cavalls per a la història

Un relat de: Prou bé
Ës ben cert i en els meus records hi tinc la constància que tot el que diré es veritat. M'he reencarnat manta vegades. Sempre ho he fet en un animal Sempre en un cavall. Mai en el mateix.
Aniré, al pas, entre èpoques. Recordaré i relataré algun dels retorns que em van deixar més “peüllada”.
Des de temps molt antic recordo molt bé quan vaig ser BUCÈFAL, company d'Alexandre el Magne. Vam ser amics des que vaig permetre que em muntés. Mai, encara, ho havia fet ningú.
Ell només tenia 13 anys i va endevinar perquè jo estava tan inquiet. Amb un sol gest va fer desaparéixer la meva ombra i...la meva por. Junts vam conquerir mig món fins que em va perdre a la Batalla del Riu Hidaspes. En memòria meva, l'amic, va fundar una ciutat :Bucefàlia.
Més tard, a lèpoca de l'ímmens Imperi Romà vaig ser INCITATUS, el cavall de l'emperador Calígula. Quan ets el cavall d'un alienat, i guanyes per a ell totes les curses, et pot passar de tot: pots arribar a ser cónsul de Bitínia i tenir seient al senat romà: pots estar casat amb una dama de l'alta societat; pots tenir en propietat una casa al mig de frondosos jardins i servents que t'atenguin i, fins i tot, pots ornar-te amb joies d'or i diamants.
I quin canvi va ser viure amb Atila el rei dels Huns. Ell i jo, OTHAR, vam aconseguir ermar tota la terra que trepitjàvem! Aquesta és la nostra llegenda compartida i així formem part de la història.
La fidelitat sense ombres va ser la clau de la meva relació am el Profeta Mahoma. El meu nom era LAZLOS i sempre era amb ell en els fets més trascendents. En diré tres: quan l'arcàngel Gibril el va fer dipositari de les revelacions que van ser el fonament dels seus ensenyaments i peregrinacions. Sobre meu va marxar a l'Hègira i sobre meu va tornar a entrar a la Meca. Alguns van dir que jo havia jugat un paper principal en la fundació de l'Islam.
Malgrat tenir molt per explicar, passaré al trot, però “de puntetes”, quan cavalquí amb Lady Godiva, passejant la seva reivindicativa nuesa només coberta per la llarga i daurada cabellera.
Més tard, acompanyant a Guerau lll de Cabrera em coneixien com BON AMIC.
Un dels millors temps fou quan “batejat” BAYARD el gran rei, en Jaume, em feia confiança en totes les batalles., i còmplice de les seves trobades amoroses.
Tinc molt present els sentiments de tristesa i emoció quan, SENSE NOM recordat, vaig llepar les llàgrimes de Boabdil.
Faré un salt a la tanca del temps i, després d'un canvi de sexe, em digueren KATIE . Fugia i fugia de les persecucions que sheriffs i soldats feien al cap de la banda, Jesse James.
Quin honor va ser per mi, INYAN, dur Cavall Boig cap dels sioux, sobre el meu llom per les immenses pastures de l'oest llunyà fins a Fort Robinson on morí.
I passaren moltes més coses però vull deixar constància de dos dels més preuats records.
Vaig conéixer i dur sobre meu José Martí, que va ser poeta, polític, periodista, filòsof... Però que, sobretot, conegut com l'Apostol, va crear el partit revolucionari cubà i organitzà la guerra del 95, o “Guerra Necesaria”. L'objectiu era unir als cubans en un mateix objectiu: la independència. Jo, BACONAO, vaig ser un regal molt valuós i agraït que li van fer i l'últim cavall que muntà.
Finalment, poc conegut, amb el nom de FLORIAN ,tingué el privilegi d'assistir i escoltar al gran violencelista Pau Casals. Encara avui el cant dels ocelles trasbalsa la meva ànima .
I anant i venint i tornant i tornant fins avui... CAVALL SENSE NOM...amb o sense genet... galoparé en llibertat desde sempre, ara i en el futur, cap a l'Eternitat.

Comentaris

  • Uuups[Ofensiu]
    Carles Linares | 13-11-2021

    Perdó, no sé per què el comentari és doble... i naturalment el títol és "com era"... el meus dits d'ós sobre el miniteclat del smartphone...

  • Comcera la peulla[Ofensiu]
    Carles Linares | 12-11-2021 | Valoració: 8

    Si vas ser Bucefal, eren les teves peulles partides, com les d'una vaca, o no ? És un misteri històric aixó...

  • Comcera la peulla[Ofensiu]
    Carles Linares | 12-11-2021 | Valoració: 8

    Si vas ser Bucefal, eren les teves peulles partides, com les d'una vaca, o no ? És un misteri històric aixó...

  • M,'ha agradat...[Ofensiu]
    brins | 07-06-2021 | Valoració: 10

    Amb l'excusa de la reencarnació, ens has ofert un relat ple d'història i de vocabulari ric i encertat.Enhorabona, és un bon relat!

    brins

  • És ...[Ofensiu]
    Bonhomia | 07-06-2021 | Valoració: 10

    ... increíble la gentil i benaventurada "odissea" que exposes d'una manera alhora complexa, plena de cultura i vivacitat. I sí, estic d'acord amb tu, encara que a mitges pels meus rars principis: val la pena estudiar.

  • Hola bona nit, Prou bé.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 06-06-2021

    Ja no sé on puc posar un comentari que no ve a tomb del relat. Però vull dir-te que m'agrada molt llegir-te i que la primera vegada que vaig anar a la teva pàgina et vaig afegir a preferits ....per la fotografia. És poc seriós? No ho sé però crec que algú que posa una fotografia així ha de tenir per força una sensibilitat....que sí, després he trobat en tots els teus escrits. T'aniré llegint ....

    Et pose aquest comentari que m'has fet en la meua pàgina respecte al relat "Penediment".

    La primera qüestió de posar un comentari que no ve a tomb del relat, estic fent-li voltes i no sé que dir-te. Jo he fet sempre un comentari al que m'ha llegit i res més.


    Sí, tinc sensibilitat per a fer poemes o relats que siguen més bé "de amor" o temes que rosen al meu caràcter senzill.

    Respecte a la foto, ja fa temps que la tinc i me l'ha va posar una relataire que sabia posar-la. Des d'aleshores la tinc ja prou temps.
    Aquesta relataire, ja no està, o ben bé, ha abandonat Relats en Català. Doncs la busque i no la trobe.

    Gràcies per dir-me que ja m'has posats com a "preferit".
    Què vols dir: Es poc seriós? Jo intente ser seriós, amb els meus relalts.

    Com hauràs llegit, sóc andalús i ací a Manuel ja visc molts anys.

    Gràcies de tot i seguirem llegint-nos.

    Salutacions.


  • Reencarnació de Cavall. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-06-2021 | Valoració: 10

    M'ho he llegit dues vegades i al final he capsat que t'has reencarnat en diferents cavalls. Una barreja d'història i de cavalls de diferents èpoques.
    El cas és que és també "fantàstica" i així ja t'ha eixit molt bon relat.
    Jo t'haguera posat un 100, en la valoració, però no hi ha.

    Gràcies per llegir-me alguna volta, algun relat meu.

    Salutacions.

  • Renill [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 04-06-2021 | Valoració: 10

    Quin repàs més bonic a la història, damunt aquest animal tan i tan bonic! Un renill literari en arribar a l’estable. M’agrada llegir i m’agrada aprendre. Una forta abraçada.
    Aleix

  • Molt enginyós, ben escrit. [Ofensiu]
    Atlantis | 03-06-2021

    M'ha agradat molt el repàs de diversos cavalls al llarg de la història real o fantàstica.

    Et diré un secret, jo no recordo haver estat mai un cavall però si m'haig de reencarnar am animal el cavall seria el meu preferit.

    Et llegeixo.

Valoració mitja: 9.43

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1327 Comentaris

53291 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com