Detall intervenció

Mètode per demostrar l'autoria d'un poema malgrat fer servir el nick ReptePoètic

Intervenció de: OriolFontelles | 29-06-2008


Un dia abans de penjar-lo al fòrum cada autor s'envia per correu electrònic, a si mateix, el poema. de manera que en cas de futur conflicte, en podrà demostrar l'autoria mostrant la data en què va autorebre el misstage amb el poema.


Respostes

  • Mètode per demostrar l'autoria d'un poema malgrat fer servir el nick ReptePoètic
    OriolFontelles | 29/06/2008 a les 13:37

    Un dia abans de penjar-lo al fòrum cada autor s'envia per correu electrònic, a si mateix, el poema. de manera que en cas de futur conflicte, en podrà demostrar l'autoria mostrant la data en què va autorebre el misstage amb el poema.
    • m'encanta! jo també trobo la idea sublim
      gypsy | 29/06/2008 a les 14:41

      Oriol!, però em penso que no en som masses!

      petons!
      • Em sembla complicar-se la vida, però...
        llamp! | 29/06/2008 a les 16:29

        Però si us sembla bé, a mi també. No cal que sigui el dia anterior, enviar-te el teu poema al teu mail, també pot ser moments abans de penjar el poema. Mentre es demostri que tu tens el correu tot pot anar bé.

        De totes maneres, no veig a la pràctica com demostrar que tens el mail amb el poema: Fent un copiar i pegar es pot falsificar, i fent un escàner, com que no tothom té escaner.

        Explica-ho millor, Oriol.

        Apasiau!
    • Encara seria més fàcil...
      F. Arnau | 29/06/2008 a les 23:56

      Si el jutge quan proposa el RPV fa pública la seua adreça electrònica. Aleshores, quan els participants pengen els seus poemes amb el nik "Repte poètic", també envien un Mail al jutge amb el poema. Així, el jutge penja els poemes participants de manera anònima, però en tot moment ell sap de qui és cadascú.

      Salut!

      FRANCESC

      PS El mal és que li donem al jutge una altra responsabilitat... però es podria provar.
  • Pel fet de tenir una obra publicada i no premiada, no et poden dir res en un concurs
    llamp! | 29/06/2008 a les 16:22

    Que jo sàpiga, en qualsevol premi o concurs literari de Catalunya, no té importància si has publicat l'obra en una web, en tindria si haguéssis guanyat un premi literari on es guanyen diners. No està ben expressat "editar" el poema a la web, si no que és publicat. Jo mateix he registrat a la propietat intel.lectual alguns dels meus poemes i em demanaven si havien estat publicats enlloc i on. Vaig marcar que sí i a la web de relatsencatala.cat. Al cap d'uns mesos vaig rebre la carta que em deia que els poemes s'havien registrat bé i de conformitat amb la llei.

    Amb aquests poemes que vaig registrar alguns els he presentat en concursos, altres no. Els que he presentat en concursos, una vegada no vaig guanyar res i una altra vegada vaig guanyar un concurs. Prèviament els havia publicat a RC. No he tingut mai cap problema per aquest fet. Puc publicar a RC el que em dongui la gana i presentar-me als concursos amb els mateixos poemes que és perfectament legal i compatible. Encara que hagis guanyat els Reptes, no té importància, no s'hi guanyen diners amb els Reptes, per tant, no tenen validesa com a Premis reconeguts públicament.

    Fet l'aclariment, seguiré llegint les demés intervencions del Fòrum per veure què s'ha dit respecte l'RPV i el sistema de votacions.

    A reveure!
  • Potser em fico on no em demanen, però...
    Teresa Saborit | 29/06/2008 a les 19:09

    La veritat és que no participo al repte poètic, i no acabo d'entendre quina és la discussió, però he vist que donàveu voltes al fet de participar forma anònima i he pensat "eps! aquí tu hi pots ajudar".

    Corregiu-me si m'equivoco:
    - Hi ha un jutge que proposa el repte i fa el recompte de vots (bàsicament)
    - Hi ha un seguit de participants que penjarien els seus poemes sota un mateix nick
    - Hi ha el problema de saber de qui és cada poema una vegada se sap el guanyador

    Si tot això és correcte, la meva proposta és molt senzilla: per què no ho féu com els concursos de tota la vida?

    És a dir:
    - El participant envia el poema amb pseudònim al fòrum i, paral·lelament, un correu electrònic al jutge amb el títol del poema i el seu nom real
    - Una vegada fetes les votacions, i acabat el recompte, el jutge obre les "pliques virtuals" i diu qui era l'autor de cada poema participant

    Com que no he seguit la discussió és probable que algú ja hagi apuntat aquesta possibilitat i vosaltres l'hagiu descartat per algun motiu: si és així, les meves disculpes per la intromissió.

    Bona tarda poetes!

    • Benvinguda al debat!!!
      llamp! | 29/06/2008 a les 20:30

      Jo modificaria aquestes coses:

      - El participant envia el poema amb el pseudònim reptepoetic al fòrum i, paral·lelament, un correu electrònic al jutge, qui ha de mostrar el seu correu en la convocatòria del repte, amb el títol del poema i el seu pseudònim o nom amb què firma els poemes (si algú no vol ser reconegut pel nom, hi té dret).

      - Una vegada fetes les votacions, i acabat el recompte, el jutge obre les "pliques virtuals" i diu qui era l'autor de cada poema participant.

      Em sembla genial, d'on has tret aquesta idea?
      Podriem fer-ho així, proposaré als demés aquesta reforma, dieu-li al Bruixot que és qui està fent aquest RPV d'ara.
      • ESTIC D'ACORD...
        F. Arnau | 30/06/2008 a les 00:03

        ... PERÒ CALDRÀ APLICAR-HO, SI A TOTS ELS SEMBLA BÉ, AL PROPER REPTE, JA QUE EN AQUEST QUE ESTÀ EN VIGOR JA HEM PENJAT UNS QUANTS POEMES AMB EL NOSTRE NIK...

        SALUT!

        FRANCESC
    • Això mateix...
      F. Arnau | 29/06/2008 a les 23:59

      ...m'ha passat a mi, que no havia llegit la teua proposta, per això l'he repetida fa un minut.

      Salut!

      FRANCESC

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.