CRUELTAT EXTREMA

Un relat de: brins

Aquell dia, 11 de juliol de 1997, la mare havia preparat el dinar del fill amb el mateix amor de sempre; a la taula, hi havia dos “pinchos” de bacallà, un plat de marmitako fet amb tonyina molt fresca, un tros de pastís basc amb molta ametlla polvoritzada i un got de txacolí ben fresc, però el Miguel Àngel es retardava molt… Amb pessics de dubtes, s’ apropà a una finestra i s’adonà que boires estranyes enterbolien la muntanya Burutza; plovisquejava. Després, obrí el televisor per conèixer les notícies del dia, i escoltà un terrible succés: ETA havia segrestat el seu fill! No podia donar crèdit a aquella vilesa, no podia comprendre per quin motiu algú volia fer mal a un noi de 29 anys, il.lusionat i laboriós, que treballava per al benestar del seu país, el País Basc, des del seu càrrec de regidor municipal d’Ermua. Aviat, però, s’assabentà del motiu del segrestament, els raptors exigien a les autoritats espanyoles que retornessin presoners d’ETA a presidis del País Basc , a canvi de la vida del seu fill. Establien un ultimàtum de 48 hores.

Molt aviat s’alçà una allau de solidaritat amb el dolor de la familia, s’organitzaren manifestacions i protestes, especialment a Ermua i a Lasarte, però com que no serveixen de res les paraules quan no hi ha enteniment, ganivets esmolats estriparen qualsevol acord, el cel passà de llarg i l’amenaça d’ETA s’acomplí; Miguel Àngel Blanco Garrido va ser trobat, dos dies més tard, enmig d’un bosc amb dues ferides mortals de bala al cap! La llum no s’havia pogut defensar de l’obscuritat.

Aquell cruel assassinat provocà arreu un vast moviment de manifestacions contra la violència d’ ETA, però el dolor de la família res no el podrà extingir, la pèrdua de Miguel Àngel els escabellà la vida; sempre viuran malalts d’enyor.

I jo, que aterrida vaig viure les hores prèvies a aquest homicidi, moltes vegades em pregunto si durant aquests dos dies hi va haver tan sols barbàrie o, també, intransigència…

Comentaris

  • Costa molt...[Ofensiu]

    Costa molt, molt i molt tractar d'entendre el que passa per la ment d'individus capaços d'assassinar fredament...
    Ens has recordat uns fets esfereïdors que avergonyeixen a tota persona que tingui sentiments.
    —Joan—

  • Tristos records [Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 05-05-2021

    Uf! M'has fet recordar el dolor que vaig sentir i totes les manifestacions que vaig anar-hi que per desgràcia no van servir de res.

  • Crueltat [Ofensiu]
    kefas | 05-05-2021


    Hi ha crueltat en tots els assassinats i moltíssima en molts d'ells.

    També hi ha crueltat en el fet que valgui més la vida dels que surten per la televisió que dels que no hi surten.

  • Un assassinat en l'història. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-05-2021 | Valoració: 10

    Recordant l'assassinat de Miguel Àngel Blanco Garrido, el qual fou tan cruel, que és per a recordar-lo, en l'any 1997.
    Molt ben aconseguit.
    Salutacions.

  • Un neguit per recordar[Ofensiu]
    Atlantis | 04-05-2021

    Jo crec que hi va haver sobretot falta de Compassió.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El relat entra a concurs. Gràcies per participar.


    Comissió XI Concurs ARC de microrelats