Tàndem

Un relat de: Pallars
La seva vida era el ciclisme. L’afició li arribà de ben petit: una bicicleta, el típic regal de Reis. Primer la va utilitzar, com tota la mainada, per aprendre a muntar i gaudir damunt un vehicle de dues rodes després de rebre els estímuls i les ensenyances paternes i els aplaudiments materns.
Més endavant, cap a l’adolescència, l´hi aportava una autonomia increïble ja que es podia desplaçar arreu sense donar explicacions als progenitors, els quals ja havien detectat en el seu fill un estil i unes capacitats innates cap a l’esport del ciclisme.
Ell les va explotar al màxim fins al punt de formar part d’un centre esportiu on s’organitzaven unes curses ciclistes cada cop més exigents. Va anar evolucionant en la tècnica i els entrenaments van acabar impulsant-lo a dedicar-se professionalment a aquest esport tan dur i bonic alhora com és el ciclisme.
Al llarg d’una dècada es va mantenir en el cim del seu equip. L’esforç i la dedicació diàries van fer que la seva vida personal i professional anés sobre rodes. Guanyà moltes medalles com a reconeixement a la seva vàlua en gairebé totes les competicions nacionals i internacionals.
Però, de sobte, l’estrella s’apagà un mal dia quan en un esprint final, poc abans de creuar la meta d’arribada, el cor l’avisà amb una bona fiblada i tot se n’anà en orris.
El resultat va derivar en l’obligació de deixar el ciclisme com a professional. Un cop molt fort per a ell que no hagués superat sense l’ajut de la seva parella.
Ara circula en tàndem amb la Cèlia. I ho fa de forma plaent, tranquil·la. Gaudeix de l’esplèndid paisatge garrotxí com mai. A cada passejada matinal que fan plegats no hi ha dia que no giri uns segons el cap enrere per agrair-li amb una mirada i un somriure l’energia que ella li transmet mitjançant la força de les cames i alguna cosa més.

Comentaris

  • Ben travat![Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 24-12-2021

    La vida d'un esportista de vegades diu prou quan el cor arriba al límit i diu prou i ja no vol competir, però la part positiva és saber trobar com continuar. I el teu protagonista ho troba des de l'amor.
    Molt bon relat
    Fins aviat,
    Neus

  • Tàndem amb amor[Ofensiu]
    Prou bé | 22-12-2021

    Molt bon relat, bonic i amb coneixements del què escrius. Poses biogràfic i penso que el protagonista del relat és una persona amb molta sort: ha gaudit molt de temps del ciclisme per esport, competint i amb èxits i, ara, gaudeix d'un plaer nou, compartit amb amor, fent rodar la bicicleta!
    Sort
    amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats