Sabotatge arriscat. [Temps real de lectura: 2 minuts]

Un relat de: Joan Colom
En realitat l’Enric no havia entrat a treballar en una empresa d’armament, sinó en una filial que en fabricava components, i aquesta vinculació ell no la coneixia. Fins als sis mesos d’estar-hi treballant no va tenir prou confiança amb els companys perquè el posessin al corrent. De moment no en va fer gaire cas i va seguir com si ajudés a fabricar electrodomèstics, però al cap d’uns anys va veure a la tele un reportatge sobre el devastador efecte de les mines antipersona, que cap exèrcit es molestava a recollir o neutralitzar un cop acabat el conflicte bèlic que l’havia dut a sembrar-ne àmplies extensions, i que causaven estralls sobre la població civil anys i anys després. A més, en una mostra sagnant d’hipocresía per part dels diferents governs que es succeïen a Madrid, Espanya havia prohibit en 2015 que aquestes mines fossin utilitzades per l’exèrcit, però va seguir fabricant-ne per a l’exportació.

Va ser llavors quan l’Enric va decidir sabotejar les peces de les mines antipersona que passaven per les seves mans. És clar que abans va procurar-se informació sobre el funcionament d’aquests ginys i va comprovar que, efectivament, modificar lleugerament l’acabat d’una peça no interferiria en el muntatge de la mina però sí en la seva detonació en ser trepitjada.

Abans que a la casa mare se n’adonessin havia de transcórrer força temps i, mentrestant, les unitats venudes a aquells dos exèrcits contrincants que les feien servir a dojo en el cor d’Àfrica serien tan innòqües com un còdol mig amagat per la sorra. Efectivament, van passar vuit llargs mesos fins que un dia, en tornar a casa per aquella carretera comarcal tan plena de revolts, li va semblar que el cotxe de davant anava massa poc a poc, però ni ell podia avançar-lo ni el que duia darrere podia avançar-lo a ell. Per cert, que el de darrere el duia ben enganxat: ni de bon tros respectava la distància...

A l’endemà tots els companys de la fàbrica se’n feien creus, de com l’Enric, sempre tan seriós i prudent, s’havia pogut estimbar per una carretera que venia transitant cada dia des de feia anys.

Comentaris

  • Sabotejador... Sabotejat[Ofensiu]
    Prou bé | 05-09-2022

    Com es diu en un altre comentari, res a fer! Ara bé quantes morts va evitar amb la seva feina de formigueta?

    Interessant, el fons del relat que, d'altra banda es de bon llegir.

    Amb total cordialitat

  • Informació[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 05-09-2022

    Degut a l'opinió que agraeixo d'alguns comentaris sobre el final una mica pobre del meu relat SOPAR DE GALA, l'he esborrat . Intentaré millorar-ho una mica i ja el tornaré a penjar.
    Moltíssimes gràcies per llegir-me i aconsellar-me.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Resposta[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-09-2022

    Hola Joan, en resposta de la teva pregunta sobre Sopar de gala. L'única víctima és la narradora, ja que un dels convidats li fa les bromes pesades , tots riuen per sota el nas, ells es coneixian tots i anaven amb la parella etc.... El sopar de pa sucat amb oli era per confondrem més encara. Espero haver-te resolt el dilema.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Res a fer[Ofensiu]
    Marina i punt | 04-09-2022

    Un relat de ficció que podria ben bé ser real. Per això m'ha mantingut encuriosida fins al trist final que, per altra banda, era d'esperar. Una sola persona fent una feina de formigueta controlada per un poder gegant destructor. No hi havia res a fer!

    Salutacions

    Marina

  • Sorprenent[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-09-2022

    Quin relat més cru, però real i sorprenent. Tot el que té a veure amb l'armament, mai pot acabar bé.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Súbits decesos[Ofensiu]
    aleshores | 04-09-2022

    Renoi!, sembla una història de la Gurtel, això.