Postrat.

Un relat de: Carles Ferran


Ja fa tres setmanes que em va picar el mosquit de la peresa. Si, com ho sentiu: Igual que hi ha la mosca de la son, ha d’existir algun insecte o vector d’altre mena -prefereixo dir-li mosquit, és més proper- que m’ha inoculat la malaltia.
El cas és que la meva germana em va portar al metge quan em va notar els primers símptomes: Desordre, apatia, hàbits anàrquics, desídia... Desconcertat, el professional em va assegurar que no em trobava res, i em va demanar una llarga analítica que aquí està, al calaix. No creurà que en el meu estat puc fer viatges i cues per demanar hora, treure’m sang, recollir el resultat, portar-li de nou!!. La meva pot ser una malaltia nova, però és summament incapacitant; només llevar-me del llit és un esforç sobrehumà. I no perquè em manquin les forces, no: simplement que no trobo el moment de posar-me en marxa per a res. Tot el que no sigui dormir, veure la tele o vagarejar per Internet em fa una mandra terrible.
El meu cap no es creu que estigui tan malalt, i m’exigeix un certificat. Però com vol que li porti si el metge, després d’allò de les anàlisi, no em vol visitar a casa, i els d’urgències diuen que no n’és, d’urgent!. Temo que aprofiti l’ocasió per fer-me fora. Passo d’ell.
De moment subsisteixo a base de llaunes i menjar precuinat que demano per Internet i em faig portar. Això sí, tinc desades totes les factures per reclamar-les a la Seguretat Social quan la meva malaltia sigui reconeguda. Sort que de tant en tant passen els meus col•legues a veure’m; ells sí que em comprenen: Em porten l’Interviu i el Playboy, i un bon grapat de llaunes de cervesa que ens polim complidament, fins les tantes de la nit o tot el cap de setmana.
Quan els veig així, com esbarriats pel llit i la moqueta, amb l’escampadissa de llaunes i natxos per l’habitació, els ulls mig tancats i la parla gansonera, penso que potser l’epidèmia està progressant i aviat tota la humanitat n’estarà infectada. Qui sap quin futur ens espera!.




Comentaris

  • Humor[Ofensiu]
    zoramar | 08-02-2013

    M'encanta, dins del desconcert de la mandra no desitjada hi ha tan d'humor.....
    Crec que tan el cos com la ment ens demanen a vegades un descans, ens fa un avís, vivim tan depressa.....
    M'agrada molt com escrius, felicitats.

  • Enginyos relat ![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 21-01-2013

    Crec que aquest home es mereixeria una bona multa. M'explico : Tanta gent que hi ha sense fèina , volent treballar i no podent i aquest "paio" , inventant-se una malaltia que no té. Per a penjar-lo!
    Una abraçada , Carles .

  • On ets mosquit?[Ofensiu]

    Bon relat, Carles! Impregnat de l' humor intel·ligent que t'és característic i que tant m'agrada. Ja voldria jo que em piqués aquests mosquit i que em duressin els efectes un parell de setmanes. No és pas demanar gaire!

  • On ets mosquit?[Ofensiu]

    Bon relat, Carles! Impregnat de l' humor intel·ligent que t'és característic i que tant m'agrada. Ja voldria jo que em piqués aquests mosquit i que em duressin els efectes un parell de setmanes. No és pas demanar gaire!

  • Malaltia encomanadissa.. [Ofensiu]
    F. Arnau | 13-01-2013

    Pense que el que descrius al teu relat s'està encomanant entre la gent jove des de fa uns quants anys, i que a hores d'ara s'ha convertit en una epidèmia per a la que no hi ha solució, almenys de moment...
    I el futur no pinta massa favorable per acabar amb la malaltia...
    Una abraçada!
    FRANCESC

  • Fotut però previsor[Ofensiu]
    allan lee | 11-01-2013

    es guarda les factures per reclamar després. El títol té molta gràcia. Postrat: inert, deixatat, incapaç, inhabilitat, malalt de grans coses, espallufat de cos i d'ànima. L'ironia fina que recorre l'història és encantadora. Realment, menjant això i duent aquesta vida, és molt segur que acabarà emmalaltint, aquest xicot. Ara, potser no serà d'una malaltia desconeguda; serà a causa de diabetis, obesitat, colon irritable, zero tolerància a la llum, migranya i depressió de cavall. Bon relat! Una abraçada

    a

  • El futur és ben emboirat![Ofensiu]
    Núria Niubó | 10-01-2013 | Valoració: 10

    Bona crítica social!

    El teu relat em porta a pensar en els “NiNi” que de tant vagarejar han emmalaltit de mandra; no és tan estranya aquesta malaltia, i per desgràcia hi ha força gent, ara ja, de totes les edats, que la pateix. No crec pas que sigui reconeguda pels que l’han provocada. I el més trist és que em sembla que no tenen cura.

    Molt bon relat Carles, enganxa des de l’inici al final.

    Una abraçada de boira lleidatana
    Núria


  • ES un relat amb molta peresa [Ofensiu]
    Rafaelmolero | 08-01-2013 | Valoració: 9

    Veig en aquest relat alguna cosa de peresa, però amb bona gràcia, ja que l'autor li
    dóna molta confiança en l'assumpte, sempre amb una inclinació de fantasia i bona
    mandra d'experiència. Saluts Rafael Molero Cruz.

  • Anaïs | 08-01-2013

    Hola!
    Diria jo que té mandra pel que vol, bé aixeca el braç per posar-se la cervesa als llavis... una mica d'humor irònic per donar resposta al teu text d'humor irònic.
    Ai, la mandra!!! És enganxosa i has de vigilar que no augmenti per si sola, es pot arribar a convertir en patològic, és veritat. Bé, com tot allò que ens rodeja: en suaus porcions i quantitats és bo, els excessos són dolents.
    Un somriure (i a veure si és veritat que el RPV et pica la curiositat i deixes la mandra de costat, jeje),
    Anaïs

  • Depressió de cavall[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 08-01-2013 | Valoració: 10

    Ui, em sembla que el protagonista pateix una depressió de cavall. Els símptomes que expressa són clars i la deixadesa total ho confirma. Només li veig una sortideta en el sentit que no tanca la porta als amics. Però vaja, per portar-li cerveses, patates i Pleisbois, home! Mandrós o depressiu, felicitats Carles, que tinguis una bona entrada d'any i que que el cuquet de la lletra faci la seva seda. Una abraçada.

    Aleix

  • Incògnita sobre la mandra[Ofensiu]
    Jaumedelleida | 08-01-2013 | Valoració: 10

    Tot i que entenc la mandra que t'ha pogut ocasionar el mosquit en qüestió, m'agradaria saber, si com dius, quan els teus companys et porten les revistes eròtiques que esmenten, aleshores, també les teves mans són gandules com la resta del teu cos. Salut company

  • Ah mira...[Ofensiu]
    Annalls | 08-01-2013

    ...dons, podria ser una depressió enllaunada ,que no dona la cara.*
    *A causa del Nadal.
    Tens un avatar que es diu home fosc? Ai memoris!!!
    Anna

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Carles Ferran

34 Relats

394 Comentaris

51956 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:


Carles Fernández Serra (Barcelona, 1948). Llicenciat en Medicina. Especialista en Cirurgia Plàstica. Poeta i músic per vocació. Resident a Reus, Lleida i de nou a Barcelona. Gran part dels meus poemes acaben sent cançons.

Desitjo i agraeixo que em valoreu, però no em cal que em puntueu. Simplement, deixeu-me un comentari, bo o dolent. Això em fa millorar.

Si voleu escoltar cançons meves i del Raül Torrent (Rautortor), entre d'altres, aneu a Youtube Can64 Cantordelleida


Podeu saber més de mi a option=com_content&view=article&id=52&Itemid=222>Carles Ferran


Per si voleu contactar: fernandezserra@gmail.com

El dibuix és del genial Quino. L’aquarel•la meva.