Us ho podeu ben creure!

Un relat de: marialluïsa

En el moment precís dels esdeveniments la casa s’estremí de dalt a baix.
El què acabava de succeir, però jo encara desconeixia, representaria un nou inici de la meva vida. Malgrat la tremenda desgràcia del moment, no deixo de pensar el què hauria suposat per a la meva integritat física ser-ne un testimoni directe.
El sol del migdia escalfava el meu cos mentre m’entretenia imaginant com seria començar de zero, fer un resset com en diuen ara. Un retruny a la cuina m’alçà els peus del terra i em menà escales amunt d’una manera maldestra.
No vaig ser pas capaç d’afigurar-me què s’havia esdevingut uns metres més amunt.
En obrir la porta de la cuina, gairebé em surt el cor per la boca alhora que em tremolaren les cames i el cor se’m desbocà per complet. Sostre i parets simulaven la volta celeste... de color verd; l’olla de pressió rebotava per damunt les rajoles del terra com un tam-tam primigeni anunciant el naixement d’un nou món; la tapadora encastada a la finestra de la claraboia lluïa com un sol exultant... creador de la més gran catàstrofe. Davant els meus ulls incrèduls i la boca ara esbatanada, la visió del més semblant a un segon Big Bang em feu arrapar al bastiment de la porta, l’únic suport que tenia a mà.
De la crema de carabassó no se’n va poder aprofitar ni una gota i a la cuina li calgué una remodelació total. Ara per ara és la part més contemporània de la llar on els menjars es cuinen a foc lent i amb tota la paciència del món. També us ho podeu ben creure.
Del dia del diluvi ja en parlarem en una altra ocasió.

Comentaris

  • Genial[Ofensiu]
    Ginebreda | 21-11-2023

    M'ha encantat el teu relat amb una narracio tan fresca i vibrant que he pogut ensumar fins i tot la crema de carabassó convertida en un estucat de sostre i parets. Tens un sentit de l'humor i una forma de descriure absolutament genial.

  • Big-bang casolà[Ofensiu]
    Cesca | 21-11-2023 | Valoració: 10

    Quan una olla de pressió està plena ebullició ja sembla avisar que alguna cosa passarà i si acaba explotant pot arribar a ser ben bé la fi de la cuina i de la manera de cuinar (ha, ha, ha)
    Un relat molt divertit!
    Un plaer.

  • BIg bang culinari[Ofensiu]
    fesolmenut | 21-11-2023 | Valoració: 10

    Quin relat més divertit, Lluïsa.

    A partir de l'olla exprés veiem la destrucció d'una cuina sencera i un prometedor nou inici. Tothom pateix de tant en tant big bangs (casolans o personals) que fan que comencin les remodelacions (internes o externes).

    Bon relat i sort!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de marialluïsa

marialluïsa

38 Relats

173 Comentaris

15604 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:

De tant en tant actualitzo el meu blog: lluisatades.blogspot.com