Dia lliure

Un relat de: Montseblanc
El local és fosc i fa pudor d'humitat, per accedir-hi s'han de baixar una dotzena d'escalons des del carrer. Les parets enfosquides pel fum del tabac semblen cada cop més a prop de la taula on seu la inspectora Font. Pensa que, per un dia lliure que té al mes, podria haver triat un bar més net i modern. Però reconeix que li agrada la decadència del lloc. Fa un glop de la gerra de cervesa que té damunt la taula. Es fixa en les engrunes de pa que hi ha sobre la fòrmica, rastre d'altres persones, potser fins i tot d'altres dies.
Es podia haver quedat a casa però necessitava sortir. El cas de l'assassí de la xeringa els té capficats a tots a la comissaria, sembla que cada vegada hi són més a prop. Cinc morts en tres anys, tots enverinats amb una punxada al coll.
La pregunta de l'home la sobresalta. Li ha demanat si es pot asseure amb ella. La dona no pot evitar fer-li una ullada professional. D'uns quaranta anys com ella, roba neta, els cabells ben tallats, les dents no massa grogues i sense baixes aparents. Ella diu que sí.
La música sona sense forces, agonitzant, mentre ells dos s'expliquen mentides per passar l'estona. Les campanes de la catedral toquen les dotze de la nit. La inspectora Font s'aixeca, ell l'acompanya, surten als carrerons solitaris del barri antic. Sota la llum esmorteïda dels fanals, el terra negrós brilla polit per milions de soles anònimes.
La mà d'ell busca la d'ella, s'agafen, riuen, les seves passes ressonen com pilotes de tenis que reboten de paret a paret. Ell s'atura i ella queda d'esquena a una porta tapiada amb totxanes. Ell acosta la seva pelvis a la d'ella, perquè percebi la seva erecció, la dona gemega. La lluna observa l'escena des de dalt de tot de les teulades, la seva llum fa que la xeringa llueixi un moment abans d'enfonsar el seu verí en el cos que cau fulminat.
La inspectora Font marxa corrents, l'orgasme bategant entre les seves cuixes, l'adrenalina punxant cada mil·límetre de la seva pell.

Comentaris

  • Perfecte![Ofensiu]
    MariaM | 13-03-2021

    Molt bona la posada en escena; prepara el camí pel desenllaç i, quant arriba no decepciona.
    MariaM

  • Ben ambientat[Ofensiu]
    Fidel Català | 01-03-2021

    Fas passar una mica d'angoixa en aquest relat claustrofòbic. No veig gaire futur per aquesta noia policia.
    L'escena està molt ben descrita. El trobo un relat molt efectiu.
    M'agrada. Bona tria de finalista.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL GÈNERES NARRATIUS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Ambientació[Ofensiu]
    llpages | 15-02-2021 | Valoració: 10

    A la inspectora Font l'acabaran enxampant, el crim perfecte no existeix (m'inclino per una errada en la dosi del verí, que permet a la víctima refer-se i identificar l'assassina), però el que més m'ha agradat són les frases d'ambientació, que no repetiré aquí perquè ja han estat remarcades pels comentaris precedents. És difícil d'encertar els mots per aconseguir una atmosfera tan emboirada i tètrica, per això aquest relat és un exemple de com sortir-se'n molt, però que molt bé. Enhorabona, Montseblanc!

  • Bona tarda Montseblanc [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 12-02-2021

    Gràcies Montseblanc, per la teua visita i el teu amable comentari, on em dius que com si haguera barrejat dos relats, en el meu "Entre la boira".
    Realment cadascú pensa d'una manera aquest relat que he editat.
    M'alegre de que t'haja agradat.
    Perquè el SrGarcia em diu que no està molt clar la situació del protagonista i el seu cosí, que és l'assassí.
    Saluts i abraçada...

  • Un professionat de la xeringa [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 10-02-2021 | Valoració: 10


    M'ha impressionat moltíssim aquest relat.
    Molt bé tot el relat, amb tota l'escena que a poc a poc va creixent, entre assassinats i erotisme... Sorprenent i meticulós.
    Enhorabona, Montseblanc, perquè és fantàstic.
    Saluts i una abraçada...
    PERLA DE VELLUT

  • Saps trobar "asuntos"[Ofensiu]
    Ravegal | 10-02-2021

    Coincideixo amb altres sobre la descripció del local i altres moments. M'agradat "Sota la llum esmorteïda dels fanals, el terra negrós brilla polit per milions de soles anònimes".
    Intriga des del començament que va pujant. Desenllaç imprevist i efectiu.
    Bona, com sempre.

  • Neus Marín Cupull | 10-02-2021 | Valoració: 9

    M'han agradat les descripcions del bar, i com descrius el moment eròtic i alhora fatídic.
    Bon relat.
    Salutacions,
    Neus

  • Explicar mentides.[Ofensiu]
    SrGarcia | 09-02-2021

    Un final ben sorprenent. Tenint en compte el començament, no veia com podia acabar un relat tan curt, però veig que ho has resolt d'una manera magistral.
    Ho té malament la policia per trobar l'assassí de la xeringa, no crec que sigui la inspectora Font qui ho faci.
    M'agraden alguns detalls que donen color al relat, com el que diu que s'explicaven mentides per passar l'estona.

  • Apa..[Ofensiu]
    kefas | 09-02-2021

    ..vaja amb la sàdica bagassa de la bòfia ! D‘aquesta font mai en rajarà aigua clara!
    Mireu-li la sola de la sabata, segur que hi té enganxada alguna crispeta ensucrada del local.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 9.67