Bronzes

Un relat de: llpages
El Museu Arqueològic de Catalunya ofereix l'opció de visitar una exposició fotogràfica sobre els bronzes de Riace, dues grans estàtues gregues del segle V a.C., amb la particularitat de que els visitants duen la mateixa roba que quan van venir al món. Com resa el text que acompanya la presentació de l'exposició al seu web, "Podreu emmirallar-vos amb les obres posant-vos en la mateixa situació que estan elles, completament nues i envoltades d’altres cossos." La visita dura una hora i mitja i el preu de l'entrada és de 7€. (vegeu http://www.macbarcelona.cat/Agenda/Bronzes-nus).
Les fotografies, que retraten el cos sencer i parts del mateix, són el de menys: dos homes nus ben plantats amb el sexe explicitat i res més (la pudenta fulla de parra va aparèixer més tard en el temps); aquestes proporcions gregues tan perfectes són un somni quasi inassolible per a la majoria de mortals, toquem de peus a terra i no ens deixem impressionar. Tampoc tinc interès en les anatomies dels qui m'acompanyaran a la visita: els cossos masculins, o presentaran fisonomies apol·línies, o panxes de dimensions vergonyoses. Quant a la presència femenina a la sala, no cal dir que cal evitar com sigui la contemplació sostinguda de qualsevol corba suggeridora, a veure si el meu organisme reaccionarà a l'estímul visual i m’hauré d’apropar massa a la fotografia perquè el contacte fred amb la textura del paper apaivagui això, exactament això que esteu pensant...
A mi, el que m'interessa, són altres aspectes. Per exemple, com reaccionarà el sistema immunitari de tots i cadascun dels presents en un entorn que no és precisament el paradís, és a dir, quan tardarem en escoltar el primer esternut, seguit dels de la resta en format orgue de gats, aprofitant que s’ha trencat el gel? Perquè els virus hi estan convidats, oi? Donat que hi haurà molta, però que molta pell exposada i que això del fred i la calor és molt personal, se'ns posarà la pell de gallina o suarem de valent? El nas també pot rebre senyals olfactius esborronadors en una atmosfera amb tant de cos nu, que quan parlem d’olor a humanitat tots sabem a què ens estem referint (i obvio efluvis incontrolats, tampoc cal posar-se escatològic). A la vegada, pensem en factors socials rellevants, com ara si reconec algú, què és millor, un parell de petons protocol·laris o abraçar-lo per donar-li a entendre que he copsat l'objectiu de la visita en pilota picada i vull posar-la en comú? Si algú m'enceta una conversa o el guia m'interpel•la, em costarà de mirar-lo només a la cara? La visió d’un parrús a la brasilera em jugarà una mala passada? Per no anomenar pírcings en mugrons enravenats o missatges tatuats en zones erògenes, que sóc lletraferit de mena, allà on hi ha text se me’n van els ulls, no ho puc evitar. I si em ve picor allà on no toca, em mantindré impassible, com el més flegmàtic dels anglesos, fins que l'atac s'esmorteeixi pel seu compte? Qui sap si no fora aconsellable una breu estada en una platja nudista prèviament a visitar l’exposició del museu, que així ens posem en solfa, la seguretat en un mateix és cabdal en qualsevol situació de compromís, no hi ha volta de full, i una mica d’entrenament de l’autocontrol mai és balder (em recorda el sexe tàntric, vés per on, oi que sí?).
Només hi veig avantatges, us hi apunteu?


Comentaris

  • Bilbeny[Ofensiu]
    Joan Colom | 24-11-2023

    No, llpagès: La nanoocurrència (abans nanoacudit i, més abans encara, nanorelat) "Miguel de Cervantes", és una més de les invencions meves sobre les invencions d'aquest senyor, a qui la Viquipèdia titlla de pseudohistoriador.

  • Anem al museu[Ofensiu]
    Montseblanc | 14-11-2023

    És ben bé que ja no saben què fer perquè la gent vagi al museu. Sempre que l'he visitat, érem quatre gats i algun grup d'infants amb els mestres. El teu relat es desenvolupa a partir d'un fet real i ens porta a reflexionar sobre què faríem nosaltres...

  • Tancat per obres.[Ofensiu]

    Quan estigui relaxat et comentaré el nou relat teu i el d'altres. Ara, després de mesos d'espera de permís d'obres, han començat a enderrocar parets del pis que reformó de dalt a baix. Mesos de incertesa he passat!, i ja no et dic de patir pel pressupost econòmic ..Gràcies per proposar-me a que faci un poema de la meva experiència nudista al museu, en pot sortir quelcom interessant, tinc imatges i sensacions atresorades de l'ocasió. Però hauré d'esperar a que acabi les obres ...Una abraçada ben llarga.

  • Novetat [Ofensiu]
    Joan G. Pons | 06-11-2023 | Valoració: 10

    Relat interesant. Bona informació. Enhorabona.
    Agraeixo el teu comentari al meu Relat.
    Salutacions cordials.

  • Tot pel mateix preu[Ofensiu]
    Joan Colom | 30-10-2023

    A més de divertir, els teus relats instrueixen: mira per on, ara ja sé què és un orgue de gats.

    I també actuen de catalitzadors culturals: he comprovat que, efectivament, el Museu d’Arqueologia de Catalunya acull l’exposició "Els bronzes de Riace. La mirada artística de Luigi Spina" fins el 26 de novembre, però la teva suggestió que el públic hi vagi nu veig que també ha estat acollida, gràcies a la iniciativa de Nil (almenys així ho he entès) d’organitzar una visita (en exclusiva, suposo) per als membres del Club Naturista de Catalunya.

  • Originalitat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 29-10-2023 | Valoració: 10

    Ostres, originalitat a tot vent! Tant per l’exposició, com pel relat de l’exposició. Idees novedoses, un relat que parla de les idees novedoses, de l’originalitat. Em sembla una exposició interessant. Potser ens hi acostarem. Una forta abraçada, Lluís.
    Aleix

  • La nuesa.[Ofensiu]

    Bon dia de bell nou!. Vet ací que en acabat vaig contactar amb el Club naturista de Catalunya i vaig anar a l'exposició del museu arqueològic de Catalunya i va ésser una experiència inoblidable de companyerisme i aprenentatge. Va ésser una autèntica classe de geometria del cos, d'acceptació de les diferents morfologies i edat dels cossos. Feia deu anys que no em despullava fora de l'àmbit de la platja ja que fa deu anys que vaig deixar de fer de model! i la veritat és que l'edat no perdona! Perquè tot i que als meus 60 anys estic força ben conservat segons em diuen, no hi ha res com ésser jove!...Visualment vaig pecar en comparar-mev amb els assistents de vint i trenta anys i ....vaig adonar-me tristament que per més bé que es mantinguis físicament un, no és lo mateix: la pell és com l'escorça d'un arbre.... També el fet de compartir nuesa amb cossos de totes les tipologies en edat i voluminositat em va ensenyar, després d'interactuar ensems, que arriba un moment en que desapareix la la rcepció físics i allò que només preval és l'esperit de la persona i la lluminositat que desprèn...
    Bé, ningú se'n salva! Tots acabarem fets una coca...És llei de vida! i així ha d'ésser per donar pas als que venen darrera...

  • A flor de pell.[Ofensiu]

    Ai si!, ho vaig llegir l'altre dia i se'm va passar pel cap anar-hi. Perquè en el meu cas no em suposaria cap esforç ja que no només tinc l'experiència d'ésser nudista practicant, ans també he posat com a model nu en manta d'ocasions de la meva joventut tant a l'Anglaterra com a Barcelona. No sé pas si m'amoïna gaire, com reflecteixes en el teu excel·lènt relat, ésser víctima d'una ofensiva de virus. Jo diria que em preocupa més trobar-me envoltat d'una munió de cossos grotescs que puguin incomodar-me. Doncs és més que comprovat que intel·ligència i interès cultural sovint no van de bracet de bellesa física, a no sé que s'infiltri algú com ara jo i que encara fa una certa patxoca malgrat l'edat i l'inevitable erosió del temps.

  • anar nus [Ofensiu]
    Atlantis | 25-10-2023



    Anar nuus en espais comunitaris no és allò habitual i presentes totes les situacions que es poden donar en aquest cas. Ahir mateix em van parlar d’aquesta exposició i vam acordar que abans faríem pràctiques. Com sempre busques la part divertida dels fets que en el fons són motius que ens porten a reflexionar. Segueix escrivint des de l'humor, que ens fa falta.

    Gràcies, pel teu comentari al meu poema “Per a mi”, perquè has plantejat una qüestió que és en el fons del poema. Volia ser una aposta per contrarestar totes les lloances a la vida del poble o del camp i explicar, de manera exagerada, la sensació d’una gran ciutat. ( a mi els gratacels tampoc m’agraden especialment), però si la sensació de viure entre gent diferent, anònima, amb qui em sento a prop. Vaig llegir en un llibre, que ara no recordo el títol, on deia que la multitud de persones feia que et sentissis menys sol. Em sembla que és el que em passa a mi i a tu, pel què veig. Segurament tal com dius pel caràcter introvertit o per la necessitat de preservar la privacitat.

  • Nuets, nuets[Ofensiu]
    Prou bé | 25-10-2023

    Potser hi podríem cantar alguna cosa.
    No en sabia res de l'exposició i no crec que hi vagi si es obligatori despullar-me. Més que res, és que ja comencem a dur més roba que a l'estiu i treure i posar és una mica pesat...
    Bon relat exploratori.
    Amb total cordialitat

  • el pudor[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 24-10-2023 | Valoració: 10

    no hi té cabuda en aquest museu, s'ha d'estar ben integrat a l'entorn que es visita. La veritat és que els nudistes podran gaudir-la bastant més còmodes aquesta peculiar exposició. Un relat ben original i divertit, i com sempre amb una descripció fantàstica, però així i tot, jo soc de les que abans d'anar-hi primer hauria de passar per la prova de la platja, hahaha.

    Salutacions llpages!!

    Rosa.

  • Mlolt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 24-10-2023 | Valoració: 10

    M'agrada com escrius, jo també et llegiré. Ens veiem per aquí.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de llpages

llpages

228 Relats

1006 Comentaris

297000 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona l'any 1964. Sóc químic i treballo a la indústria farmacèutica catalana. A banda d'escriure, sóc un gran aficionat als escacs, la música clàssica, el jazz i el col·leccionisme de llibres antics de química. Els relats humorístics són els meus preferits, potser perquè són els més difícils d'escriure.