Autobiografia

Un relat de: Llorenç Garcia
Andreu romania assegut amb posat impertorbable davant l'editor però el seu cor bategava com un rellotge de corda enmig d'aquell silenci de gel. Perfilar aquell final s'havia cobrat amb moltes nits d'insomni, diversos estufits als amics, alguna visiteta al psicòleg i discussions matrimonials que coreografiaven una dança macabra amb la ruptura. Però havia trobat el final perfecte, aquella frase que arredonoria una trama que no decebria el lector i l'encimbellaria a l'olimp de les supervendes. Aquesta vegada l'editor no podia emetre-li una altra negativa després de dos intents frustrats.

-Bé, Andreu.-digué l'editor gratinant sense escrúpols el tan compacte silenci.-Encara no acaba de fer el pes aquest final tan previsible per a una trama tan intrigant com la que has ordit.

-Què? Com?-balbucejà Andreu amb el titubeig de qui tracta de processar la informació.-¿Així que al senyor editor no li sembla un final apropiat per a aquesta novel·la negra? ¿I com li sembla aquest final que jo li propinaré ara a vosté?

Amb un gest propi d'una escena de les seues novel·les, Andreu desembeinà de la butxaca de la jaqueta un revòlver amb què reblà el clau la vida de l'infaust editor. Però no isqué de la sala sense emetre una frase que pretenguera ser mítica:

“Ningú no juga amb el talent d'un lletraferit”.


FI

I amb aquesta sentència, Arnau rematà la novel·la i es dirigí a l'oficina de l'editor a presentar-li per tercera vegada un final amb l'esperança que comptara amb la seua acceptació. Amb rostre macilent i unes taques fosques que li envoltaven els ulls, conduïa mig zombi amb l'expectació al cor. Dins de la butxaca de la jaqueta encara dormitava un revòlver.

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Tancant el cercle[Ofensiu]
    Pallars | 25-04-2019

    Un relat rodó en tots els aspectes: quant a la forma i al fons. Interessant, inquietant, resolutiu. Molt ben portat l'aspecte metaliterari com un recurs molt valuós del qual n'has sabut treure un bon partit.
    Salutacions.

  • Que fort!! [Ofensiu]
    Materile | 22-04-2019 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el teu relat. Molt ben trenat amb la seva dosi d'intriga fins al final. Felicitats!
    Materile

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108243 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog