Predicat verbal

Un relat de: marialluïsa

Per ser “fill de…” esdevingué el capdavanter d’una colla que, ara mateix, seria qualificada de secta.
Ell, l’home més senzill i complaent, hauria pogut gaudir d’una vida assossegada i continuar el treball del pare. El negoci de la fusta li hauria permès una seguretat laboral i un relatiu confort per mantenir una família de l’època. Però, per designis divinals es va veure empès a peregrinar d’un extrem a l’altre del país acompanyat, en un primer moment, dels seus millors amics.
Més d’una vegada es penedí de no seguir l’impuls del cor i permetre’s tenir cura d’una llar pròpia. Prou va conèixer l’amor terrenal, mes el seu destí era un altre. La família on va créixer també li feia un efecte prou peculiar. A despit de tenir germans i germanes de sang se’n sentia aïllat. Mentre ells ajudaven al pare, la mare el duia al temple per aprendre a llegir, escriure i oratòria. A partir d’aleshores fou conscient de la seva missió i es posà de manifest el seu poder sobrenatural.
Tot i la manca de comunicacions, les veus de com executava actes miraculosos s’estenien com la grana al mateix temps que creixia el seu nombre de seguidors.
A dia d’avui els anomenaríem “followers” i tindria el twitter i el facebook a petar, també de detractors, evidentment. Parlaríem d’un líder mediàtic mentre ell efectuaria les curacions mitjançant una càmera web o en directes per zoom. Els sermons a través de youtube saturarien les xarxes.
El seu lideratge, però, no fou un camí de roses sinó més aviat un calvari. Sacrificat per a la salvació dels homes que, a hores d’ara, continuen donant-se mort per aconseguir més poder i alimentar el propi ego.
Va pagar amb escreix el preu d’esdevenir líder pels segles dels segles.

Comentaris

  • De testaments[Ofensiu]
    fesolmenut | 29-05-2022 | Valoració: 10

    Bona tarda Lluïsa,

    tens raó. El teu personatge és del Nou Testament i el meu de l'Antic Testament. Suposo que els que hem tingut contacte més o menys proper amb la religió judeocristiana, quan sentim la paraula líder, ens ve al cap algun dels jueus il·lustres. En el meu cas vaig pensar en un Moisès que, tip de tot, renega del que l'ha portat fins a la vora de la terra promesa, sense deixar que la trepitgi.

    La idea ve d'un tuit que vaig llegir on hi deia que, si poses el google maps en mode a peu, trigues com vint o trenta dies a arribar des d'Egipte fins a Israel. D'on van treure els quaranta anys? Realment Moisès va ser un guia molt dolent.

    Bona feina i molta sort també a tu, Lluïsa!

  • Jesús[Ofensiu]
    Atlantis | 18-05-2022

    He comentat no fa gaire un relat ( La paràbola dels cecs) que també es basa en una figura de la Bíblia. M’agraden aquests relats que tenen la seva inspiració en fets històrics i, sense anomenar-los, ens presenten personatges representatius dins la nostra cultura. Jesús és un d’ells. Ben explicat, sense ser explícita la vida i la seva història i fent la vinculació amb el present.
    M’agrada tot però sobretot com comença, fent referència a la renúncia de fer una vida normal de fuster. Tot el relat dona pistes . Ui si visqués ara !!! Es veritat tots els mitjans digitals n’anirien plens.
    Vaig escriure un dia un poema a “la Verge Maria”, també humanitzant-la, que no sé si un dia d’aquests m’animaré a posar a la web.

    Felicitats pel relat i Sort.

  • Destinat a lider[Ofensiu]
    Prou bé | 17-05-2022

    Aquest relat que recrea la vida i trajectòria d'un dels líders històrics més reconeguts per la història, l'has "clavat" (com diuen ara).
    M'ha fet pensar en el fet que cap altre personatge ha transcendit com ell, que va partir la història de la humanitat en dos temps: A.C./D.C. !
    La imaginació al servei del discurs literari. Enhorabona!
    Sort

    Amb total

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per enviar-nos les teves dades, i gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de marialluïsa

marialluïsa

38 Relats

173 Comentaris

15607 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:

De tant en tant actualitzo el meu blog: lluisatades.blogspot.com