El so de les paraules

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
El so de les paraules

En Biel té 8 anys. Encara no llegeix i no distingeix una lletra d’un gargot. La seva mestra diu que té mal pronòstic.
Fa uns dies que en Biel ha descobert que té una habilitat especial: quan escriu amb llapis pot escoltar els sons del polsim de les línies que queden escampades pel full. En Biel pot sentir com les lletres parlen, i això el fascina. La paraula escrita pren significat.
En Biel fa comprar a la mare una caixa de llapis per copiar totes les paraules del llibre que el pare li va regalar pel seu aniversari. Amb cada traç amb el que el llapis va ratllant els diferents mots, en Biel sent els sons que el transporten a un a viure un munt d’aventures. No ha après a llegir, però entén les paraules que escriu.
Com cada dissabte al matí, el pare i en Biel es vesteixen per fer un tomb pel barri. S’abriguen, baixen les escales de casa i caminen distretament pel carrer. Pare i fill entren a una copisteria. En Biel calla. El nen de 8 anys que no sap llegir escolta content les paraules que la fotocopiadora de l’establiment copia frenèticament.
En Biel és un nen singular.



Pseudònim:
Moixaina

Comentaris

  • Màgia[Ofensiu]
    Nua Dedins | 19-05-2024 | Valoració: 10

    Un relat màgic. Duresa i preocupació dels pares per les dificultats del fill en la lectura però al mateix temps, molt d'acompanyament en aquesta màgia que el fa tant especial! Perquè escoltar els mots sense llegir-los deu ser una experiència ben curiosa de viure. I és que les paraules són certament màgiques!!!

    Enhorabona per aquest relat tant creatiu Moxaina!

  • molt maco[Ofensiu]
    Atlantis | 19-05-2024

    Escoltar les paraules...que maco!!!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293591 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!