Detall intervenció

RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT

Intervenció de: SrGarcia | 22-01-2024

Collons, quins comentaris tan bons i tan sincers. Trobo a faltar aquesta mena de comentaris a la pàgina general. Potser és una feinada fer-los tan elaborats i pensats, feinada que es reserva per a fer el veredicte dels reptes.


Respostes

  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    Ginebreda | 21/01/2024 a les 10:41
    Benvolgut Joan,
    Moltes gràcies pels teus comentaris, que trobo molt encertats. Tens tota la raó: un cop publicat, em vaig adonar dels errors que comentes. He de revisar bé el recorregut i explicar millor que la personificació de la mort fa anar al captaire a la porta del cementiri.
    A la Wikipèdia trobaràs l'explicació del mot "Catrina", originalment "Calavera garbanzera".
    Sobre la marihuana: als Estats Units, Canadà i Amèrica del Sud, és gairebé una blasfèmia barrejar marihuana i tabac. A Europa és molt més comú i, fins i tot, es considera una manera «normal» de consumir-la.

    Els consumidors de marihuana la barregen amb tabac per diverses raons. Pot ser perquè prefereixen el sabor, l´efecte o simplement perquè no volen posar un o dos grams en un sol porro.

    Les correccions em serveixen per aprendre i sempre les agareixo moltíssim.

    Felicitats a l'Atlantis, guanyadora amb un relat excel·lent!
  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    Prou bé | 21/01/2024 a les 10:56
    Enhorabona Atlantis!
    Gràcies Joan pels teus comentaris en els quals capto que no vaig saber transmetre 't el sentit del relat.
    Tan sols pretenia fer una descripció. De l'entorn i circumstància, amables.
    D'una tarda plàcida de conversa entre dos amics. El relat no diu de què parlen, però la pregunta i la resposta dona idea de la confiança entre ells i, potser, que "filòsofaven".
    8 no hi ha més.
    Amb total cordialitat
  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    aleshores | 21/01/2024 a les 11:20
    Moltes gràcies per la acurada lectura i reflexions. Felicitats a la guanyadora, Atlantis
    • RE: RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
      Joan Colom | 06/02/2024 a les 13:00
      Amb molt retard, m'acabo d'adonar que, quan he escrit
      'Exemple: es pot dir "parlaven una mica de tot" o "parlaven de tot allò banal", però "parlaven una mica de tot allò banal" trobo que grinyola.'
      he estat víctima de l'aparent facilitat del 'copia i enganxa', perquè m'he oblidat esborrar "tot" de les dues còpies.

      El que volia escriure és
      'Exemple: es pot dir "parlaven una mica de tot" o "parlaven d'allò banal", però "parlaven una mica d'allò banal" trobo que grinyola.'

      No sé si tu te n'havies adonat, del meu error, perquè al final, en la versió de la teva pàgina d'autor, veig que ho has deixat igual.

  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    TerricheT | 21/01/2024 a les 11:25
    Bons referents has trobat al meu relat. M'agraden els referents, tot i que no els tingui l'autor present, mentre escriu, o potser tan sols els té dins del cap i juguen a no deixar-se veure, i aquest ha de ser el meu cas.
    M'està bé que d'entrada no vegis que estigui parlant de la mort, és el millor que podries dir-li a un narrador, que amaga bé en el seu relat de què va, tot i que en el repte tots sabem de què parlem, quan parlem (un referent literari, per cert, aquesta frase).

    Enhorabona Atlantis, i ja ho saps, no et despistis i proposa en tres dies!! El jutge així ho ha declarat!!

  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    Joan Colom | 21/01/2024 a les 13:12
    Ja us podeu imaginar que això de obrir la convocatòria del nou repte a qui més s'afanyi, un cop transcorreguts tres dies sense que el guanyador doni senyals de vida, no és cap iniciativa ad hoc adoptada per ser Atlantis la guanyadora, que com la majoria de participants en els reptes accepta la responsabilitat d'exercir les seves funcions el millor possible quan, com ara mateix, els toca convocar i gestionar un repte. De fet, si llegiu la nanoocurrència "Qui avisa no és traïdor" del meu relat "Vint nanoocurrències sobre ANY NOU, VIDA NOVA" (06-01-2024), ja anunciava aquesta mesura, que m'agradaria que fes fortuna al Fòrum.

    La seva finalitat és minimitzar el perjudici ocasionat per alguns participants que, com el riu Guadiana, apareixen i desapareixen sobtadament, encallant la dinàmica dels reptes que gestionen. Si voleu un exemple d'això, només heu de fixar-vos amb el que està passant amb el NanoRepte 1071, que porta més d'un mes obert: el 19-12-2023 Iona va proclamar Kefas guanyador del 1070; aquest va trigar dinou dies a convocar el 1071 (07-01-2024) fixant el 15-01-2024 com a data límit per presentar-hi nanorelats, i a hores d'ara, al cap de sis dies, encara no s'ha dignat obrir el període de votacions.

    Com que opino que aquestes irregularitats fan més mal al bon funcionament del Fòrum que les intromissions de trolls que darrerament estem patint, molestes però en el fons innòcues, se m'ha acudit la mesura preventiva dels tres dies. Si s'us acut alguna de millor, us agrairïa que la exposessiu.

    • RE: RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
      kefas | 22/01/2024 a les 18:43
      Oh mercès, Joan Colom. El títol de Cartesià Guadianesc m'agrada. I la vostra proposta d'entronitzar-vos com a CEO dels reptes concursals pot comptar a partir d'ara mateix amb el més entusiasta dels meus suports. Us suggereixo que, ràpidament, i això vol dir que atesa la vostra velocitat de redacció aquest vespre mateix la tindreu acabada, repassada i polida, redacteu una CRC (Constitució dels Reptes Concursals), amb la seva Missió, Visió i Valors i tots els procediments i esquemes de flux necessaris perquè ningú es desmani. Ah i això dels tres dies de termini per pagar la hipoteca del llorejat, no us ho deixeu pas. És que sabeu, per aquí ronda una mena de personal un xic cregut. Hi ha qui es pensa artista i creu que l'adscripció al to anarquista sense horaris ni obligacions reforça el seu perfil de déu de l'Olimp dels lletraferits. Molt bé!!
  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    Atlantis | 22/01/2024 a les 08:51
    Gràcies per la convocatòria i pels comentaris, Joan. Ara pensaré un nou tema, espero no tardar més de tres dies per fer la nova proposta.

    Bon relats tots aes demés. M'ha agradat especialment el de Terriche T.
  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    SrGarcia | 22/01/2024 a les 12:11
    Collons, quins comentaris tan bons i tan sincers. Trobo a faltar aquesta mena de comentaris a la pàgina general. Potser és una feinada fer-los tan elaborats i pensats, feinada que es reserva per a fer el veredicte dels reptes.
    • RE: RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
      TerricheT | 22/01/2024 a les 12:32
      Aquesta és la gràcia del repte. Participa-hi!
  • RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
    kefas | 22/01/2024 a les 18:28
    Quin desvergonyiment, mira que tractar-me d'aprenent de filòsof racionalista de pa sucat amb oli a qui n'hi manca un bull! I tractar el meu relat d'absurd i ridícul! Però qui s'ha cregut que és vostè? Segurament que el mateix Descartes reencarnat que amb les seves disquisicions intenta ridiculitzar en René i la seva glàndula pineal perquè no li faci ombra i critiqui el seu mètode cartesià d'organització de racons d'escriptura en català. Em dol que la seva sagacitat no l'hagi portat al moll de l'os Cartesià de la pinya (això que han de fer els catalans per aixecar la llengua), l'"Em moro perquè em maten", que descobreix la veritat incontestable que només centrant-nos en l'exercici, sense alteritats discursives, es pot evitar la mort d'una llengua.

    Mercès per la propina de les sis parauletes.
    • RE: RE: Comentaris i veredicte RepteClàssic DCCLXVIII: LA MORT
      Joan Colom | 22/01/2024 a les 21:12

      A veure si ara hauré de recomanar-te (aquest cop sí, a tu) que t'ho facis mirar?

      Reprodueixo aquí el meu comentari, on queda palès que la qualificació de Descartes de pa sucat amb oli s'adreça al narrador en primera persona i no a l'autor del relat:
      El relat és un divertimento sobre el tema de la mort, agafant el rave per les fulles, concís i estrafolari, però d'això es tractava. El protagonista narrador és un Descartes de pa sucat amb oli, un aprenent de filòsof que faria bé en fer-s'ho mirar.
      Una història ben contada que assoleix el seu objectiu: arrencar un somriure del lector.


      Em permetràs que et tutegi. Com que habitualment em dones el tractament de vós i ara em tractes de vostè, ho faig per esgotar totes les possibilitats, Tot i que encara et queda el plural majestàtic, que potser seria el més indicat...

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.