En Blauet

Un relat de: Magda Garcia
Fa uns deu centímetres, porta ulleres i va vestit de color blau. Veritablement és un personatge entranyable. Va aparèixer al parc fa un parell de tardes de la mà d'una nena a la que li encanta gronxar-se i jugar amb la sorra.

Es veu que se’l va trobar allà sol, plorant, i se’l va quedar. Quan juguen plegats se l’asseu a la falda o el col•loca damunt del cub per jugar a la de sorra girat cap per avall. Assegut així sembla ben bé un petit presentador d’artistes de circ. Fa molta patxoca. Com si anunciés l’arribada dels millors pallassos mai vistos.

S’ha convertit en el seu amic especial i el té sempre ben a prop d’ella. Quan juga amb el mòbil asseguda a un banc se l’acosta ben arrapadet perquè vegi tota la pantalla i segueixi tots els moviments de les imatges.

Sense ell les seves tardes al parc ja no serien el mateix. Sobretot des que en Blauet va començar a parlar-li de la seva vida. Les converses que mantenen són d’allò més divertides i s’ho passen la mar de be junts.

Tanmateix, i sap greu per la nena que n’està molt d’ell, li ha reconegut que se sent una mica perdut sense la seva mare però sap del cert que aviat arribarà al parc perquè segur que s’ha adonat que se l’ha descuidat allà.

Es diu Nancy i és de la família Famosa. Ell està convençut que la seva mare no pararà fins a trobar-lo. De fet, l’està buscant amb l’ajuda de la família Telerín.

Segons sembla es veu que la Nancy va anar a l’estrena de la pel•lícula de la seva amiga Barbie i se li va regirar una mica de feina. Es deuria distreure recordant vells temps amb d’altres herois d’infantesa que també hi eren.

Però ara ha tornat a la realitat i vindrà a buscar-lo sens falta. És el seu fill i com en Blauet no hi ha ningú.

Comentaris

  • Antologia[Ofensiu]
    SrGarcia | 16-02-2024

    El blauet és un depredador terrible, fa gràcia a tothom excepte als peixos; ara, suposo que et refereixes a algun personatge de còmic o de dibuixos animats, no ho sé.
    Potser em falta informació per a jutjar el relat, però alguns personatges sí que els conec, recordo la cançó: "la muñecas de Famosa se dirigen al portal..." i naturalment la Barbie i la família Telerín.
    El blauet es veu molt desvalgut, sense la mare, però aquests pescadors tenen molts recursos i segur que se'n podrà sortir. Una bona antologia infantil.

  • Quins records...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 16-02-2024

    més entranyables. Mai he oblidat els noms de la família Telerín, ni de la Nancy, ni de cap personatge infantil de l'època. La seva, i la nostra innocència, eren pura alegria.

    Fantàstic relat Magda.

    Enhorabona.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

492 Comentaris

39176 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.