Detall intervenció

a jeremias i pivot

Intervenció de: clutter | 25-04-2006


Jo altres àmbits altres veus, no vaig poder. Tot i que té molt mèrit perquè el va escriure gairebé adolescent, se'm va fer força pesat. Tot i això reconec que fa un retrat increible de la nordamerica rural.
L'esmorzar al tiffanis la recordo com a molt bona, potser la millor, tot i que fa molts anys que la vaig llegir. Potser me la tornaré a rellegir. Tres cuentos no sé, no l'he llegit. que tal està?
És curiós que un país tan cutre com EUA tregui escriptors tan fabulosos, no? jeje.


Respostes

  • Estats Units no és cutre
    Jere Soler G | 25/04/2006 a les 14:08

    el que és cutre és el seu govern, quasi sempre, començant pels que van exterminar els indígenes... però a els Estats Units, com tu dius, té escriptors i filòsofs boníssims, així com personatges realment impressionants:
    Henry David Thoreau, Marti Luther King, Walt whitman, Bob Dylan, Abraham Lincoln, Groucho Marx... molts d'ells amb llums i ombres, però tots les tenim.
    En Truman Capote era un escriptor magistral, però tenia bastants ombres... potser és el preu que s'ha de pagar per ser magistral, i potser no són ombres, potser només és llibertat... que a ulls dels qui no la tenim ens semblen ombres... fet i fet va ser una persona que va viure com va voler, i això no ho pot dir tothom.
    • Tot i que...
      pivotatomic | 25/04/2006 a les 16:26

      ... el tema no anava d'axiò, sequndo l'opinió del Jeemies. Un país que inventa el cine, el bàsquet i la Coca-Cola no pot ser cutre!! Penso que el USA són tan cutres com qualsevol altre país... només que d'ells en sabem més coses. Això sí, a creguts potser només els guanyem els catalans ;-)

      I sobre l'amic Capote... "Tres cuentos" és un llibre curt i deliciós, en el que recrea tres moments de la seva infantesa, per mi amb un pols magistral

      I pel que fa a "Música para camaleones" el més interessant és veure la reflexió que fa sobre el fet d'escriure i com i per què va canviar de manera de fer-ho ben entrada la seva carrera. Un llibre tan interessant a la seva manera com aquell en el que reprodueix una entrevista de Truffaut a Hitchcock i en el que el mestre li explica molts dels seus coms i per quès.
      • RE: el cine els americans????
        Conxa Forteza | 25/04/2006 a les 17:27

        jo em pensava que era un invent dels germans Lumiere, francesos ells ... quines coses ja tot és americà.
      • RE: m'heu descobert
        clutter | 25/04/2006 a les 17:35

        Ja, ja... m'heu descobert. Sóc visceralment antiyanquee, tot i que m'encantaria anar a Nova York (si m'ho demaneu en públic ho negaré), seria la turista més freaky del país.
        Bé, em llegiré els tres cuentos quan acabi un que m'estic llegint (el Zahir), tot ique no sé si ho aconseguiré perquè no m'està enganxant gaire (és el segon intent amb el Coelho i no hi ha manera).
        Us deixo que estic currant. Avui he enviat un relat molt curtet, a veure si me'l pengen aviat.
        Per cert, em veig incapaç de fer una crítica dels relats que hi ha penjats, dec ser molt mala lectora...

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.