Neteges Flora

Un relat de: Homo insciens
La Flora Gallart és una treballadora minuciosa, discreta i eficaç. El boca-orella l’ha convertit en un referent en el sector. D’encàrrecs en té més dels que pot acceptar, però als clients habituals, com els d’avui, sempre els atén amb especial rapidesa i sigil.

Només travessar la porta para esment en el desgavell. Tot indica que han tingut una nit moguda. De seguida telefona a la brigada, que amb tretze minuts es presenta a la casa amb els estris i productes necessaris.

Uns embossen les restes, els altres arreglen els desperfectes i la resta neteja. La Flora, que no té els fums gens pujats, penca amb els seus treballadors com una més. Agenollada a terra fricciona amb un fregall ben xop les taques que han calat la catifa; li està costant fer net.

Tot d’una, li puja una bafarada de la mescla de bicarbonat i vinagre, que la transporta a la seva primera comesa. Recorda com si fos ahir el torbament en veure el cos d’aquell maltractador malparit estirat sobre les rajoles de la cuina, i a sa mare paralitzada en un racó amb el ganivet ensangonat a la mà. La Flora encara no sap d’on va treure la sang freda per desfer-se del problema i deixar l’estança com si no hagués passat res, però la veritat és que va fer una tasca impecable. Tan bona, que des d’aleshores no li ha faltat mai feina, i d’això ja fa vint anys.

Comentaris

  • Hola bona nit, Homo insciens [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-02-2022 | Valoració: 10

    Hola, espere que et vaja tot et vaja bé. Des que vas penjar aquest relat, que ha tingut bona acceptació per a molts. I has tingut moltes enhorabones.
    Em sembla que t'han passat per alt dos relats meus: "El veterinari" i "Les semifuses".
    Quan pugues ja em diràs alguna cosa al respecte.
    Salutacions i una abraçada.
    PERLA DE VELLUT

  • bon relat[Ofensiu]
    Atlantis | 02-02-2022

    Que m'ha recordat a Tarantino. No l'havia llegit, però ara com a finalista el trobo molt ben trobat i ben escrit. Original i tètrica aquesta feina, però algú la deu fer oi?

  • La feina ben feta[Ofensiu]
    Carles Linares | 01-02-2022

    Porto molt de retard en llegir els relats de le súltimes setmanes, per raons diverses, i comenco amb els seleccionats dels concurs. Aquest és el primer i val la pena, si mereixia d'acabar entre els set.

    Pregunta: aquesta firma treballa a l'internacional? Perquè em sembla que van fer un bon treball a Istambul, en una ambaixada... ;-)))

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Guaita![Ofensiu]
    kefas | 18-01-2022

    Jo també he fet servir el bicarbonat i el vinagre. I també per netejar taques de sang.
    Després de tants anys, la Flora ha excel·lit en la seva feina i el prestigi d'un bon professional no té preu. El que no acabo de veure clar, o ho he entès malament, és que només es dediqui a netejar un determinat tipus de sang.

  • Netejant vint anys. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 16-01-2022 | Valoració: 10

    Quina barbaritat de relat, on el maltractador és el que va rebre bona ganivetada.
    Un relat molt bo i terrorífic. Ets molt enginyosa. I sempre treballant la Flora. Vaja i vaja!
    Enhorabona i sort en el concurs.
    Et recomane l'últim relat editat per mi, quan pugues, naturalment. Gràcies.
    Salutacions

  • Felicitats[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 10-01-2022

    Molt bona història, sobretot el rerefons de la "Flora", tot allò que no expliques, però que ho diu tot.
    M'ha agradat molt, felicitats.
    Fins aviat,
    Neus

  • Coses de la vida[Ofensiu]
    Iona | 09-01-2022

    Com les circumstàncies de la vida ens van empenyent en direccions que mai hauríem previst. M'ha encantat el relat!

  • Negre, fosc fosc[Ofensiu]
    TerricheT | 09-01-2022

    Molt bé com amagues la feina veritable de la netejadora. Ben portat i molt original manera d'enfocar un problema social important, mal que sigui donant-li un aire de Tarantino i estar una mica fora de la llei, però els maltractadors tampoc estan dins la llei, està clar.
    A banda d'apreciacions socials, del relat he trobat dues coses que m'han fet dubtar, un cop llegit dues vegades. Són un parell de paraules.
    Els clients habituals, d'entrada està ben expressat i et dona una certa informació que en acabar el relat et fa dubtar si sols es dedica a aquest tema, de netejar assassinats de maltractadors, o fa altres feines de neteja. I si en fa d'altres, els habituals són els dels crims? Jo no posaria aquesta paraula, al final crea una certa confusió, i potser és informació innecessària, si no la poses, el relat funciona igual, o millor.
    La segona és "vint anys". Aquesta afirmació hauria de venir d'algun detall explicat abans. Imagino que està posat per fer una impressió de què fa temps, però no cal dir els anys concrets. Per a mi, quedaria millor tancar-ho sense dir un nombre exacte d'anys, Dir els anys tan concrets ha de venir d'alguna cosa que abans ens has contat, i potser ho has fet, així i tot, no ho he sabut veure.

    Dit això, et felicito, amagues molt bé el relat i la sorpresa no te l'esperes.
    Sort en el concurs!


    Ferran

  • Negre i laboral.[Ofensiu]
    SrGarcia | 08-01-2022

    No és mala feina la de netejar escenaris del crim. La Flora en va treure profit, impulsada per voler protegir la mare i per perdre de vista aquella toia.
    La veritat és que mai com es pot trobar el geni particular de cada persona.
    Un bon relat negre, de tendència social i laboral

  • Netejant[Ofensiu]
    Prou bé | 08-01-2022

    Bon relat en el fons i en la forma!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

32894 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància