El sotagot

Un relat de: fesolmenut
El papa apareix a les vuit del vespre, com cada dia. Entra per la dreta d’una sala d’estar clavada a la que tenim a casa —amb les parets de paper pintat de tons beixos i mobles de conglomerat— i saluda amb un petó de rosca la seva segona dona, mentre sona de fons un piano rítmic acompanyat d’un clarinet que dibuixa una melodia enganxosa.

L’Aureli, el meu germà gran, que ja té nou anys, i jo la cantem des del sofà. Ens mirem i encreuem els dits perquè el xou, avui, surti bé. La Fiona ens ha fet sopar mitja hora abans perquè sap que el pare vol que estiguem ben atents a l’esdevenir de l’acció. Fa uns mesos que la Fiona viu amb nosaltres, des que la mare va decidir que ja n’hi havia prou i va marxar.

A la pantalla el papa interactua amb dos nens que tenen, si fa no fa, la mateixa edat que nosaltres. El que em representa a mi és un geni de les matemàtiques i el que fa d’Aureli és un pianista precoç. Se’l veu feliç entre tant de talent.

En algun moment, per això, sembla que la cosa es torça perquè el papa ha caigut un parell de cops, d’aquella forma tan divertida que només sap fer ell, i que a nosaltres ens fa petar de riure, però el públic amb prou feines ha reaccionat o ha aplaudit. El meu germà m’ha dirigit una mirada esbatanada, amb la boca oberta. Jo he intentat treure-li importància tot i que els ulls se m’han negat.

El papa arriba a les deu, amb el posat seriós. Nosaltres som al sofà, en la mateixa posició que ens ha deixat la Fiona. El vas d’aigua de l’Aureli reposa directament sobre el moble, sense l’obligat sotagot.

El pare ho veu de seguida i es treu el cinturó. Amb la mà que li queda lliure, agafa el meu germà violentament del canell i se l’emporta cap a dins del despatx.

La Fiona recull el got de l’Aureli, n’eixuga la marca que ha deixat al moble amb una baieta i se’n va a la cuina.

Jo no dic res. Només deixo que les llàgrimes corrin pel seu reguerol mentre apujo el volum del televisor.

Comentaris

  • Quantes vegades[Ofensiu]
    marialluïsa | 24-02-2024


    no desitjaríem una vida ideal, gairebé de cinema. El més problemàtic és la imitació i còpia, com en aquest cas, dalt d'un escenari perquè tot sigui perfecte dins de casa.
    Dues situacions paral.leles però amb diferents resultats que es transformen en assetjament i maltractes.
    Amb una dinàmica diferent mostres com no es pot equiparar la ficció amb la realitat. Bona feina.

  • Maldat[Ofensiu]
    Cesca | 21-02-2024 | Valoració: 10

    La recreació Il·lusòria d’una vida on s’ha copiat tot menys la realitat. Una frustració demencial que s’acarnissa amb qui menys culpa té.
    Un relat molt cru que no deixa indiferent.
    Enhorabona. Un plaer. Sort!

  • Violència patriarcal i psicopatia narcisista[Ofensiu]
    Elisa Martínez i Alcaina | 20-02-2024 | Valoració: 10

    Em quede sense paraules perquè, malauradament, he viscut situacions semblants de xicoteta, situacions familiars de violència masclista tal i com ho narres. El pare és un psicòpata integrat de manual, un narcisista, i possiblement la Fiona, a més de ser el nou subministre, també siga una psicòpata. Un bon relat que m'ha tocat la fibra sensible.

    P.D.: Crec que no podia enviar-te aquell missatge a través del teu blog perquè faig servir Linux i sovint els formularis webs i aquest tipus de coses no funcionen amb aquest sistema operatiu; no crec que siga qüestió del funcionament de la teua pàgina.

    P.D.: Moltes gràcies pel consell que em vas donar, la veritat és que és una eina molt precisa i va de categoria. ;)

  • És més fàcil no veure-ho[Ofensiu]
    Solsona Bot | 19-02-2024

    Per marxar de casa la mare, i deixar els dos fills petits a càrrec d'un pare maltractador, ben bé és que no podia fer-hi res. Un relat dur i també aterridor sobre com pot arribar a ser un moment de la vida d'una família, i com costa poc mirar cap a un altre costat, com fa la nova parella. Felicitacions i sort!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats