Introspecció

Un relat de: Prou bé

M'ha costat molt però he decidit que haig de fer net. Em capbussaré fins el fons del meu dedins i exploraré indrets oblidats i racons que el temps han cobert de pols.
M'agafo a la corda teixida de records i començo el descens al fons del "pou". Sí miro enlaire no veig cap llum ni escletxa de claror. Tot és fosc com la més negre de les nits sense lluna, i jo em sento com si ja fos mort.
Però trec forces , no sé d'on, necessàries per dur al present tot el que m'havia esmerçat a oblidar.

És ara el millor moment
per capturar en la memòria,
pensaments i sentiments
que m'han portat fins aquí.

Repasso la meva vida i m'esforço a perdonar-me els errors i el mal que he fet. Recordo totes les afrentes rebudes i les entaforo al sac de la relativitat. Haig d'esmicolar-ho bé per poder païr tot el que m'ha convertit en el que sóc avui, un ésser solitari, trist i allunyat del món real.
No és gens fàcil i no ho faig serenament.

Rememoro temps i fets
ric i ploro i, tremolant,
amb enyorament recordo
el que defora he deixat.

Veig passar la meva vida. Veig les imatges, d'una en una, lentament, i recupero una sensació de pau que ja havia oblidat poder sentir. M'he després de la ràbia i del rancor! De mica en mica, m'envaeix un gran enyor de tot el que he deixat de banda tant de temps, alhora que veig nítidament el que tinc i el futur que puc construir.

Ben enterrades les pors
Sense enuigs, amb gosadia
D'aquest pou en sortiré
Les parets escalaré...

Tornaré a la llum del dia


Comentaris

  • prosa i poesia[Ofensiu]
    Atlantis | 22-07-2021

    Malgrat tot el text és poètic has combinat la prosa i el vers per fer aquesta introspecció cap a dins teu, buscant els moments bons i dolents, tristos i feliços per, arribant al fons, trobar la pau.

    Molt bonic i molt ben aconseguit.

    Ja et vaig dir en el comentari que l'ultim vers té molta força.
    M'agrada que l'hagis deixat escrit com un sol vers, separat des altres.

    felicitats.

  • Comencem per un mateix [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-07-2021 | Valoració: 10

    Em sembla molt positiu i madur l’optimisme que descrius al final del relat. Començar per un mateix és la primera passa. La segona és caminar i la tercera, sortir-se’n. Una forta abraçada.
    Aleix

  • Bona vesprada Prou bé [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 20-07-2021

    Et comente, que m'has llegit el poema de "Poncella d'acuïtat" i et done les gràcies per el teu amable comentari. Sí, hi ha somnis, desitgs i esperances, com dius.
    Aquesta composició del poema, fou premiada en Vilanova de Castelló, amb el primi literari, ja fa molts anys.Bo, m'alegre de t'haja agradat.
    Saluts i una abraçada...

  • Mirada endins i enfora[Ofensiu]
    Solsona Bot | 20-07-2021

    Un exercici molt recomanable el de la introspecció i més si es fa periòdicament. Valentia, serenor i lentitud. Jo afegiria la necessitat d'un entorn de natura i silenci. Cal revisar el que hem fet, però també amb qui. Qui ha estat per a nosaltres un element nociu. Amb qui hem perdut el temps i amb qui l'hem de recuperar. Cal donar segones oportunitats, començant per a nosaltres mateixos.
    Un relat molt ben escrit amb l'alternança de prosa i poesia i un final esperançador. Felicitacions!

  • Un repàs a la teva vida. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 19-07-2021

    Aquesta instrospecció, que he llegit és meravellosa, doncs tens una prosa molt excel-lent i preciosa. Vas repassant la teva vida a poc a poc amb una força molt ben planejada, la qual és molt diligent.
    Una prosa poètica que alegra el cor. Un plaer de lectura...
    Una abraçada.

  • Anàlisi dels propis sentiments[Ofensiu]

    Aquest text està molt treballat i és molt profund.
    Has analitzat el teus pensaments i sentiments i els has traslladat en paraules. Bona combinació de prosa en poesia.
    T'has deixat fluir i has passat de la foscor principal cap a la llum... Hi ha una clara evolució de la persona i un canvi necessari un cop s'ha perdonat els errors. Ara la pau l'envaex perquè ha aconseguit desprende's de la ràbia i el rancor.
    Les emocions se senten i hi ha un clar desig de sortir del pou i escalar les parets per construir un futur. Benvingut/da a la claror d'un nou dia.

    Una forta abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

138 Relats

1339 Comentaris

54424 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com