CAPTIU DEL MAL

Un relat de: brins



Romanc lligat a la porta d’un supermercat esperant que la meva mestressa en surti després de comprar, sóc l’única companyia que té. M’agrada esperar-la veient com d’altres clients també s’abasteixen d’aliments, quan passen pel meu costat, s’aturen per fer-me moixaines que jo agraeixo amb els ulls farcits de goig.

De sobte, però, se m’acosta un desconegut que, en lloc d’acariciar-me, m’obliga a pujar dins d’un cotxe i em duu a una casa, enmig de bardisses, habitada per gossos que udolen adolorits; esgarrapen la porta amb desesperació, però no aconsegueixen escapar-se. Altres gossos amb aspecte ferotge, m’amenacen amb esmolats ullals, filferros espinosos i, en caure la nit, em porten a una habitació de llum inquietant més llòbrega encara; té l’aire enterbolit per un fum d’impietat i avarícia. Atemorit, intento fugir d’aquest infern, però totes les portes romanen closes, només el plany de les parets em pot consolar dels xiscles rogallosos que, molt a prop, demanen que comenci una batalla cruel. Un gos, molt més fort i voluminós que jo, aviat em fa perdre l’equilibri per travessar-me la carn fins al moll de l’os; em mossega el coll i les costelles, i el meu dolor és tan insuportable, que perdo el coneixement poc abans que algú anunciï que ha acabat la baralla i que jo he perdut … Al cap d’uns quants mesos, un policia em troba malferit dins d’un contenidor i em retorna a la meva llar.

En veure’m la meva mestressa, li cauen horroritzades llàgrimes de dolor, ja no tinc orelles ni cua i em falta un ull; un veterinari aconsella l’eutanàsia, però ella vol intentar retornar-me tot l’amor que se’m va robar. No ho aconsegueix, però, són tan profundes les ferides, que tot i que voltem junts el cercle del dolor, al cap de pocs dies defalleixo, i és tan forta la tristesa que sent, que ella també mor uns mesos després.

En aquest moment, estem junts allà on el vent despulla els núvols; ella em vessa gotes d’amor, i jo li faig carícies…

Comentaris

  • Empaties animals[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 01-01-2021

    La veritat és que no m'ha fet passar cap moment de por. Sí que he patit per la pobra bèstia, i m'ha fet enfadar el comportament poc humà dels éssers humans, en això estarem sempre del mateix costat.
    Crec que per ser de terror, no hauries d'haver-nos dit que era un gos de bon principi, el terror es fa més angoixant -intenció del terror- quan no saps què està passant. Nosaltres ja sabem que és un pobre gos que ha estat raptat per uns desaprensius. Ens has de mantenir el dubte fins al final, si aleshores descobrim que és un gos, el relat puja en el seu nivell de terrorífic, i en comparació amb el patiment humà, ens posem a la seva altura.
    No sé si m'he explicat prou bé. Un relat de terror ens ha de fer passar una estona d'angoixa inexplicada, que no sempre al final s'entén, i aquesta és la seva força, el desconegut que ens fa por. Una cosa coneguda, com un gos lligat que li fan passar una mala estona, i amb final feliç, no seria l'estàndard del terror.
    Però fora d'aquesta temàtica del terror, un relat genial que en altres temàtiques tindria molt més bona valoració.

    Felicitats pel relat, i per la teva constància en el concurs, cosa que personalment t'agraeixo.

    Ferran

  • GRÀCIES BRINS...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 22-12-2020


    Gràcies Brins, per la teva visita i el teu amable comentari, al meu poema "PONCELLA D'ACUÏTAT", on em dis que he fet una "bona feina" i que té molta creativitat.
    M'alegre de que t'haja agradat.

    QUE PASSES UN BON NADAL EN COMPANYIA DELS TEUS FAMILIARS.
    Salutacions.
    PERLA DE VELLUT

  • Quin patiment![Ofensiu]
    Materile | 20-12-2020 | Valoració: 10

    No he entès mai que la Natura faci homes bèsties, però sí, a vegades he llegit coses esgarrifoses. Jo sóc una enamorada dels gossos i els gats i pateixo amb ells, no ho suporto. El relat està molt ben trenat i escrit, tens un vocabulari molt ric. Tot i que m'ha fet patir m'ha agradat molt. Gràcies per aquesta història.
    Una abraçada, brins!!
    Materile

  • Uff!! Fa mal [Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 19-12-2020

    Felicitats pel teu relat, però reconec que hi hagut un moment del relat que he patit. Per tant, aconseguir aquest sentiment colpidor , això vol dir que és un bon relat.
    Salutacions i Bones Festes,
    Neus Marín

  • Esgarrifós[Ofensiu]
    Naiade | 16-12-2020 | Valoració: 10

    Un relat que gela la sang. Quin horror! Has sabut com aterrir el lector escrivint els fets que es poden veure com si els tinguéssim al davant mateix. Et mereixes ser nominada .
    Una forta abraçada i Bones Festes!!

  • terror[Ofensiu]
    MariaG | 15-12-2020

    Una altre tipus de terror, el mal que algunes persones són capaces de fer per pura diversió o per odi. No he pogut entendre mai que algú pugui martiritzar els altres i sentir plaer. En el teu cas és un pobre gos, però també n'hi ha infringit a persones, com el cas de les joves violades i assessinades a Mèxic i d'altres ciutats, o el tràfic de persones i organs. O bé totes les barbaritats que s'arriben a fer a les guerres. Sempre he pensat que l'home és bo per naturaleza, però cada vegada em costa més de creure.
    Vull dir-te que m'ha agradat molt com ho has escrit, m'han saltat les llàgrimes. La teva frase final és molt dolça.

  • Bona vesprada Brins:[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 10-12-2020


    Hola, a veure si em podries explicar un poc, el tema del mes de febrer, que és "NEGRE", i no sé realment com començar.
    Gràcies si m'ho dius pel meu gmail, que és el següent: llamprmc@gmail.com
    Bé, que espere que et vaja bé i estigues bé.
    Saluts i cuida't.
    PERLA DE VELLUT

  • Dolorós[Ofensiu]
    Montseblanc | 09-12-2020

    Un autèntic relat de terror i més sabent que està basat en fets reals. Fa mal, la veritat.

  • Un gos ferit de mort parla[Ofensiu]
    Atlantis | 07-12-2020

    Brins
    Acostumo a llegir en el fòrum de Relats més aviat poesia que prosa i normalment escric poemes.
    Ara t’he buscat en altres temes teus i veig que últimament escrius sobretot relats amb prosa, malgrat jo et tenia més present en poemes.
    Tens un ric vocabulari i saps explicar bé el que vols explicar. En aquest relat, dones la veu protagonista a un gos i és aterrador el què explica en primera persona. No sóc especialment amant dels animals, però menyspreu clarament la crueltat dels qui els maltracten o gaudeixen veient-los patir. Un tema dolorós i se sent més viu quan s’explica des de qui l’està sofrint.

    Bon relat. Cuida’t i una abraçada

  • Fa mal[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 07-12-2020

    Sí que és un relat de terror, aquest, sí. I sabent que es basa en un fet real, encara fa més mal.
    Gràcies pel teu comentari, Brins.

  • colpidor[Ofensiu]
    Homo insciens | 06-12-2020

    Un relat colpidor, tristament, verídic. Els del teu relat sí que són autèntics monstres. Els pitjors. Humans deshumanitzats...

  • Aterridor[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-12-2020 | Valoració: 10


    És tan explícit en tota la narració que em fa pensar que la protagonista pateix molt i barbaritats. I al finalitzar els sentiments són d'amor i carícies...
    Molt entretingut i amb molta força.
    Enhorabona Brins.

    Gràcies la teva visita i el teu comentari al meu relat "L'artifici", on em dius que "Molt bé". Realment ha estat una fantasia meua i ho he fet de "conte i terror".

    Saluts i cuida't...

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

  • Humà[Ofensiu]
    kefas | 03-12-2020


    En el diccionari d’animals no humans i vegetals, s’anomena humà a tot aquell ésser que és capaç de causar danys a altres éssers sense profit necessari, habitualment pel plaer que provoca en aquests éssers menyspreables l’exercici del poder absolut.

  • Aquest relat...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 03-12-2020 | Valoració: 10

    Aquets relat m’ha fet que em formulés, altra vegada, tres preguntes a les quals mai no he sabut contestar…
    1.- Com pot ser que hi hagi persones que gaudeixin amb els espectacles de lluites d’animals fins a la seva mort?
    2.- Com pot per que hi hagi gent que gaudeixi torturant [això sí, cobrant] i d’altres que gaudeixin [pagant] a certs animalons... i que de passada se’n digui la fiesta nacional?
    3.- ... com pot ser que hi hagi persones [a les quals se’ls hi concedeix un grau d’intel·ligència] s’apallissin mútuament amb els aplaudiments de la concurrència [entenimentada] que assisteix a veure un noble deporte...
    —Joan—

Valoració mitja: 10