Cercador
Dolents?
Un relat de: llpages-Vostè dirà.
-M'hauria de trobar una altra taula, no aguanto més aquí.
El cambrer mira l'entorn amb poca fe. La sala és plena de gom a gom i la dona ha vingut sola, difícil.
-Què la molesta, si no li sap greu... - mirant de girar la truita esbrinant el perquè.
-Vostè sap com anomena la parentela un fantasma? Els trans-parents - repeteix el que acaba d'escoltar dels seus sorollosos veïns, mentre els assenyala dissimuladament.
Ha anat d'un pèl que la safata del cambrer no va pel terra, que el reflex d'inclinar-se cap endavant per l'atac de riure l'ha fet trontollar perillosament. Però així que s'adona de la cara de pomes agres de la dona, recupera les formes. I, el més greu, ara es troba dempeus perfectament situat per escoltar la nova sortida de paraigües dels comensals protagonistes.
-Quin animal es troba més a gust navegant per les xarxes socials? - fa la noia rossa de la colla. Davant l'astorament de la resta, no dubta en donar la resposta - L'aranya!
La dona gran es tapa la cara amb les dues mans. No pot més. Separa els dits just per poder entrellucar la cara del cambrer i fer un gest que justifica la seva petició.
-Se n’adona? Són molt dolents! – bandera blanca de rendició.
-Tenim un reservat, però té capacitat per a vuit persones, no puc deixar-la allà tota sola... – aconsegueix de pronunciar, resistint l’atac d’hilaritat rememorant l’ocurrència.
Finalment, la reacció de les parelles en sentir-se observats va posar fil a l'agulla de solucionar el problema.
-Estem explicant-nos acudits per veure qui soparà de franc. De dos en dos, cadascú explica el seu. Si rius, quedes eliminat i, si aconsegueixes mantenir-te seriós, passes a la següent eliminatòria; guanya qui ha resistit a petar-se de riure després d’escoltar-los tots. Per cert, per què no s'uneix a nosaltres? Se la veu amb cara de pocs amics, segur que li paguem el sopar! Ja sap què diu la dita: si no pots amb l'enemic, uneix-te a ell! – un discurs que signaria el millor advocat defensor.
El mal humor sempre li despertava una gana ferotge, i la perspectiva d’afartar-se a costa d’un altre li va semblar prou atractiva. Després d’un segons d’incertesa, la dona es decidí.
-Fet! - i s'obrà el miracle, això de dinar per la patilla va poder més que la pluja d'estirabots.
Una decisió salomònica que el cambrer va beneir suggerint-los de seguir la vetllada al reservat. Així, sense el rebombori de la sala, escoltaria millor les bajanades.
-Sabeu què li diu un llibre de matemàtiques a un altre? "Tinc tants problemes..." – i vinga riotes contagioses. Contagioses? No, que la dona seguia impertèrrita en la seva actitud seriosa. El que és més, va guanyar de carrer després de provocar-los un mal de panxa agut de tant recargolar-se en la seva definitiva aportació al concurs:
-Ara em toca a mi, parelletes, agafeu-vos fort; sabeu quin és el llibre preferit dels cangurs? El de butxaca!
Comentaris
-
Cangur[Ofensiu]Nil de Castell-Ruf | 02-06-2025
No sóc d'acudits i niels entenc, però aquest del cangur m'ha agradat moltíssim...Un relat que em transmet una ambientació de taberna, on el desenllaç ha estat molt encertat. Sembla mentida que d'una petita queixa pugui eixir un gran relat i això només s'aconsegueix amb un bon domini de l'art personalitzat que tens en explicar històries que sempre tenen un rerefons alliçonador.
-
Saben aquel que diu...?[Ofensiu]Joan Colom | 28-05-2025
Una història molt ben articulada, per damunt de la qualitat intrínseca dels acudits que s'hi conten. Segueixo preferint el de la caligrafia dels metges atrapats en una illa deserta i la del pilot amb les ray-ban.
De tota manera t'ho diu un mal contador d'acudits: sóc algú capaç de fer plorar el públic amb el millor acudit de l'Eugenio. -
depén de qui els explica.[Ofensiu]Atlantis | 28-05-2025
Els acudits poden ser més bons o més dolents depén de qui els explica. Jo he rigut molt amb el mateix acudit explicat per la mateixa persona que tenia gràcia...
El del cangur...m'ha agradat i el del tan llauna del senyor Garcia és més vell que jo Ii és veritat els nens els hi encanta!!!
Ben redactat l'ambient i la situació.
Relats d'humor son necesaris per fer més fàcil la vida. Gràcies lluis. -
Pse![Ofensiu]kefas | 26-05-2025
Es troben dues persones cisgènere en situació de discapacitat visual. L’una li diu a l’altre mentre el toca amb un ratllador de formatge, “agafa això que acabo de trobar”. L’altre l’agafa l’estri, li passa la mà per sobre i comenta, sorneguer, “quina falta d’imaginació!"
No és el teu cas. -
Bon i mal humor[Ofensiu]SrGarcia | 26-05-2025
Veig que has tornat al teu bon humor habitual, me n'alegro.
Al principi no sabia si els títol "Dolents?" es referia als joves o als acudits, però ja es veu que els nois són uns bons jans, així que només queda una alternativa.
Les ocurrències i els jocs de paraules, com "els trans-parents" i "el llibre preferit dels cangurs és el de butxaca", són enginyoses i contribueixen a l'ambient còmic del text. L'humor es desenvolupa de manera natural, sense forçar les situacions.
Els personatges són caricatures divertides i creïbles dins del context humorístic. El cambrer és un personatge secundari, però molt ben retratat. La senyora és molt caricaturesca: "El mal humor sempre li despertava una gana ferotge." Els nois ´son bones persones i demostren sentit de l'humor i generositat, no només per pagar el sopar, sinó per acceptar la dona a la seva taula.
Per acabar una aportació meva, sense ànim de lucre, a la rapsòdia d'acudits dolentots: "Hi havia un home tan llauna, tan llauna, tan llauna que en lloc de fer-se pets es feia pots" (Sol agradar molt als nens de cinc anys)
l´Autor

243 Relats
1138 Comentaris
321781 Lectures
Valoració de l'autor: 9.85