Un toc celestial

Un relat de: Pallars
Parlava poc, però alguna vegada havia comentat que cada dia observava multitud de quadres. Tonalitats i formes diferents se li representaven davant els seus ulls. S’hi recreava perquè tenia tot el temps del món per fer-ho. De les misèries de la terra ja no en volia saber res més. Si dormia al ras bé n’hauria de treure alguna cosa bonica. I va descobrir que mirant cap amunt tot es mostrava més pur, més net, més autèntic.
Llavors, remenant enmig de contenidors, va arreplegar un grapat de llapis de colors i molts papers aprofitables. I en va fer un bon ús: dibuixar, a la seva manera, tot allò que el cel li mostrava. I va ser així com va plasmar una bellesa mai vista.
En realitat, però, no era novella en aquella disciplina: d’alguna cosa havia de servir haver estat una bona alumna a la facultat de Belles Arts on hi va passar els millors anys de la seva vida. Després tot es va tòrcer i de l’alegria dels colors va passar a la negror més absoluta.
Ara, i malgrat la solitud que l’acompanyava com una ombra enganxosa, recuperava una ambició que sabia molt seva. El cuquet creatiu tornava a trucar la porta. I, malgrat que en el seu entorn més proper no n’hi havia cap, va acabar obrint-la de bat a bat.

Comentaris

  • Senzill i emotiu[Ofensiu]
    Ció Moreno Casal | 25-04-2020 | Valoració: 10

    M'encanta com amb la senzillesa dels mots emprats, saps transmetre un sentiment de companyònia i de solidaritat envres el teu personatge.

  • Pinzellades...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 21-02-2020 | Valoració: 10

    No m'estranya gens que aquest relat hagi estat seleccionat...Per què tot ell és un quadre, una pintura on retrata amb punyents pinzellades i de manera poètica la crua realitat d'una persona sense sostre. I aquí podríem aplicar aquella dita que diu que "Els coneixements no engavanyen". per què gràcies als seus estudis en art ara pot plasmar tot allò que li suggereix la contemplació del cel. Nil.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Aniversari” que s’editarà a finals de 2020.
    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................





  • Gairebé un miracle[Ofensiu]
    Montseblanc | 22-01-2020

    Una passió que arrossegui, l’art, pot salvar una persona. La teva protagonista potser no triomfarà a l’altisonant “món de l’art”, però sí que ho farà, ja ho està fent des que va trobar els colors, al seu petit món. Tots necessitem una taula a la que agafar-nos quan les onades piquen massa fort.

  • La bellesa.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 21-01-2020 | Valoració: 10

    Quan hom és marca un propòsit, sigui de la mena que sigui, al final ho aconsegueix i quan aquest és d'indole artística encara més. Perquè l'art i la bellesa sempre va de bracet de l'ànima de la persona. Un relat .que convida a l'optimisme i a no perdre mai l'esperança. Nil

  • Quan una persona...[Ofensiu]

    Quan una persona ha tocat fons ha de ser molt difícil sortir-ne. El teu personatge però, de moment, ha trobat un motiu per viure... deixem una escletxa, per petita que sigui, oberta a l’esperança.
    —Joan—

    Els anys no perdonen, estava convençut que aquest comentari ja te l'havia enviat, quan he vist que no era així... On haurà anat a parar! Ves a saber!

  • El cel..[Ofensiu]
    kefas | 21-01-2020

    ..és el més bonic i el més inclement dels sostres. És lògic que les muses, que no tenen ni fred ni calor, ni es mullen ni els afecta la descàrrega dels llamps, hi visquin.

  • Vida i art[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-01-2020 | Valoració: 10

    Aquesta persona s'ha treballat un futur, el dibuixar. Aquesta inquietud farà que se'n surti, n'estic convençut. Un relat trist, però amb un missatge de positivisme. Una forta abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10