Reverberacions

Un relat de: marialluïsa


Altra vegada escolta el tic-tac martiritzador. Arriba a creure que es tracta d’una il·lusió auditiva, però sona de manera tan clara, repetitiva i familiar que el reconeix com a verídic.
Avança amb els ulls clucs, concentrada en el martelleig torturador que creia enterrat a la memòria. Aquelles parets blanques sense temps, sense veus, on visqué reclosa acusada de follia.
I segueix parant l'orella a dreta i esquerra, endavant i endarrere perseguida per un so que ja creu habitual. Es va jurar portar-se prou bé per evitar un nou tancament. Però la paranoia es repeteix en aquella minúscula cavitat oculta dins el cervell, mentre s’envalenteix en un decisiu afany de superació.
Concentrada en aquella percussió rítmica camina arrapada a la paret dreta, passadís avall, fins a la cambra de bany. El dring s’intensifica de forma anormal. Mai hi ha hagut cap rellotge en aquesta estança, santuari de la calma.
Dreta davant el mirall observa un rostre paorós, una cabellera despentinada en manyocs clapejats en blanc i negre. Gairebé no s’hi reconeix, però sap que es tracta de la seva imatge actual. En un rampell imagina el seu cadàver en aquestes mateixes condicions, escabellat i feta un pellingot.
Amb un lleu cop de cap espanta aquesta visió tan esfereïdora del seu cos. Sap del cert que torna a ser ell qui la persegueix. S’agenolla, amb una mà al rentamans, en un acte sincer de rendició un segon abans que la bala esquerdi el mirall en mils resquills.
La curta trajectòria i la velocitat de l’impacte provoquen el rebot del projectil a la cortina de la dutxa esqueixalant-la de dalt a baix. Un gran estrip li permet contemplar el cos i el rostre del seu agressor, acoltellat pels minúsculs vidres, dessagnant-se enmig de ganyotes.
Qui la creurà quan afirmi que un mirall trencat li ha salvat la vida?

Comentaris

  • Angoixant[Ofensiu]
    fesolmenut | 16-02-2023 | Valoració: 10

    Bon dia, Lluïsa,

    transmets molt bé l'angoixa de la protagonista durant tot el relat. Ens sentim partícips de la persecució, de com es va escapant i de quan es troba ja vençuda que fins i tot s'imagina el seu propi cadàver, en l'estat actual de desesperació. I jugues bé amb l'element del mirall trencat, donant-li la volta, fins al punt que fins i tot la protagonista dubta que la creguin (de tan profunda que és la convicció del mirall trencat amb la mala sort).

    Molt bon relat! Transmets la tensió i el final és ben original donant una volta més a la relació entre el mirall i la sort.

  • Terror[Ofensiu]
    Cesca | 16-02-2023

    Un relat de terror angoixant. Ben redactat i obert a la imaginació. Enhorabona. Sort.

  • Intriga[Ofensiu]
    Marina i punt | 12-02-2023

    Intrigant fins al final, m’ha atrapat el teu relat i m'ha agradat.

    Salutacions



  • Ja en vaig tenir de dubtes[Ofensiu]
    marialluïsa | 10-02-2023


    amb la qüestió de fer rebotar la bala, però la imaginació juga a favor tant del qui escriu com del qui ho llegeix. Quants arguments ens fa creure un bon escriptor malgrat ser una història del tot inverossímil. Gràcies.

  • Mirall salvador[Ofensiu]
    Prou bé | 09-02-2023

    Final sorprenent, sí, però no només això!
    Hi ha molt de bo en el teu relat : molt ben escrit, argument que atrapa amb intensitat creixent, llenguatge ben emprat i història ben construïda deixant espai a la imaginació del lector...
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Encara que la física del projectil [Ofensiu]
    llpages | 08-02-2023 | Valoració: 10

    i la de la trencadissa del mirall que provoquen la mort sobtada de l'agressor caldria revisar-la, el relat és prou enginyós i molt ben escrit. He passat una bona estona reproduint mentalment tot el que es descriu i m'ha convençut: l'atzar sempre pot jugar la seva carta en l'esdeveniment més controlat que us pugueu imaginar. Bona feina, marialluïsa!

  • Intens i sorprenent[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-02-2023

    Un relat ben escrit i intrigant ,que atrapa per saber el desenllaç. Que per cert és sorprenent. Sort del mirall, que ha acabat amb el neguit de la protagonista.

    Bon relat Maria Lluïsa.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de marialluïsa

marialluïsa

38 Relats

169 Comentaris

15267 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:

De tant en tant actualitzo el meu blog: lluisatades.blogspot.com