Somiejant

Un relat de: Prou bé

No la veig igual. Ha canviat. No me n'havia adonat fins avui.
Jo seia com sempre al sofà. Al "meu" sofà oreller. A tocar de la tauleta on tinc el llibre, les ulleres i la infusió que m'ha dut fa una estona. - pren-te-la abans no es refredi - sempre m'ho diu. Jo no en faig cas i quan vaig per beure-me-la ja està freda i sense substància.
Toco vores, ja. Ja me n'he anat del que volia explicar…
Així doncs, com deia, seia al sofà. Ves quina novetat és això… m'hi passo hores i hores assegut. Les hores mortes en dic jo.
Tant que havia treballat i corregut amunt i avall a la cerca de clients… és que com que feia de comercial… és clar que no era pas fàcil guanyar-s'hi la vida amb aquesta ocupació… i amb família nombrosa a mantenir… la dona ja tenia prou feina amb la casa i la canalla, cinc fills vam tenir: tres nens i dues nenes… No, no pas en aquest ordre, intercalats… la gran la Maria, una noia com cal… els altres ara no recordo amb quin ordre anaven… també van ser bons... tal com anaven creixent veies el tarannà que gastaven…
Ja m'he tornat a embolicar...potser que llegeixi una mica... i si em bec la infusió?...
Però és que em sembla que volia explicar que… això que seia al sofà i m'he aixecat a mirar per la finestra. Renoi! Que bé! He aconseguit dir-ho tot seguit…
Ah! I ara me'n recordo: no la veig igual la plaça, la plaça on visc, on es troba casa meva des de fa… tant se val! Tampoc cal que us digui quants anys tinc... ara que, a la casa hi visc des que hi vaig néixer. A casa em van parir, en aquells temps, ja se sap…
Quan ens vam casar amb la Dolors ens vam quedar amb la mare, que ja era vídua i…
Caram! Que torno a perdre'm… si jo només volia dir-vos que la plaça ha canviat. O potser soc jo el que he canviat? O potser les cataractes ja són prou "madures" per operar-me? Hauré de demanar hora, ara que amb la llista d'espera que hi ha… ja m'ho va dir l'Anna que no badés… Ai l'Anna, que maca, la neta gran, infermera a …
Bé vaja! Ja n'hi ha prou! Em prenc la infusió i miraré de fer una becaina!

Comentaris

  • Nota a banda[Ofensiu]
    llpages | 19-02-2022

    Prou bé,
    Volia que llegissis la meva nota respecte el poema de Noia Targarina perquè volia compartir amb tu el desafortunat comentari de Perla de Vellut sobre aquesta poesia. Fer ressò d'una actitud mesquina i deplorable cap al patiment d'una dona, espero que rectifiqui. Gràcies per contactar-me!

  • Nota a banda[Ofensiu]
    llpages | 19-02-2022

    L’autora Noia Targarina ha escrit “Records de l’Òscar” en aquest web el dia 18 de febrer del 2022. Es tracta d’un poema per la pèrdua del seu fill, molt emotiu, en recomano la lectura. Et fiques a la pell de qui ha volgut escriure per canalitzar un dolor lacerant, i ho aconsegueix amb paraules senzilles i transmetent un sentiment de dolor que s’encomana.
    A l’apartat de comentaris, trobo el següent:
    “Pensament
    PERLA DE VELLUT | 18-02-2022 | Valoració: 9
    Un poema amb molta emoció pel teu Òscar. Li fas moltes voltes als records pel teu Òscar. Perfecciona i poleix els poemes abans de publicar-los.
    I no publiques tants seguits, seguits. Que això no és correcte.
    Salutacions.”

    He clicat a l’opció “Ofensiu” amb la finalitat que l’editor/editora en revisin el contingut i obrin en conseqüència. És indecent que un lector aconselli de polir un text i recomani de no publicar-ne tants de seguits sobre la mateixa temàtica, titllant-lo d’incorrecte, mostrant-se del tot indiferent al dolor de qui es troba en una situació tan trasbalsadora. Tens el cor de pedra, Perla de Vellut? Em sap greu, però aquí poso punt i final a seguir-te llegint i comentar-te, Perla de Vellut. A banda de la basca que m’ha provocat el teu indecent comentari, t’hauries d’aplicar la dita “no diguis burro a ningú que no ho sigui més que tu”, perquè els teus relats no estan exempts de ser perfeccionats i polits, només faltaria. M’avergonyeix que hi hagi gent amb tanta manca de sensibilitat envers el proïsme que pateix. Espero una rectificació per part teva, Perla de Vellut, sobretot pensant en Noia Targarina.

  • Mirall de la...[Ofensiu]
    llpages | 19-02-2022 | Valoració: 10

    gent gran. Aquest raonament desendreçat de qui pensa és propi de la senectut, i està molt ben descrit. Trist? És el que hi ha en la gran majoria de casos, i contents d'arribar -hi! Una descripció que m'ha agradat molt, hi ha un punt d'intimisme encertadíssim. Enhorabona, Prou bé!

  • Disculpes.[Ofensiu]
    SrGarcia | 19-02-2022

    Ja veig que t'he entès malament. Et demano perdó.

  • Preciós[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 18-02-2022 | Valoració: 10

    Tendresa al màxim nivell. A mesura que anava llegint no podia evitar que se'm perfilés un somriure. M'ha agradat molt, de fet, és un dels teus relats que més m'han agradat.
    Enhorabona, "Prou bé".
    Fins aviat,
    Neus

  • Desorientació.[Ofensiu]
    SrGarcia | 18-02-2022

    Un relat molt trist; aquest home desvarieja molt i, segons sembla, ja no és a casa seva, potser a una residència, però encara no se n'adona. La manera d'escriure explica a la perfecció la desorientació d'aquest senyor.
    M'ha sorprès l'expressió "Toco vores, ja"; jo diria "No toco vores".

  • Hores mortes. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-02-2022 | Valoració: 10

    Un relat entretingut i molt intrigant. Total que tenies ganes de fer una becaina! Quin somni més complet que aplega a un bon final, quan et vas prendre la infusió!
    M'ha agradat molt.
    Gràcies per la teua visita i la teua bona opinió sobre el meu relat "Els cotxes". Un que m'ha eixit amb bon somriure. Veritat?
    Saluts i una abraçada...

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1328 Comentaris

53359 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com