OPINIÓ CRIMINAL

Un relat de: Janes XVII
Els suïcides estan tots bojos, els haurien de matar abans. La frase, en veu alta, plana i cau en un forat de silenci. Trontolla la taula on atapeïts, la colla celebra l’aniversari del més gran, tots són adults fets i drets i es coneixen, o no, de molts anys. El cas és que ningú sap com s’ha escolat el tema a la sobretaula, potser pels efectes de la beguda, potser l’atzar del destí, però el setciències que ho manega tot i és dels que els agrada escoltar-se, és el que ha llençat la proclama i s’ha quedat tant ample. Ell no en té de dimonis, diu, i de sentiments cap ni un, pensen els altres. Quan ho diu però, no aixeca la mirada, ho fa amb el cap cot, sense vergonya però. És un dard enverinat allunyat de les contemplacions. La seva parella, que no dona, somiqueja i li fot un clatellot sonor. Ella va perdre un germà en aquestes circumstàncies i ja se les van tenir. Ho sabien tots. Ell tossut insisteix intentant convèncer tothom amb l’arma del to de veu, però es troba amb una forta resistència dialèctica. La paraula de set lletres encara espanta i s’escombra sota l’estora del que diran. Els secrets de cada família segueixen la tradició. Un dels assistents al sopar contradiu amb coneixement de causa l’opinió, i observa la sorpresa al rostre dels comensals ignorants de l’esdevenir, mentre narra la penitència de les conseqüències. Ha aixecat la catifa dels mals endreços i comencen a florir els dols de coneixença. El setciències ancorat en un passat inquisitiu és del parer que no tenen dret ni a l’enterrament. Ha perdut el senderi i les venes del seu coll semblen a punt d’esclatar. De cop el silenci desperta amb uns trucs consistents a la porta. És tard i el poble endormiscat parla atrafegadament en boca del doctor i de l’algutzir. De fons, una campanada mal sonada certifica la nova. El fill adolescent del setciències s’ha penjat del campanar. I la nit és menja la foscor de les set lletres.

Comentaris

  • Molt bon llenguatge[Ofensiu]
    Atlantis | 20-04-2024

    i molt ben descrit el personatge setciències. El suicidi del fill va ser els seu càstig?

    Vaig llegir l'altra dia a la contra de la vanguardia una persona que havia intentat suicidar-se mltes vegades. És una pulsió de mort?

  • Sensibilitat[Ofensiu]
    Lídia Olivé | 20-04-2024 | Valoració: 10

    Un microrelat sobre un tema dur, amb un títol que trobo que és molt adient i on la primera frase ja et deixa clavat a la cadira: "els suïcides estan tots bojos, els haurien de matar abans". M'agrada com es desenvolupa el tema, com aquest setciències que "no en té de dimonis" intenta convèncer als altres. Utilitzes expressions que trobo molt bones: "... intentant convèncer tothom amb l'arma del to de veu..." "... ancorat en un passat inquisitiu... ". Mostres molt bé l'estat en què es troba el setciències en el moment de la discussió: "... les venes del seu coll semblen a punt d'esclatar". M'encanta la frase final, una frase que descriu, de manera poètica, un moment tràgic, i segurament inesperat, pel protagonista: "I la nit es menja la foscor de les set lletres".
    Enhorabona, Janes XVII

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats