Episodi de sequera

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
EPISODI DE SEQUERA


Em dirigia cap a la biblioteca del barri pensant en quines veus atorgaria als meus personatges, en quines vides tindrien, en quines pors patirien. No és fàcil jugar a ser Déu, vaig pensar. S'ha d'intentar crear una història on els personatges canviïn a força de viure experiències. Poden ser tan bones com dolentes. I si algú hagués de morir o acabar amb una extremitat menys, sempre que fes avançar la trama cap a un destí propici, tant se val.
Pel camí em vaig topar amb uns jardins municipals sense gespa. El cartell ho indicava ras i curt: ''Episodi de sequera''. Considerant l'evolució del clima, no tenia gaire clar que allò fos un episodi i prou. I si estàvem començant, com a societat, una història amb centenars de pàgines que acabaria a la llista dels millors drames de la literatura? Em vaig preguntar si només érem personatges d'un Déu creador que, per tal de fer avançar la trama cap a un destí propici, ens estava encaminant cap a una situació d'allò més terrible.

Pseudònim:
Vishmana

Comentaris

 • Bona reflexió[Ofensiu]
  Cesca | 19-05-2024 | Valoració: 10

  Ui, esperem que no!
  La idea que som els personatges de la novel·la inacabada d’un Déu que pretén escriure un “best-seller” m’esgarrifa una mica. Tal com va tot, no sembla pas que tingui al cap donar-nos un final gaire feliç.
  Bon relat. Bona reflexió!
  Enhorabona. Un plaer. Sort

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Recorda, ja no el pots esborrar!
  Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
  concursos.arc@gmail.com

  Gràcies per participar.


  Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

290815 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!