Maledicció subtil i altres coses

Un relat de: fesolmenut
Benvolgut Baldiri,

si tot ha anat com he previst, en Bernat t’haurà lliurat aquesta missiva i ara mateix l’estaràs llegint. Et preguntaràs per què jo, en Bonaterra —sí, el que tot ho esguerra, el que sempre cau per terra, la més gran desferra—, apareix de nou a la teva vida, després de tants anys de silenci.

Recordaràs que em vas amargar l’existència a l’escola. No només amb frases puerils, sinó també amb l’amenaça física constant que mai no em vaig saber espolsar. Batusses, esbroncades i una expulsió injusta em van marcar l’adolescència. Em vas fer viure amb por i ressentiment a tot i a tothom.

Els pares em van apuntar a teràpia. Buscaven la forma de tornar-me la seguretat necessària per poder-me integrar de nou a la societat, formar una família i trobar una feina. Ben aviat es van adonar que la ferida era massa profunda i van desistir.

Em van protegir fins que un accident de cotxe se’ls va endur a tots dos, de cop, sense avisar. Jo vaig tenir la mala sort de sobreviure, després d’estar tres mesos en coma. I em va tocar de guanyar-me les garrofes tot sol, en aquest món hostil. Vaig fer el cor fort per sortir de casa i trobar algú que em contractés per pagar-me quatre duros.

Barrinava cada dia la forma de tornar-te tot el patiment que m’havies infligit. Fins que en una quartilla de propaganda esotèrica vaig trobar una fetillera que oferia solucions als problemes de malastrugança.

—Bruixa, com ho puc fer? —li vaig preguntar.
—Refrega-li tretze cops el número tretze! —va xisclar tot gratant-se l’ull de vidre que s’havia tret de la conca.

Et vaig localitzar fàcilment —sempre has estat un fanfarró— i et vaig seguir per totes les ciutats europees per on passeges la teva flaire de pàtxuli: Brussel·les, Londres, Berna i Verona. Però no va ser fins que vas tornar a Barcelona que no se’m va acudir com fer-te empassar els tretzes: enviar-te aquesta carta.

Perquè comptat i debatut, què és una B majúscula sinó un tretze, amb l’u i el tres ben junts, sense cap separació?

Atentament.

Comentaris

  • Ben enginyós![Ofensiu]
    Elisa Martínez i Alcaina | 06-06-2023 | Valoració: 10

    Hola, fesolmenut,
    Només felicitar-te pels teus microrelats -aquest en concret el trobe genial- i agrair-te de tot cor els comentaris que has anat fent als meus, perquè sense la teua presència virtual no hagués estat tan motivada per a escriure'ls. I disculpar-me per haver-te descuidat i no haver contestat abans; la veritat és que estic prou enfeinada, m'estic presentant a tots els certàmens que trobe i a més em van a publicar una novel·la a arrel d'haver estat guanyadora en un d'ells. La tindré enllestida i publicada cap a finals d'any. És una novel·la distòpica; si vols, t'aniré informant. Cada cop que m'assalten dubtes recorde allò que em vas dir que faig com els bons novel·listes... T'estic profundament agraïda.
    Una abraçada.

  • Efectes de la subtilesa[Ofensiu]
    Prou bé | 17-05-2023

    No cal la violència ni la barroeria, segons el teu relat! Ben trobada la solució, ben descrita i ben escrit, en forma de misiva, un microrelat.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Passar a l'acció[Ofensiu]
    Marina i punt | 13-05-2023

    Potser no sabrà mai quin efecte haurà tingut aquest malefici en el Baldiri, però per en Bonaterra ha estat una acció ben alliberadora segur.
    Bon relat, molt enginyós.

    Salutacions

  • El titol[Ofensiu]
    marialluïsa | 12-05-2023


    ja anticipa una història poc convencional. Bona picada d'ullet a Calders.
    Un conte que es va deslligant a mesura que avança sense preveure l final en cap moment. i d'allò més original la semblança de la xifra maleïda amb la lletra B.
    Bona feina.

  • La venjança...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 12-05-2023

    és un plat que se serveix fred, i en aquesta història ha que quedat ben reflectit. Ben escrit i entretingut, la cohesió de la B i el 13, encara li dona més originalitat i més força.

    Salutacions i sort fesolmenut.

    Rosa.

  • L'amenaça, diuen...[Ofensiu]
    llpages | 12-05-2023 | Valoració: 10

    és més forta que l'execució. Sense saber quin va ser el destí final d'en Baldiri, un relat corprenedor i decidit alhora, t'enganxa i et manté en tensió fins al final. Original i ben escrit, enhorabona, fesolmenut!

  • Tretze tretzes[Ofensiu]
    Cesca | 11-05-2023 | Valoració: 9

    Ben camuflats i ben refregats! Venjança ben presa.
    Molt ben trobada l’equivalència B=13
    Un bon relat, com sempre. Enhorabona i sort

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 9.67