiança, us ho puc confessar)
Quan vaig ensenyar-vos el meu primer relat, l'octubre del 2006, us deia que feia pocs anys que havia començat a escriure. Ara ja en fa uns quans més. No sé si en aquest temps he aprés a escriure gaire més del que sabia -que era poc-, però seguiré posant-t'hi tot l'esforç de que sóc capaç i, per fer-ho, rés millor que tenir l'oportunitat de llegir-vos i gaudir d'aquestes històries i vivències que entre tots compartim. Sembla ser que finalment he corregit la meva tendència a posar punts suspensius a tota frase que se'm posava pel davant, però el més important per a mi és que segueixo sentint aquella necessitat que m'empeny a deixar constància escrita de pensaments, vivències, sentiments...
Gràcies a tots, i especialment a aquells que tingueu la paciència de llegir-me. Els que a més tingueu la bona voluntat de comentar-me, doblement agraïda.