Infeliç en la felicitat

Un relat de: Llorenç Garcia
El fueteig dels robots aeris transportant mercaderies a tort i dret és l'única sintonia celestial que fa temps apaivagà el xivarri matiner dels ocells. Mentrestant sobre terra ferma, on els únics piulets coneguts eren els del twitter, jeia una jove inadaptada a aquest món. Sofia sols trobava aixopluc en les meditacions que establia amb ella mateixa. Eren com un farcell de pensaments tan feixucs que l'absorbien quasi a l'èxtasi:

No hi ha guerres, no hi ha malalties, no hi ha crims, ni tan sols fronteres ni conflictes interculturals, La Humanitat ha navegat un llarg periple sobre rierols de sang vessats en honor a ideals que a la fi es materialitzaren. Però, per què jo no sóc feliç en aquest món perfecte?

El que Sofia ignoraba era que, tot just poc abans que Sofia nasqués, aquest món tan idíl·lic paregué abocar-se a un precipici. La societat era tan feta a mida que s'estava desbaratant d'avorriment existencial. L'índex de suïcidis es desballestà de manera alarmant. El Ministeri d'Enginyeria Genètica de l'Estat Universal restava astorat perquè no trobava la quadratura del cercle en aquest fenomen sense precedents. Fins que un dels RIP's (Robots d'Intel·ligència Pràctica) albirà joiós la llum del túnel:

-Generarem una casta maleïda d'humans capaços de pensar!
-Això no implicaria retornar-los als nostres antics creadors el poder? Que ens tornen a dominar i que, de retruc, tornen a fer malbé el món?
-Ca! Els membres d'aquesta casta seran d'una proporció infinitesimal. Tan menuda i inarticulada que no sumaran prou forces, però sí prou visibles com perquè la resta dels congèneres se senten compadits per ser diferents. Percebent aquest contrast la societat despertarà de nou a la felicitat, la mateixa que privarem a aquesta casta maleïda. Coneixedora de la inanitat humana.


D'aquesta manera, els RIP's reixiren a restablir l'ordre universal malgrat que persones com Sofia envejaven ser tan imbècils com la resta de la Humanitat.

Comentaris

  • Sting[Ofensiu]
    Jordi Abellán Deu | 23-03-2014 | Valoració: 10

    M'ha sorprès molt el contingut del teu relat. Terrible en la visió del futur que, potser, ens espera. Bé potser a nosaltres no, potser a alguna generació que vingui després de la meva. Tot i que una mica ja s'intueix aquest paisatge que descrius.

    M'alegro d'haver-te llegit el relat, que en realitat he clicat per la referència al títol i la semblança a la lletra d'una cançó d'Sting que m'agrada força:

    "I'm so happy that I can't stop crying, I'm laughing trough my tears" => Sóc tan feliç que no puc parar de plorar. Ric entre les meves llàgrimes.


    Jordi

  • No és que la ciència ficció em sigui un tema preferent[Ofensiu]
    Mena Guiga | 12-03-2014

    sinó que més aviat inquieta. Un exemple més, el teu relat, del poder de la tecnologia en X temps. Que se n'hagi escrit tant, alguna cosa hi deu haver. Potser sí que veiem el futur, l'intuïm i no obstant, HI ANEM. Com va passar amb la crisi.
    El pensament ens ha de salvar, i no fer mal i enfonsar. La meditació és curativa alhora que inactiva, com una màquina en repòs.

    Feia temps que no et comentava. Abraçada!

    Mena

  • Un bon relat Llorenç[Ofensiu]
    Naiade | 11-01-2014 | Valoració: 10

    Has sabut establir una connexió entre l’esperit humà, per naturalesa sempre insatisfet i els
    Avantatges i desavantatges dels avanços tecnològics. Aconseguint un bon tema de ciència ficció .
    Una forta abraçada

  • El per què d'una perfecció[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 25-12-2013 | Valoració: 10

    Aquest món sense guerres que descrius podria ser objecte d'una anàlisi i entendre què ha passat abans per arribar fins aquí. Potser l'excés de passió ens hi ha portat? Sigui com sigui el teu relat fa pensar sobre l'espècie humana. M'ha encantat. Una forta abraçada i que passis unes bones festes!

    Aleix

  • Molt bon relat![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 23-12-2013

    Has trobat un punt d'equilibri, segons el meu parer, on l'engranatge entre les reflexions intimistes, filosòfiques desenvolupades en el terreny de la ciència-ficció troben una combinació perfecta. Aquests mons interiors presumiblement no deixaran mai d'existir. El tema de la infelicitat ha estat tractat de forma sublim. La meva enhorabona per escriure tan bé!
    Una abraçada ben cordial, Llorenç!

  • A Matrix...[Ofensiu]
    AVERROIS | 22-12-2013 | Valoració: 10

    ...el Sr. Smith ja fa una reflexió semblant quan tortura a Morfeo. Els humans no poden ser feliços, això els porta psicologicament a la destrucció. Hi ha d'haver un afany de superació per conseguir alguna cosa o per lluitar per alguna causa, justa o no. En fi que complicats aquests sers humans, no creus?
    Una abraçada.

  • molt interessant aposta[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 19-12-2013

    filosofia ficció. Té un estil teu i personal aquest relat que el fa original. Jo crec que sí que és CF pura i dura. La CF vol obrir els ulls al present perquè reaccioni a les coses que s'esdevenen al teu costat i que poden empitjorar en un futur. I tu aquí ho fas, i molt bé.

    Un relat intimista i una bona crònica d'un futur, o passat? recent i possible.

    Sort!

    Ferran

  • Pobra Sofia[Ofensiu]
    allan lee | 18-12-2013

    que ho sentia tot en propia pell i que va ser "creada" per formar part dels intocables...
    M'agrada molt, Llorenç. És original i efectiu. No has seguit les "pautes" de CF habituals, i això el fa un relat fresc.

    Gràcies per passar pel meu CF. Estic contenta de coneixer-te en persona, guapo. Na braçadaaaa

    a

  • Un mirall[Ofensiu]
    DomusSilvestre | 17-12-2013

    Sempre hi ha una maleïda casta....No és tant de ciència ficció oi? Felicitats pel retrat de la societat.

  • Barrejar[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 17-12-2013

    La ciència-ficció i la filosofia sempre obre noves portes.

    Sort.

  • Jon | 17-12-2013

    Si és que sigui com sigui no estem ni estarem mai contents... igual que la Sofia.
    Bon relat.
    Salutacions
    Cesc

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108255 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog