natxocris

0 Relats, 0 Comentaris
0 Lectures
Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de natxocris

  • No s'han trobat relats.

Últims comentaris de l'autor

  • natxocris | 20-02-2012


    No sé si has dut endavant l'obra; el cas és que jo em trobo en un cas semblant, semblant de debò.
    Fa temps que em vola pel cap de fer una història que barregi els fets coneguts amb altres de ficció, de manera que es pugui reviure un període del segle XI, des de l'any 1009 fins al 1060, ambientada a la comarca de l'Alt Maestrat.

    Tot comença al voltant d'un castell defensiu on viuen vuit famílies. El primer personatge serà un nen de dotze anys que assisteix al soterrament d'un militar àrab, mort mentre feia un viatge, de pas per aquell escarpada contrada. L'amistat del jove amb un dels guàrdies del castell, coneixedor de la inestable situació políticosocial anirà forjant en ell el desig de conéixer més enllà de les seves valls. Hauran de passar els anys, l'adolescent es fa un home i es casa amb una jove del veïnat. Al cap de poc de casat sorgeix l'ocasió de provar de negociar amb el ramat i de fer un viatge cap a una ciutat pròspera del sud. L'aventura del viatge crea expectatives al jove i decideix abandornar amb la família els barrancs i el castell on s'havia criat i s'estableix en l'alqueria pròxima més poblada on fa mercat. El desig de conéixer l'enrola en un nou viatge, ara cap al nord a Tortosa, ciutat que viu l'esplendor de la taifa. Les novetats agrícoles, la ramaderia transhumant, el comerç rural, la indústria doméstica del ferro, han de dibuixar la vida de la comarca. Tot un petit món angoixat pels tributs desconcertants dels successius governs de les indefinides taifes, el pas de sanguinaris cavallers perduts en el trànsit de València a Saragossa i Tortosa, les amenaces de les expedicions catalanes.
    Es la primera vegada que escric el que he de ser part de la trama. Fins ara no he fet més que llegir i documentar-me i no voldria perdre'm en el bosc de les dades històriques.
    M'agradaria saber com va la vida del segle XI en el teu món.