Detall intervenció

unes altres.

Intervenció de: PoetaMort | 05-09-2005


http://www.acd-dislexia.voluntariat.org/quees2.htm "en catala"

http://www.chromagen-spain.com/chromagen/dislexia_catalan.htm "en catala i hi han famosos" mes famosos: la Cher, Albert Einstein, Tommy hilfiger (es un disenyador de roba crec)...etc"


Respostes

  • RE: QUÈ VOL DIR FER UN COMENTARI A R.C. SENSE OFENDRE? LA GRAN PREGUNTA!!
    PoetaMort | 05/09/2005 a les 01:20

    quanta rao tens en tot el que as escrit, i molt bé el tros de:

    "O sigui, que si la pròxima vegada que vegis un relat amb faltes d'ortografia, li faràs un gran favor amb el relataire de dir-li a on s'equivoca, com evitar-ho"

    al menys a mi, i si mintenten ajudar jo els i agraire. encara que com ja e dit avans jo tinc un PETIT problema que es la dislecsia "si algu no sap el que es jo li esplico"
    • explica-m'ho
      xaropdetu | 05/09/2005 a les 01:42

      sisplau, que no entenc a que et refereixes.
      • encara ets aqui poetamort?
        xaropdetu | 05/09/2005 a les 02:00

        o ja dorms?
        • dislecsia "o com coi sescrigui"
          PoetaMort | 05/09/2005 a les 02:10

          Es una... no se si malaltia o defecte o digali com vulguis, "dirieu que l'autisme es una malaltia o un defecte?, o la miopia? pos el que desidiu es lo mateix si es malaltia es malaltia si es defecte es defecte"
          aquesta malaltia defecte fa que... bueno els que no ho sou penseu i interpreteu els estimuls visuals d'una forma determinada, nosaltres ho fem d'una forma completament diferent. aixo fa que algunes coses que son dificils de entendre normalment per la gent a nosaltres ens resulten molt facils per exemple, La fisica pues Albert Einstein apart de tenir el mateix nom de pila que jo tamb era dislecsic "encara que a mi no magrada gota la fisica", i coses que a vosaltres us resulten fasils a nosaltres ens costen molt per exemple hi ha molts dislecsics que tenen moltes dificultats per lleguir i entendre el que llegueixen sobretot en veu alta, hi ha molts que els i costa expresarse en veu alta o escrita, diguesim que pensem mes ràpis del que podem escriure o parlar... "uf que dificl es esplicar aixo i crec que no ho estic fent gaire bé^^'"
          Una cosa tipica dels dislecsics que generalemnt tothom sap es que molts escriuen del reves les paraules per exemple encomptes de posar "casa posen asaca" o giren les lletres. i no nomes les escriuen sino que tmb les diuen al reves molts cops... una altre cosa es que no som capassos de recordar les faltes d'ortografia... diguesim que no som capasos de recordar com sescriuen les paraules de recordar com hem vist una paraula escrita no visualitzem les paraules, per no fer faltes d'ortografia auriem d'estar aplicant le snormes d'ortografia a cada paraula i aixo faria que escrigesim molt lentament. els "normals" escriviu aplicant les normes d'ortogradfia a les paraules que escriviu en un 10% la resta de paraules que escriviu les escriviu aixi simplement perque saveu que sescriu aixi per memoria.


          bueno.... per mes informacio posare algun linck aqui cuan el retrovi "i avia una paguina on tot aixo ho esplicava molt bé molt mes bé que jo"
          • RE: dislecsia "o com coi sescrigui"
            PoetaMort | 05/09/2005 a les 02:18

            Confusiones en la pronunciación de palabras que se asemejan por su fonética--> jo confonc sempre paraules iguuals
            Falta de habilidad para recordar el nombre de series de cosas, por ejemplo los colores --> e de dir els dies de la setmana de carrerialla per dilse bé, sempre dic disapte i diumenge en comptes de dimarts i dimecres.
            Confusión en el vocabulario que tiene que ver con la orientación espacial --> jo no tant pero me mare confont sempre la dreta i l'esquerra i fins que no vaig ser gran per saver quina era la dreta avia de recordar en quina ma escrivia, A i memare diu totes les corves al reves es a dir, per dir que gira a la dreta amb el cotxe diu que es una corva a l'esquerra, i per una a l'esquerra diu que es una a la dreta.
            Dificultades con la palabras rimadas --> no trovareu mai un poema meu^^' si os i ficseu tot es prosa.
            Dificultad para distinguir la izquierda de la derecha-- veus^^'

            http://www.psicopedagogia.com/dislexia tatal que la majoria de les coses que posa aki em passen

            • unes altres.
              PoetaMort | 05/09/2005 a les 02:23

              http://www.acd-dislexia.voluntariat.org/quees2.htm "en catala"

              http://www.chromagen-spain.com/chromagen/dislexia_catalan.htm "en catala i hi han famosos" mes famosos: la Cher, Albert Einstein, Tommy hilfiger (es un disenyador de roba crec)...etc"
              • una altre i ja par-ho.
                PoetaMort | 05/09/2005 a les 02:25

                http://www.xtec.es/centres/a8053662/dislex1.htm
          • Dislèxia
            jordi domènech i arnau | 05/09/2005 a les 05:14

            Hi ha moltes llegendes sobre la dislèxia, en particular anomenar dislèxia a trastorns de lateralitat i seqüenciació que no hi tenen res a veure, per exemple els que ens fan escriure paraules amb lletres invertides.
            Fonamentalment la dislèxia és un trastorn que impedeix algun dels passos normals en la transformació de signes visuals, lletres, en fonètics.
            És molt més abundant en persones que parlen llengües amb poca correspondència entre les lletres i els sons, com l'anglès i en menor mesura el francès. És inexistent entre els xinesos ja que en escriure no fan servir cap correspondència fonètica. Aquí afecta a menys de l'u per cent de la població i no es manifesta precisament per problemes amb l'ortografia, sinó en una baixa velocitat de lectura, ja que el procediment habitual que és "escoltar" mentalment la paraula que estem llegint, no funciona i cal recórrer a altre estratègies més complexes.
            Einstein no era dislèxic. Senzillament és una llegenda urbana. El que sí tenia era algun problema d'expressió oral, dificultat per pronunciar algun so, que va fer que de petit fos poc parlador,

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.