GÈNESIS II

Un relat de: marialluïsa

L’explosió fou aterridora i el resultat un caos inversemblant sumat a una polseguera impossible de mesurar. Finida la desfeta, una figura ambigua passeja entremig d’una boira opaca bo i observant un planeta encara per qualificar.
Enmig del més que presumpte desordre, un individu es tapa la boca per no tastar la pols que es va dipositant al seu voltant. En pic aconsegueix una visió general d’aquell món, comença amuntegant la polsinera fins a crear un altiplà, un turó, una carena... En acabat, aplana hectàrees senceres en les quals diposita grans i llavors guardats en les diverses butxaques de la vestimenta que li cobreix el cos. En no clissar un sol núvol que regui la terra eixuta, garfinya el terreny fins a trobar l’element líquid que doni vida als conreus i poder sadollar la seva pròpia set després del gran treball portat a terme. Abans d’asseure’s encara s’entreté a fer camins que voregin les zones de cultiu.
Damunt el seu cap s’alternen el sol i la lluna aliens a aquella presència apareguda del no-res que encara fangueja amb la terra humida.
Amb paciència i molta cura afaiçona una figura semblant a la seva, però maldestre com és, el resultat pateix petites i singulars modificacions. Observa la seva obra i, en no sentir-se tan sol, per fi es deixa endur per la son i la fatiga. En obrir els ulls una nova presència, voluptuosa, ombreja el seu cos i l’ajuda a aixecar-se del terra.
De llavors ençà els rius han crescut fins a formar mars i oceans, els conreus han augmentat a tort i a dret, i els descendents d’aquell primer home s’han multiplicat i estès per tota la superfície terrestre convivint amb tota mena de bèsties.
Sota milers i milers de peus, a les entranyes del planeta hi batega una nova i devastadora fulminació presta a posar fi als desgavells humans que han tingut lloc al llarg dels segles.
A la llunyania una presència ambigua es posa les mans al cap en constatar com el seu gran miracle ha servit de ben poc.

Comentaris

  • Gènesi i Apocalipsi[Ofensiu]
    fesolmenut | 19-12-2023 | Valoració: 10

    Un relat que ens lliga l'Antic Testament amb la crisi climàtica i humana que estem vivint. Ho expliques tot d'una forma molt amena i divertida. Fa de molt bon llegir i té una lectura moral ben interessant.

    Molt bona feina, Lluïsa!

    Salut, sort i bones festes!

  • Pocatraça[Ofensiu]
    Cesca | 18-12-2023

    No li va sortir gaire bé, no, la rèplica d’ell mateix. No m’estranya que es posi les mans al cap contemplant l’evolució desastrosa de tot plegat.
    Un conte ple d’imaginació i fantasia.
    Un plaer. Sort. Bones festes!

  • Renaixença?[Ofensiu]
    Tamarro | 17-12-2023

    No sé si cal una segona gènesi, però per mi, que no quedi.
    Un relat força interessant que has narrat amb bon pols i amb in bon grapat de fantasia ens fa pensar en aquell primer gènesi explicat per un deu absent i els seus seguidors, que tampoc no el coneixen en persona. Doncs això, bon ritme i bona reflexió, i diuen que la fantasia és un gènere menor, que carai!

    El poble de la Molsosa l'he vist en el mapa, i quan vaig cercar informació sobre aquesta figura mitològica, germana en altres mitologies de deesses del bosc, com la germànica Sílvia. No hi he estat mai, però en coneixia l'existència. Alguna dia el visitaré.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de marialluïsa

marialluïsa

38 Relats

173 Comentaris

15607 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:

De tant en tant actualitzo el meu blog: lluisatades.blogspot.com