Llaços vitalicis

Un relat de: marialluïsa

Les darreres dades publicades per l’Institut Meteorològic junt amb les estadístiques de pluja de sis anys ençà resulten aterridores, i ella ho atribueix, sense cap mena de dubte, al fatídic accident sofert ja en fa cinc.
Està convençuda que per culpa seva, la manca de precipitacions i la consegüent sequera s’han agreujat. Els avisos per l’augment de la temperatura i el canvi climàtic, esdevinguts temes de vital importància, la fan sentir-se responsable directe.
Fins fa un parell de mesos no havia estat conscient de quants dels seus desitjos s’han anat complint. Just quan tenia més necessitat de desplaçar-se, un automòbil ajustat al nivell econòmic d’aquell moment era disponible al concessionari més proper a casa. Tampoc ha patit mai una manca extrema de diners com per no poder permetre´s unes vacances anuals i algun altre caprici. Fins i tot durant la pandèmia, reticent a vacunar-se, mantingué la salut a ratlla. Ni una dècima de febre ni cap molèstia important la privaren de moure’s sense entrebancs.
Fou passada la intervenció quirúrgica del genoll que començà a patir. Temia la més petita relliscada i desitjava, amb totes les seves forces i visualitzacions foragitar la pluja, la neu i les terribles gelades de quan era nena i posar en perill la seva, ja fràgil, aparença física.
És tan intens el seu desig i el poder adquirit que ha estat capaç de modificar el clima global del planeta Terra? Sense cap pretensió observa dreta davant el mirall la deessa que sembla haver esdevingut.
Assegut al seu tron resplendent, Hèlios somriu davant la ingenuïtat de la Maite, la seva estimadíssima Circe en condició humana. Aquell afany i assetjament venjatiu per convertir en animals les amants de l’imponent déu precipitaren l’exili al món dels mortals. El commou la candidesa d’ella en absència dels poders. Malgrat tot, continua essent la seva preferida i vetllarà pel seu benestar malgrat les conseqüències que puguin repercutir als simples mortals. El sol lluirà per a ella.

Comentaris

  • El mite fora del mite[Ofensiu]
    fesolmenut | 19-01-2024 | Valoració: 10

    Bona tarda, Lluïsa,

    quin conte més ben plantejat. Veiem com una persona, aparentment sense poders, reflexiona sobre tot el que li ha estat passant, que li ha estat estranyament favorable. Finalment, ens adonem que és la custòdia d'una divinitat qui està provocant tots aquests successos tan fantàstics, al marge que puguin provocar un desastre (en la línia de les mitologies gregues, romanes o fins i tot judeo-cristianes, si pensem en l'antic testament).

    Molt bon conte i molta sort al concurs!

  • CAIGUTS DEL CEL[Ofensiu]
    Cesca | 17-01-2024 | Valoració: 10

    Desitjos fets realitat, tant de bo hi hagués algú allà a dalt, a l’Olimp, disposat a escoltar-nos!
    Molt bon relat. Enhorabona. Un plaer. Sort!

  • Desitjos [Ofensiu]
    Solsona Bot | 14-01-2024

    La protagonista no sap que va ser deessa i maga, i encara que no té poders, els seus desitjos són satisfets pel seu pare. Ja qui avisa que s'ha de tenir compte amb els desitjos, pot ser que es facin realitat i no sigui allò que realment volem o necessitem. Un bon relat! Felicitacions i sort!

  • Prou bé | 13-01-2024

    Quan ens creiem déus! I potser ho som!
    Un relat ben pensat i ben escrit.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Als mortals...[Ofensiu]
    llpages | 10-01-2024

    que els bombin, hahaha! Els déus juguen, els mortals en patim les conseqüències, una situació ideal per bastir un relat distret, fluid i que fa somriure. Enhorabona, marialluïsa!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de marialluïsa

marialluïsa

38 Relats

173 Comentaris

15619 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:

De tant en tant actualitzo el meu blog: lluisatades.blogspot.com