A ulls clucs

Un relat de: Pallars
Diu que encara ara no sap com s’ho ha fet.
De petit ja exercia com una mena d’imant cap als companys d’escola que l’admiraven i adoraven fora mida. És cert que dominava el llenguatge a la perfecció, de la mateixa manera que mostrava un gran poder de seducció que tombava qualsevol punt de vista que li fes ombra.
En Narcís sempre tenia les idees més brillants. En tot. De portaveu o delegat de classe en els seus inicis juvenils va passar a liderar un grup polític que ell mateix va batejar amb les sigles PRP (Partit Revolucionari del Poble). Els seus mítings van arribar a esdevenir amb el temps multitudinaris. Els seus seguidors aplaudien un programa econòmic i social basat en l’equanimitat entre els ciutadans. De la seva boca només sortien projectes que amorosien les orelles de tots aquells que celebraven tanta lucidesa junta.
Així va ser com en Narcís es va anar fent -cavant- un forat dins del món de la política. Va exercir nombrosos alts càrrecs, gràcies als quals va augmentar considerablement el seu poder. Una munió d’incondicionals, remunerats com déus, acataven les seves instruccions corruptives a ulls clucs.
Dels petits negocis il.legals va anar passant a d’altres negocis bruts. Bruts i repugnants com les rates. Massa anys amb la brutícia camuflada fins al coll. Tot un despropòsit.
Les fitxes van començar a caure i, com el dòmino, totes van anar a parar a terra. Una darrera l’altra i de forma ràpida, impecable.
El seu futur és molt negre. Tant com el de l’indret que l’envolta. Que serà per molts anys.
I té la barra de dir -entre barres- que encara ara no sap com s’ho ha fet.

Comentaris

  • Idees brillants. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 19-11-2022

    En Narcís, una gran persona que es va forçar fins a aconseguir ser un bon polític.
    Enhorabona, Pallars.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Tot arriba...[Ofensiu]

    Tal faràs, tal trobaràs diu aquesta màxima catalana d'origen càtar. Gairebé tots els l'han feta grossa en el món de la política o els negocis l'acaben pagant i si no en aquesta vida, si un cop morts! El teu relat narrat amb molta fluïdesa se m'ha fet bo de llegir.

  • Una ...[Ofensiu]
    Bonhomia | 03-06-2022 | Valoració: 10

    ... molt bona manera de descriure la carrera sencera d'un polític.

  • Conxorxa.[Ofensiu]
    SrGarcia | 23-05-2022

    Les coses haurien d'anar així, però sovint en veiem més fora que dins. No n'hi ha prou amb tenir una forta personalitat, s'ha de tenir una conxorxa que et protegeixi.
    La major part d'espavilats la tenen.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats