Humor medieval

Un relat de: fesolmenut
Ja és fosc, però la finestra no em retorna l’esguard reflectit. La diligència arriba puntual, amb els cavalls encabritats per la dificultat del trajecte. Un home atribolat en baixa i es dirigeix cap a la porta del castell.

Vaig néixer el set de juliol de l’any set-cents setanta-set i soc el fruit del matrimoni del setè fill d’un setè fill amb la setena filla d’una setena filla. Tan bon punt vaig accedir al tron vaig prohibir aquell número maleït. L’odiava. No el volia sentir més. Obligava als comptables i lletrats a fer operacions estranyes —com “cinc més dos”— per referir-s’hi.

Un dia, el bruixot de la cort em va alertar que entre els nobles hi havia un altre “sis més u” fill que, si aconseguia la xifra adequada de descendència, podria posar en risc l’estabilitat del regne. Llavors jo, que encara era jove i de la broma, vaig decidir fer venir l’individu per, entre els dos, muntar una escena que esgarrifés el populatxo.

Assajàvem una escaramussa davant del mirall gegant del rebedor. Amb una espasa ben afilada a les mans clamaria ben fort, davant de tot el poble, que no permetria que el noble procreés i faria veure que li enfonsava l’arma al pit. Amb vi negre emularíem la sang i donaríem realisme a l’escena. L’humor medieval era així de gruixut.

Durant les proves, en un moviment massa brusc, vaig donar un fort cop al mirall amb el mànec de l’espasa. L’espill va quedar clivellat com la terra erma. El bruixot, que supervisava l’actuació, va declamar, esparverat, que aquella desgràcia comportaria set anys de mala sort.

Tornar a sentir el número proscrit em va fotre de tanta mala llet que, d’una brandada, vaig decapitar aquell tros d’escòria barbuda. Mentre el cap rodolava i la sang de l’aorta em tacava la camisola de diumenge, encara va tenir temps de maleir-me per tota l’eternitat: desgraciat seràs, ratapinyada, t’alimentaràs de sang i mai més no et veuràs reflectit en un mirall!

La porta xerrica pel desús. L’home entra al castell lliurement i per la seva pròpia voluntat.

Comentaris

  • Humor gruixut![Ofensiu]
    TerricheT | 24-02-2023

    No sabem pas si l'humor d'abans era com ens el descrius, però ja ben podria ser, que gastaven un humor ben estrany els poderosos del moment.
    La narració és amena i divertida, i res ens fa pensar en un final tan vampíric, més aviat una altra cosa, amb mal final pel nou pretendent, i aquest gir del guió esperat és la gràcia literària del relat.
    Molt ben escrit, com és costum de la casa.
    Bona feina fesolmenut, i sort!

  • El primer vampir[Ofensiu]
    Elisa Martínez i Alcaina | 22-02-2023 | Valoració: 10

    Hola, fesolmenut,

    Un relat genial, com sempre, dels millors de la convocatòria. Molt ben articulat, i és ben enginyosa la forma en que narres com el protagonista va esdevenir en el primer vampir de la història, tot lligant la falta de reflex al mirall amb els rats penats i la ingesta de sang. M'ha agradat molt.

    Sort al concurs i salutacions!

  • Humor negre[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 20-02-2023 | Valoració: 10

    Una història medieval de molt mala sort. No hi havia mesura en aquella época. Has aconseguit un relat molt entretingut i amè de llegir. Tot i que jo crec que he avorrit desde ara el n° 7. Hahahs
    Bon relat fesolmenut!
    Saluacions i sort.

    Rosa.

  • Set de garrotades[Ofensiu]
    Marina i punt | 18-02-2023

    Quin relat més imaginatiu i original. Terror i brutalitat medieval, així les gastaven!
    M'ha divertit i entretingut fins al final.

    Salutacions

  • La mala sort[Ofensiu]
    marialluïsa | 18-02-2023 | Valoració: 10


    atrau la mala sort, i les supersticions només porten desgràcies. Que desgraciat el teu personatge, però potser et tornarà a portar sort de cara a les valoracions.
    Un humor força especial. Bo!

  • Medieval[Ofensiu]
    Prou bé | 17-02-2023

    I ben gruixut com dius al teu relat que transporta a d'altres temps.
    Bon relat
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Ratapinyada[Ofensiu]
    Cesca | 16-02-2023

    Doncs la broma li surt ben cara, no només set anys de dissort sinó maleit per tota l’eternitat!
    Un humor ben negre. Prou gràfic per imaginar caps rodolant. Deu n’hi do!
    M’ha agradat! Enhorabona. Sort.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 10