Detall intervenció

x loPardal i x ginebre

Intervenció de: Tu i Viceversa | 16-07-2007


moltes gràcies pels comentaris, m'han animat a seguir penjant coses :P
ho sento per no haver participat finalment al repte però divendres vaig acabar l'últim examen i no he parat a casa fins avui... jejeje

Espero poder participar en el proper repte!!

salut!


Respostes

  • prova
    nuriagau | 22/07/2010 a les 01:28

           Montmeló

           Pujo al tren per començar el viatge més difícil dels que he fet fins al moment. Només entrar, percebo l'agradable escalfor de la calefacció. Agafo lloc i trec un llibre. Necessito no pensar gaire.

           Mollet

           Darrere meu s'asseu una família amb un munt de maletes. Les dues nenes parlen inquietes, criden i xisclen. No puc concentrar-me en la lectura i escolto la conversa. Esbrino la causa del nerviosisme: van a Eurodisney. A mi també m'hagués agradat anar-hi, però la mare mai no ha tingut prou diners com perquè ens ho poguéssim permetre. De fet, la nostra vida ha estat basada en una economia de supervivència.

           La Llagosta

           Al davant, s'asseu un matrimoni cinquantí, no poden dissimular l'alegria que senten. Passo una pàgina del llibre per tal de dissimular. Mica en mica, vaig descobrint que es dirigeixen a l'hospital per conèixer el primer nét. La mare sempre m'explica que a mi no em va venir a conèixer ningú: ni àvia, ni oncle, ni cosí... D'aquesta manera la família va demostrar la disconformitat amb el meu naixement. Amb els anys, alguns se'ns han apropat tímidament, però sempre mantenint una distància de seguretat. Ni tan sols va aparèixer el pare. La mare m'enganya assegurant que era un noi fantàstic i jove, que no estava preparat per a la paternitat. Jo penso que no sap realment qui és. La genètica, però, ha estat condescendent amb mi i ha fet que m'assembli molt, moltíssim a ella; sovint hi ha qui es pensa que som germanes.

           Montcada i Reixac

           Al costat, s'acomoda una noia que s'interessa per la conversa dels avis novells. Finalment, confessa que ha iniciat el procés de fecundació in vitro i que el marit i ella hi ha posat moltes esperances. De tant en tant, beu aigua d'una ampolla. Necessita fer provisió de saliva. El procés llarg, car i complex sembla que interessa als companys de viatge. Fingeixo que llegeixo i passo una pàgina més. La conversa em neguiteja. No puc evitar escolar-la. I penso, metre m'estremeix un calfred, que la natura no és coherent ni justa en aquest aspecte, hauria d'atorgar fills només a aquells que ho desitgen.

           Sant Andreu Comtal

           Puja un grup nombrós de persones carregades amb molts paquets de regal i cap maleta. Dues d'elles s'asseuen als seients de l'altra banda del passadís. Com que ja no caben els paquets als prestatges, els col·loquen sobre les cuixes. S'afegeixen a la conversa dels meus tres companys. També van a conèixer un nen que ha adoptat una parella d'amics. Van a donar-li la benvinguda a l'aeroport. A aquesta criatura, la vida li ha ofert l'oportunitat d'una família i amics. Passo una altra pàgina mentre em plantejo que és curiosa la necessitat de l'ésser humà d'explicar segons quines coses als desconeguts.

           Baixaré a la propera parada. Agafaré qualsevol metro que m'apropi a l'hospital. Guardo el llibre a la bossa. Necessito fugir d'aquests passatgers que m'ha enviat el diable. No ho aconseguirà. Tinc la decisió presa després d'una madura deliberació. No he demanat consell a la mare, ni a ningú. Si ho fes, potser diria que ella hi està d'acord i no em sento preparada per escoltar aquestes paraules. A vegades la història es repeteix, és com si fos un cicle. També tinc setze anys i tampoc sé qui és el pare. No em resigno a viure com ella. De fet, es podria assegurar que no hem estat felices cap de les dues. Sort que la llei ara ens permet avortar a les menors, sense el consentiment dels adults.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.