El gat blanc

Un relat de: Llorenç Garcia
La dèria per la superstició acabà esdevenint una qüestió de fe. Alçar-se amb el peu dret, no passar per sota una escala, no prendre cap determinació sense haver-se previngut d'algun aspecte astral desfavorable, etc. eren peces d'un rosari de rituals amb què s'articulava una vida que li aportava una sensació d'ansiosa esclavitut i apaivagada seguretat.
Però arribà l'atziac dia en què un gat negre el desafià travessant-li el pas frontal enmig d'un cul-de-sac. Horror! Contra això no tenia sortilegi ni eixarm que el protegira. S'afanyà a aixoplugar-se a la llar i romandre-hi fins a la caiguda del pròxim meteorit devastador. Engegà la televisió amb les mans enfundades en guants de plàstic davant el risc d'electrocutar-se amb el comandament i la pantalla anuncià el nombre afortunat del sorteig. Li havia tocat la grossa històrica! Era milmilionari. Les llàgrimes li vessaven dels ulls com si s'hagueren trencat les comportes d'un embassament.Lògicament, l'endemà ell fou el protagonista de la pantalla amb un gruixut titular que resava: "Home detingut per crueltat animal en banyar un gat en lleixiu fins emblanquinar-lo".
Ara, l'acusat es troba pensarós en les profunditats de la garjola sospirant perquè a hores d'ara es planteja si no haguera calgut emblanquinar el felí ja que la dissort de veure un gat negre sembla haver-se produït amb efecte retardat.

Comentaris

  • Només calia una idea d'emblanquinador[Ofensiu]
    kefas | 21-11-2022

    Home de Déu, que no saps de l'existència d'una colossal indústria de pintures i tins?

  • Supersticions [Ofensiu]
    Prou bé | 21-11-2022

    Un relat original, creatiu i amb sorpreses! Enhorabona!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Cau, recau i Sant Vicenç![Ofensiu]
    llpages | 21-11-2022 | Valoració: 10

    Com en un joc de cartes on cada jugador fa miques la suposada jugada mestra precedent que trenca la baralla, aquest relat va encadenant episodis de sort i malastrugança alternatius. L'he trobat molt original i molt ben escrit, enhorabona Llorenç!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

314 Comentaris

108014 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog