Les cinc bruixes

Un relat de: Llorenç Garcia
Formaven un quintet de dones molt sàvies, que tenien coneixements ancestrals nodrits de l’experimentació amb herbes de mil·lenis ençà. La seua intenció era posar al servei de les persones aquest coneixement per millorar-ne les vides..., però susdita habilitat va alçar suspicàcies que enverinaren la confiança cap a aquestes fèmines tan virtuoses fins considerar-les còmplices del dimoni. Acusades d’aquelarre per mascles amb toga, van esdevenir cendra que, lluny de disoldre’s, van viatjar en el temps fins arribar al segle XXI.
Formaven un quintent de dones molt sàvies, que tenien coneixements experiencials nodrits de contacte amb la societat de dècades ençà. La seua intenció era posar al servei de la ciutadania aquest coneixement per millorar-ne les vides..., però susdita habilitat va alçar suspicàcies que tractaren d’enverinar la confiança d’aquestes fèmines tan virtuoses fins considerar-les còmplices del dimoni. Acusades d’aquelarre per mascles amb corbata, van esdevenir abanderades que, lluny d’abatre’s, van deixar en evidència la persistència d’actituds medievals.

Comentaris

  • Molt enginyós article. Felicitats.[Ofensiu]
    unicorn_blanc_del_bosc | 21-11-2021 | Valoració: 10

    M'agrada molt el teu article.

    Certament, bruixes o no, hi ha dones genials i poc reconegudes en el seu món i en la seva època. M'agrada pensar que no tothom dubta d'elles. Confio en que algun dia erradicarem el masclisme injust i en que ambdos sexes serem reconeguts per les nostres accions i no pel nostre gènere.

    Ens veurem per aquí, Llorenç.

    Una abraçada.

  • la nova inquisició[Ofensiu]
    Carles Linares | 21-11-2021 | Valoració: 8

    bona perspectiva.
    La inquisició d'avui és diu reglementacions, televiisions i empreses multinacionals

  • Cendres nodridores[Ofensiu]
    Prou bé | 21-11-2021 | Valoració: 10

    He pensat en Vandana Shiva, Maria Mies, Julie A. Nelson, Anna Fitzpatrik, Yayo Herrera.
    Totes sàvies, empoderades, lluitadores i líders i abanderades de l'eco feminisme. És clar que n'hi ha més d'hereves de les "bruixes" del passat. Les seves cendres van fecundar la terra!
    Un molt bon relat que, com veus, m'ha fet pensar alhora que gaudia llegint-te.
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats


    PS
    Tocant les dotze campanades ;-)

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108390 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog