Àquila

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
ÀQUILA

Laura Prou i Maurici Germans, els meus pares, van tenir dotze fills en només divuit anys.

Pertanyien a una secta naturalista on la seva filosofia consistia en deixar que la Mare Natura fos la única responsable de llurs vides, deixant-se dur sense interferir en les seves decisions. El lliure aparellament i el possible nombre de descendents a portar-hi al mon, pertanyia només al seu savi control.

Disposts al que Ella convingués, amb el primer fill ja en camí, van plantejar-se el nom a donar-hi a cadascun conforme anessin arribant. La Laura, més religiosa que llibertària, proposà dir-los com els fills d’en Jacob, aquell de la Bíblia. En Maurici havia pensat en els reis gots, però a ella li semblaren massa solemnes i, sobretot, dificilíssims de recordar. La solució bíblica, doncs, fou aprovada: Rubén, Simeó, Levi...fins a Benjamí, que nasqué el dimarts tretze de gener de 1903. Quan aquest arribà, sol·licitaren a la Gran Mare d’iniciar una nova etapa de sa vida fonamentada exclusivament en l’espiritualitat, desterrant-hi qualsevol contacte ni aproximació física.

Concedit, però…

Als deu anys de l’espiritualització, l’impensable va passar. Com Ella els advertí llavors, sempre és possible un viratge de les decisions revifant-se nova-ment la matèria. I tant que sí, el divendres tretze de juny de 1913, als cinquanta anys de la Laura, va nàixer el 12+1. El dilema d’un principi, esgotats els noms dels fills d’en Jacob, esdevingué en la més lògica de les solucions: el nounat —jo— es diria Tretze.

… 

El tretze ha estat força lligat a la meva bona sort, doncs avui, dimarts tretze de juny de 2023, és el meu 110 aniversari, i si la cosa segueix així, el 2026… 

Amb l’eufòria de la longevitat, se’m oblidava dir-vos que m’inscriviren al registre civil com a Tretze Germans i Prou, però jo, des de ben petit, tenia una idea que restà resolta el 1931: als divuit anys, amb la majoria d’edat, vaig poder registrar-me com sempre m’agradà: ÀQUILA, tretzè rei dels gots.



Pseudònim:
Guillem Nostrada Mush

Comentaris

  • El fill número 12+1[Ofensiu]
    Prou bé | 04-05-2023

    Un relat magnífic quant a estructura, factura i, per sobre de tot, de bon llegir.
    M'ha agradat que la mala sort que bon atribueix a tretze aquí esdevingui bona sort.
    I també el canvi de nom és molt encertat. Potser amaga fer content el pare?
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Endavant[Ofensiu]
    Nua Dedins | 02-05-2023

    Endavant i sort amb aquest relat!

  • ben trobats[Ofensiu]
    Atlantis | 02-05-2023

    els noms de la bíblia i el dels reis gots. De l'abstinència no te'n pot fiar..Jo pensava que li haurien posat La Torna que també comença amb T.

  • Farcit d'anècdotes [Ofensiu]
    llpages | 02-05-2023 | Valoració: 10

    Un relat tremendament amè per tot el que va passant, amb sorpreses pel camí. Original i ben estructurat, m'ha agradat perquè m'ha fet passar una bona estona.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293724 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!