ARPEGIS MÀGICS

Un relat de: brins




De petita sempre havia cregut que no tenia el do de la música, i n’estava convençuda, perquè les monges m’ho recordaven cada dijous durant la classe de solfeig, quan m’invitaven, amablement, a abandonar la sala de música, perquè els meus guirigalls no destorbessin l’harmonia dels cants de les altres alumnes, estaven convençudes que jo era incapaç d’entendre ni de sentir les notes, i durant dues hores m’obligaven a romandre asseguda en un banc del pati. Tan sols la flaire d’un lilà i l’aleteig del vent em feien companyia; núvols burells marcaven el ritme de l’espera. Aquest rebuig em tingué preocupada i trista durant molts anys, em provocà, fins i tot, un complex que no confessava, però, actualment, ja no n’estic gens, d’afligida... he pogut comprovar que soc capaç de compondre cançons amb bells arpegis, m’he adonat que, a la música, no li calen cordes de guitarra ni de violí, perquè un poema també és una cançó que invita a viure. Existeixen molts tipus de notes musicals que destil·len el perfum de l’existència, amb arpegis màgics que extasien el cor i irisen l’ànima.

Ara sento ... el cant de la llum de les paraules. En els versos, com en la música, cada cada batec és cançó, no calen pentagrames ni escales musicals, tan sols cal… l’art d’estimar.

Comentaris

  • Bona vesprada Brins:[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-07-2021

    Gràcies per la teva visita i el teu amable comentari, al meu poema "Vull cercar-te", on em dius que és un bon desig irrefrenable.
    Saluts.
    Ala, idò, a passar-ho bé!
    Abraçada------- =====

  • L'art d'estimar, molt bé[Ofensiu]
    Fidel Català | 24-07-2021

    L'art d'estimar també comporta un aprenentatge, i a vegades calen anys per aprendre'n, i ja veus com són les coses, de menut vaig estar en el cor de l'escola, fins que vaig fer el canvi de veu, i vaig perdre l'estima del professor de música, ja no servia la meva veu, massa forta, destacava en negatiu.
    Però en el teu cas, estic segur que aquella introspecció que et donaven aquelles dues hores de solitud et van ajudar a crear poesies magnífiques, potser no en aquell moment mateix, però era com l'entrenament, com en tot, cal iniciar de ben jove, si pot ser.

    El meu correu és transparent@gmail.com
    estic ansiós per saber amb qui m'emparellés a relataires, ja que sols soc jo mateix, i no tinc cap altre nick a relats, però t'avanço un detall del meu nom real; Francesc.

    Crec que el meu nom es pot trobar per algun lloc, ja que no és el primer cop que ho dic a les xarxes, a relats no ho sé, però crec que el meu primer nick a relats jugava amb el meu nom, però ara et faria fer arqueologia del fòrum.

    Espero el teu correu ansiós, encara que has dit que no el compartiries amb ningú més que jo, em fa gràcia saber a qui m'assemblo.

    Per cert, les vacances m'estan sentant d'allò més bé. Crec que quan torni a estar per aquí més sovint hauré de fer les paus amb alguns relataires, o no, ja ho veurem.

    Eps!, quin missatge més llarg, no? Hauria de posar-lo en el fòrum, oi?

  • Bona vesprada Brins:[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 12-07-2021

    Hola, bona vesprada, gràcies per la teua visita i el teu amable comentari al meu relat "Aprendre a fer l'olla". No és una història real, és inventada simplement.
    A reveure. Una abraçada...

  • ai les monges!!![Ofensiu]
    Atlantis | 09-07-2021

    Ai les monges!!!. M’he sentit identificada perquè també tenia dificultat amb la música. Però la oïda musical també es pot educar, malgrat les habilitats més o menys innates de cada ú.

    La poesia també té una part musical i aquesta és la que has sabut descobrir tu amb les paraules.

  • Melodies encadenades[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 09-07-2021 | Valoració: 10

    Doncs sí, tens tota la raó. L'escriptura és música de paraules i lletres i frases. Molts cops s'ha debatut què és la poesia, i moltes vegades s'ha respost que és música de paraules. Constato que la Pilar és una gran compositora de lletres i m'alegra molt llegir-la cada cop que puc. Una forta abraçada i a cantar!

    Aleix

  • alatejar[Ofensiu]
    Urkc-Eduard | 07-07-2021 | Valoració: 10

    encisador l'impuls insurgent de l'art, que trenca barris i panys dels "experts". Em conhorta que transcendissis aquell aletejar imposat

  • Música[Ofensiu]
    Prou bé | 07-07-2021

    La musica pot estar a qualsevol lloc i hem de saber trobar-la. Un molt bon relat! Amb total cordialitat

  • Cançó relat. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-07-2021 | Valoració: 10

    Perquè aquest relat és una cançó amb molt arpegis i amb molt de ritme, que amb les teues paraules, plenes de música, fa sentir com si fóra cançó...
    Un plaer de lectura, brins.
    Quina llàstima que vas estar dues hores esperant a que cataren els altres i tu no.
    Saluts.

Valoració mitja: 10