Gatada

Un relat de: Prou bé


Ningú que em veiés en aquelles circumstàncies s'ho podria creure, ni ningú mai ho hagués dit de mi.
Un noi tan assenyat, tan seriós, tan tranquil i responsable….si és que és avorrit i tot….
Potser ha perdut el seny? És que tenia enamorada i l'ha deixat? És que s'ha venut l'enteniment?
Res d'això. Només he seguit els consells, que fent-me gran pressió, no deixen de donar-me els bons amics: Surt home! Ves de festa! Vine a fer una copa! Persegueix alguna noia!
I jo la veritat és que on millor estic és al sofà de casa amb un llibre i alguna ària sonant com a música de fons.
Però avui m'he llençat al carrer, sol, no volia espectadors i…
Quina gatada! Més pròpia d'un poca-solta que d'algú tan prudent com sóc jo….
I ara amb el gat ben enroscat i arrapat al meu cos, fent tentines, cap a casa, a veure si hi puc arribar…que de veure-hi més aviat poc clar hi veig. Alegre i eufòric començo a entonar, primer fluixet però després a cor que vols, el brindis de la Traviata. Tants cops l'he cantat a la dutxa...la veu ressona als carrers buits de gent i...un cotxe dels mossos s'atura, i entre dos agents m'arrepleguen. A punt estava d'anar per terra. Gatada
Ja a comissaria em diuen allò de: pot fer una trucada. I tant que la faig: al millor amic.
Després de moltes explicacions, el millor amic, em treu del d'estret on m'he ficat i m'acompanya cap a casa. Mai oblidaré el seu somriure burleta quan em diu: escolta tu! Veuràs quan demà ho expliqui amb pels i senyals a la colla!

Comentaris

  • tres peus al gat[Ofensiu]
    Joan Colom | 23-09-2021

    Molt ben descrit el comportament d'una persona com cal sota els efectes d'excessos etílics. Per cert, seria curiós indagar els orígens de la connexió lingüística entre trompa o gat i l'estat d'embriaguesa.

  • trencant[Ofensiu]
    Urkc-Eduard | 23-09-2021 | Valoració: 10

    una nit inolvidable.sens dubte

  • Feina feta no té destorb[Ofensiu]
    kefas | 22-09-2021

    Ai senyor! I es que tenir massa seny també és perillós. Creus que llegir et fa viure totes les experiències de la vida i quan surts a viure-les de veritat, te’n adones que no has viscut res del que has llegit. Si has llegit tant, deus saber que abans les botes de vi es feien amb pell de gat mascle, a ser possible de mascle dominant i, per això, el fet d’engatar-se consistia en buidar el vi que contenia una pell de gat. No t’haig d’explicar quins efectes produeix perquè son els mateixos que has experimentat tu. Ara els podràs escriure. Bé, com ho fas tu.

  • divertit[Ofensiu]
    Atlantis | 20-09-2021

    No havia utilitzat mai la paraula gatada en aquest sentit. Ben pensat i ben explicat.

  • Un gat esgarrapat al cos. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 19-09-2021 | Valoració: 10

    Un relat prou surrealista... Vaja que sí! M'has costat prou copsar-lo. Si és un gat esgarrapat al cos i si és així que és "biogràfica" i amb bon humor. M'ha entretingut una bona estona, saber el punt del concepte de la gatada.
    Enhorabona, Prou bé.
    Ah!, sí, gràcies per donar-me la teva opinió sobre el meu poema "El Clarejar és sublim".
    Cordialment.

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1327 Comentaris

53291 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com