Kintsugi

Un relat de: Llorenç Garcia
Ja havien passat tres anys des que transformares aquell innoble immoble en una digna llar. Enrere romangueren els moments en que les teues passes reverberaren per les peces com crits d'ànima en pena que et taladraven els timpans. J'havies aconseguit dissoldre en la boira del passat aquelles humitats en forma de fantasmes que levitaven juganers per les parets. I a la fi t'havies desfet d'aquelles clivelles en la pintura esdevingudes tentacles que volien empresonar qualsevol intrús que gosara torbar-li el son etern. Tanmateix, el mirall del vestíbul, aquell que et tornava un reflex fragmentat en tres bocins, constituïa l'únic habitant supervivent d'aquelles reformes amb què exterminares totes les ànimes udolaires, fantasmes faceciosos, tentacles psicopàtics i tots els poltergeists possibles. I el pitjor és que ni tu sabies perquè no havies derrotat aquell insignificant vidre que t'esberlava el rostre en tres cada vegada que t'hi miraves en entrar i sortir de casa.

Però un dia rememorares que abans d'ajocar-te en aquell cubicle, aleshores tan llòbrec com aquell present, havies perdut la mare en la infantesa, la parella en la joventut i el treball en la maduresa. Abans que t'entafonares massa en aquelles recordances de vellesa, et vingué al rescat aquella tècnica japonesa sobre la qual llegires, consistent a reparar els objectes trencats unint les peces soltes amb or. Així que farcires les escletxes del mirall amb el metall més preciós del món i, des de llavors, condemnares aquell mirall a reflectir-te una imatge restaurada de tu.

Comentaris

  • Adversitat/superació[Ofensiu]
    Lídia Olivé | 13-04-2024

    Trobo que és un relat preciós. A través de la transformació d'un immoble i la restauració d'un mirall ens parles amb un llenguatge subtil, líric, de la vida, de les adversitats i de la superació.
    Enhorabona!

  • M'agrada![Ofensiu]
    llpages | 22-02-2023 | Valoració: 10

    Un relat on la reconstrucció d'un mirall trencat és sinònim de refer una vida no gaire afavorida. Un punt de vista original i esperançador sobre una superstició tan arrelada. Vocabulari molt ric i una narrativa extraordinària, m'ha encantat, de veritat. Enhorabona, Llorenç!

  • Reparar...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 21-02-2023

    el mirall de la mateixa forma que la vida. Un relat molt ben trenat i amb un missatge enriquidor.

    Salutacions i sort Llorenç,

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108441 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog