Les tribulacions d'un escriptor novell

Un relat de: Prou bé



No hauria pogut dir com s’havia fet aquella taca de tinta. Tot esperant el tramvia es mirava, desolat, els pantalons. Eren els únics que tenia una mica presentables.
Tampoc era res estrany donat que ahir els havia dut mentre escrivia i escrivia damunt la taula de la cuina amb aquell llum penjat al sostre que fa tan poca claror.
En arribar a casa no s'havia canviat de roba perquè li havia vingut, com una fuetada, un raig d'inspiració i va ser així que, sense més ni més, començà a omplir papers i papers amb tot el que tenia al cap i maldava per sortir.
Bé, ara es troba en una situació delicada. Es dirigeix cap a l'editorial a portar el manuscrit que ha acabat tot just quan naixia el dia.
Va de pressa pel carrer del mig, el rostre inexpressiu i amb la mirada fixa pensant en com s'ho farà per estar presentable malgrat aquelles taques que han aparegut amb traïdoria i que el neguitegen.
Abstret, s'ha allunyat, de la parada i, ara, haurà de córrer fins a la pròxima si no vol fer tard. Ja seria greu arribar fora d'hora i tacat, tan bona impressió que volia donar!
Mentre s'afanya carrer amunt no para de butxaquejar cercant les monedes pel bitllet del tramvia. Atribolat comprova que no les duu. Les ha oblidat damunt del moble del rebedor.
Quin començament tan desastrós de la carrera d'escriptor que pensava encetar avui!
La taca, el tramvia, les monedes…Tot li surt malament. Bé, rumia, faré el que podré. M'arribaré a l'editorial malgrat que faci tard, potser em rebran igualment.
Però, abans vol tranquil·litzar-se. Es dirigeix a un parc que és a prop i seu al seu banc preferit que és davant del petit estany on suren uns nenúfars.
Hi ha poca gent, la canalla ja han marxat cap a casa. Alguna parella passeja agafats de la mà o de bracet.
S'asserena. A poc a poc l'envaeix la pau que cercava.
Decideix que avui no anirà a veure l'editor. S'excusarà d'alguna manera i demanarà, de nou, fer una entrevista. Així podrà anar-hi amb els pantalons nets, havent dormit i a l'hora acordada.
Es queda assegut una estona. Hi està bé.
Tot pensant en com havia anat tot es diu que res passa debades…
Fosquejava i ja s’imaginava el color del cel i el perfum del capvespre.


Relat presentat al RepteClàssic: Començament

Comentaris

  • Un altre dia serà[Ofensiu]
    Montseblanc | 26-02-2023

    Per a una persona com jo, impulsiva i que no li agrada desfer els plans prèviament fets, el teu protagonista és tot un exemple de com, de vegades, ens hem d'aturar i reflexionar, envejo la pau que troba al final.

  • A poc a poc i bona lletra[Ofensiu]
    Marina i punt | 18-02-2023

    Bé està si bé acaba. Anar massa esverat pel món no porta res de bo. Ben segur que l'endemà les coses li sortiran millor. Oi?

    Salutacions

  • Començar bé per acabar bé[Ofensiu]
    llpages | 18-02-2023 | Valoració: 10

    Un exemple de comportament de persona madura: s'adona que hi ha factors en contra (pantalons tacats, etc...) i decideix aplaçar la visita a l'editor, quan estarà més presentable i hi arribarà puntual. Quan el lector pensa que el cúmul d'entrebancs que pateix el futur escriptor el conduirà a una situació més desesperada encara, aquest s'atura i decideix recomençar. M'ha sorprès i agradat alhora.

  • UN DESPISTE DE LA TACA DE TINTA[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-02-2023 | Valoració: 10


    Vaja amb l'escriptor novell, tacar-se amb tinta el pantaló.
    M'ha resultat un relat original i molt entretingut, on el protagonista es queda pensant si anirà o no, a presentar la seua novel·la.
    Al final aniria al següent dia. M'ha fet un bon somriure.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Pau contra tribulació[Ofensiu]
    aleshores | 17-02-2023

    Una bona manera de dir que no anava ben preparat i ell mateix es posa les través o provenen de la pressa i improvisació. Cal pau.
    Presenta un ritme accelerat el relat quan li fa falta. Estil que s'adiu amb el missatge: compte amb les presses.

  • Positiu[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 17-02-2023

    Tot i els andarulls que ha passat, ho aconseguirà. Tot passa per alguna cosa com encertadament diu el protagonista. És un relat escrit amb una riquesa de vocabulari i expressió molt bona, ben trenat. i amb una missatge encoratjador.

    M'ha agradadat molt.

    Salutacions.

    Rosa

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1328 Comentaris

53315 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com